Napi 40 perc edzés elég -e ilyen test eléréséhez?
Jelenlegi testalkatom ilyen, csak egy kicsit vékonyabb vagyok:
A cél egy ilyen testalkat lenne:
Elvileg ilyen testalkatot 30 nap alatt ért el ( https://www.youtube.com/watch?v=GabKxFy2hzs)
Én napi maximum 40 percet tudnék rászánni az edzésekre, ami így néz ki:
-Bemelegítő gyakorlatok (10 perc): helyben futás, karkörzés stb.
-Saját testsúlyos gyakorlatok (20 perc): több féle fekvőtámasz, felülés stb.
-Egyszerűbb jógagyakorlatok (10 perc)
Csak heti három napot csinálnám a saját testsúlyos gyakorlatokat (hétfő-szerda-péntek), a bemelegítő gyakorlatokat és a jógagyakorlatokat pedig naponta végezném. Természetesen megfelelő étrend mellett.
Köszönöm.
Fizikai munkát végzek, és ettől a fél órai edzéstől is olyan izomlázam van, hogy alig tudok felkelni reggel utána az ágyból. Szívesen edzenék én napi 1 órát, de akkor szerintem nagyon durva izomlázat kapnék.
Illetve egyszerűen nem bírok többet. Annyira elfáradok, annyira fáradt vagyok, hogy a fél óra is rengeteg nekem. Egyszerűen a végére olyan fizikai fáradtság lesz urrá rajtam, hogy szó szerint összeesem. Pedig egészségesen táplálkozom, napi 2-3 l vizet iszom, szedek multivitamint már egy jó ideje...
Akkor meg minek erőlteted a dolgot, barátom? De komolyan. Te napi 8 vagy 12 órában fizikai munkát végzel? Akkor neked bőven megvan az edzésed, bőven megvan a fizikai aktivitásod. Mit melózól? Valószínűleg a funkcionális erőd és funkcionális izomzatod is megvan. Nem kell mindenkinek gyúrnia. Fogd fel úgy a munkádat, mint edzést, amiért még fizetnek is. Inkább meló előtt melegítsd be jól az izületeidet-izmaidat, meló után pedig nyújts-jógázz és hengerezz, amennyit tudsz.
Mit jelent az, hogy egészségesen táplálkozol? A munkában van lehetőséged enni? Ha igen, akkor hogy, mit, mennyit?
Egyébként egy fizikai munkát végzőnek nem sok az a napi 2-3 liter, úgyhogy azt feljebb tornázhatnád.
4 litert iszok, és messze állok a fizikai munkától
..
Nem olyan nagy fizikai munkát végzek, de például emelni és pakolni sokat kell (annyira nem nehéz).
Illetve napi 2 km-t gyaloglok, hogy eljussak a munkába.
Igen, a munkámban szoktam enni egy szendvicset.
60 kg vagyok jelenleg, elvileg elég a 3 liter.
Elvileg elég, gyakorlatilag egyénre szabott, hogy kinek hány liter elég. Én napi öt litert megiszok. Ha dolgozok, akkor hatot. Én három literrel elpusztulnék, de ez egyénre szabott. Nincsenek mindenkire érvényes számok, úgyhogy ne azért igyál 3 liter vízet, mert a webbeteg.hu-n azt olvastad, hanem azért, mert neked úgy jó. Ha nem, akkor többet igyál.
Egyébként továbbra is azt mondom, hogy a rendelkezésedre álló 40 percet inkább jógára, kardióra vagy gyógytornára szánd rá, mert ezeknek a karkörzéseknek-fekvőzgetésnek se értelme, se látszata nem lesz. Ja és a mostani testalkatod alapján rajtad rohadt sokat segíten egy diéta. A szendvics nem éppen az egészséges étkezés alapköve. Számold a kalóriákat és a makrotápanyagokat, legyen egy kiegyensúlyozott diétád, mellette végezd a munkádat, utána pedig nyújts, kardiózz, gyógytornázz otthon 40 percet, és ennek több szempontból is lesz értelme és látszata.
30 nap .
30 nap az arra elég hogy például legjobb esetben is 12 melledzésed van.Tehát 12 szer nyomsz fekve,ha heti 3 szor edzenél mondjuk egész testre.
Te most komolyan elhiszed,hogy 12 db (pld 5×5) nyomástól kiugranak a mellizmaid?
Ember, 1 hónap alatt a gyakorlatokat se tudod rendesen erezni!Van aki felév hátedzés után sem érzi rendesen a hátizmait!
Napi 40 perc helyett inkább valami rendszerben kéne gondolkodni.pldául heti 3 szor,vagy heti 4 szer edzeni.Es nem a perceket nézni hanem izomcsoportokat es sorozatszámokat.
Tudatosodjon benned hogy az izmok nem 1 ,2 fél év,megy negyvenpercek alatt épülnek hanem kemény munkával!!
Ezt azért érdemes mar most előre tudatosítani mert nagy lesz a csalódás!De ne aggódj nem vagy ezzel egyedül.Az átlagnak halvany fogalma sincs,hogy mibe faj egy izmos test.Azt hiszik hogy elpöcsörésznek a haverokkal neha a fekpadon meg bicepszeznek,a lanyok popsiedzest tartanak felóraban oszt 1 hónap alatt, nyárra kigyúrják magukat.Kocka hassal tömör,kerek se..el természetesen!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!