Hová érdemes felsőtest-alsótest felosztásban a felhúzást?
Fel akarom hozni a lábam hamarosan, ezért majd edzéstervet fogok változtatni.
Mivel legyen egy napon a felhúzás? Fekvenyomással vagy guggolással?
Vagy cserélgessem az egyikkel?
Pl felsőtest napon egyik alkalommal fekvenyomok, de nem húzok fel, majd másik alkalommal egykezessel nyomok fekve és felhúzok?
Vagy alsótest napon egyik alkalommal guggolok felhúzás nélkül, majd elölguggolok, de aznap felhúzok is?
Vagy valami más ötlet?
Illetve ebben a felosztásban érdemes a bicepsz, tricepsz, elülső váll stb izmokat is külön edzeni? A cél, hogy alapgyakorlatokra helyezzem a hangsúlyt.
Pl bicepsz dolgozna húzódzkodásnál és evezésnél is. Nyilván másodlagos terhelést kap csak, az meg nem valami sok.
#2 És azért osztom 2 felé, mert fel akarom hozni a lábam. Egy darabig nem edzek rá sajnos, és arra akarom fektetni a hangsúlyt, miután helyrejött.
#3 Konvencionális felhúzásra gondoltam.
#5 Elülső deltára a mellről/vállból nyomás fontos gyakorlat pedig, nem?
En azon gondolkodnék a helyedben,hogy a hátedzéshez vagy a lábedzéshez rakjam e.
A felhúzás rendesen leamortizál generálisan,ezért én a helyedben heti egyszer vegezném.Vagy,ha nagyon ragaszkodsz hozzá,akkor máshol a labnál vagy hátazasnál engedni kell valamiből.Mert nehezen fogsz regenerálódni.
Nem akarok heti 6-szor edzeni, de lábra mindenképp kétszer akarok.
Egyébként push-pull-legben eddig pull napon volt, de akkor még nem volt lemaradva a lábam.
Szóval ha alsótesthez illesztem be, de csak a heti két edzés egyikén végzem, az jó? Guggolás mehet kétszer?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!