Napi 40 perc edzés elég -e ilyen test eléréséhez?
Jelenlegi testalkatom ilyen, csak egy kicsit vékonyabb vagyok:
A cél egy ilyen testalkat lenne:
Elvileg ilyen testalkatot 30 nap alatt ért el ( https://www.youtube.com/watch?v=GabKxFy2hzs)
Én napi maximum 40 percet tudnék rászánni az edzésekre, ami így néz ki:
-Bemelegítő gyakorlatok (10 perc): helyben futás, karkörzés stb.
-Saját testsúlyos gyakorlatok (20 perc): több féle fekvőtámasz, felülés stb.
-Egyszerűbb jógagyakorlatok (10 perc)
Csak heti három napot csinálnám a saját testsúlyos gyakorlatokat (hétfő-szerda-péntek), a bemelegítő gyakorlatokat és a jógagyakorlatokat pedig naponta végezném. Természetesen megfelelő étrend mellett.
Köszönöm.
1es vagyok.
Ha minden másnap leedzed az egész tested az úgy jó lehet saját tesúllyal is. Az hogy ez neked mennyi idő nem tudhatom. Olyan 1-1.5 óra közé lőném a tippem. + bemelegítés, nyújtás. Mindenkinek más a genetikája, de ha most ilyen skinny fat vagy, akkor azt mondom egy kevés tónust kaphatsz pár hónap alatt, de ez nagyon egyéni majd meglátod mit tudsz kihozni magadból.
Lehet kicsit lehangolóan hangzott, de ez a naturál valóság. Saját kézből tapasztaltam, akik meg itt nyílvánvaló koxos formákra rámondják, hogy félév edzés vagy trollkodnak vagy fogalmuk sincs az egészről csak elolvastak 2 cikk kiskegyedet.
Nagyon kemény edzéssel is sokáig ki kell tartani, hogy egy átlagosnak mondható formát összehozzon az ember (nem a kevésbe szétfolyóra gondolok), ami feszes és azért már ki-ki vehetőek az izmok. Ezt nyílván egy edzetlen, átlagosnak vélt testalkatú ember (valójában jóval azalatti) már hű de izmosnak vél.
Ez a kérdés trollkodás gondolom, ugye? Ha igen, akkor elképesztő, hogy valakinek ennyi ideje van. Úgy cserélnék az ilyen emberrel.
Ha nem, akkor pedig ismét csak a fejemet tudom fogni, annyira nagy a káosz. Először is a fiú 90 nap alatt érte el a videó szerint a kívánt formát, nem 30 nap alatt, de mindegy. A fejlődés és egy adott fizikum elérése rohadt sok tényezőtől függ: táplálkozás, edzésprogramozás, regeneráció, és a többi. Az, hogy neked mennyi idő elérni a kívánt formát, azt nem fogják tudni megmondani a kommentelők. Ez függ az anyagcseréden, az étkezéseden, a minőségi pihenéseden, a makrotápanyagokon, a kalóriákon, a genetikádon, a rostokon, a vitaminokon, az időjárástól, a horoszkódtól, a hajad színétől. De komolyan, milliónyi dologtól. Ezért unalmas, amikor az ezredik kérdező az ezredik kérdést írja ki arról, hogy mennyi idő elérni ezt vagy azt. A válasz ezekre mind az, hogy fogalmunk sincs, majd kiderül. Lehet, hogy pár hónap, de lehet, hogy több év. Nem mindegy? Úgyis ráérsz.
Egyébként nem is az a baj az edzéseddel, hogy 40 perc. Nem a percek számán fog múlni a dolog. Én el nem tudom képzelni, hogy 90 percnél hamarabb végezzek, de el tudom hinni, hogy valaki mondjuk simán leedzi az adott izomcsoportot fél óra alatt. Edzéstervtől függ. Viszont a te edzésterved enyhén szólva is vicces. A bemelegítésre TALÁN elég tud lenni a 10 perc, de láss túl a helyben futáson és a karkörzésen. A te érdeked, hogy az izületeid, izmaid, szalagjaid alaposan fel legyen készítve az edzésre és a terhelésre, különben előbb-utóbb biztosan összeszedsz valami sérülést vagy reumatológiai problémát. A YouTube-on vannak kiváló warm up videók, nézegess onnan párat, hogy valóban hatékony legyen a bemelegítésed.
Az edzés végi jóga tök jó, de tényleg fontos, hogy a nyújtás minimum olyan alapos legyen, mint a bemelegítés. Az igénybevett izmokat feltétlenül nyújtsd le kielégítően, és nem baj, ha beszerzel egy SMR hengert is, amit naponta használhatsz.
És itt jön az a bűvös erősítés. 20 perc alatt kizártnak tartom, hogy saját testsúlyos gyakorlatokkal megfelelően meg legyen edzve az izmaid. A saját testsúlyos gyakorlatok jók és hatékonyak. Sokkal jobbak funkcionális izom és funkcionális erő fejlesztésének szempontjából, mint mondjuk a kondigépek. De 20 perc az semmi, haver. Csinálsz pár fekvőt, pár felülést (amit amúgy ne csinálj, mert egy gerincölő gyakorlat), egy-két húzódzkodást, aztán le is telt a 20 perc. Ez lókaki. Jó, hogy nem akarsz még kardiót is beletenni ebbe a 20 percbe.
Miért csak 40 perced van az egészre? Ne már, hogy nem tudsz legalább egy-másfél órát rászánni a dolgokra. Ha egy embernek ennyi szabadideje sincs, akkor ott valami nagyon nincs rendben. Még akkor is jobban jársz, ha azt a 40 percet fullra rászánod a jógára. Annak legalább van értelme. Így nagy izomnövekedést ne várj.
Persze ha troll vagy, akkor kár is jártatnom a számat.
A képen látható testalkatot a fiú 30 nap alatt érte el:
Ezen a weboldalon görgessetek le a "MY BROTHER'S INSANE TRANSFORMATION" részig, és láthatjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!