Otthon végzett edzésnek tényleg nem lesz eredménye?
Otthon végzek súlyzós edzést sokféle súlyzós gyakorlatot ismerek és ezeket különféle fekvőtámaszokkal szoktam kiegészíteni (gyémánt fekvő tricepszre, vállra, sima klasszikus) és még néha néha húzódzkodok is. Rendesen van "edzéstervem" 1 hétre és általában 3x10-et szoktam csinálni egy egy gyakorlatból. Nem szedek semmiféle táplálék kiegészítőt csak sokat eszek és aránylag normális ételeket. Nincs hatalmas célom csupán pár kg plusz izomtömeget szeretnék.De Barátaim akik járnak edzőterembe és szednek is fehérjét kreatint azt mondták hogy ez így haszontalan csak arra jó hogy formában tartsa magát az ember. Szerintetek ha rendszeresen csinálom várható fejlődés?
Rólam 17 éves vagyok 175 cm 70-72 kg cél az kb 78kg lenne
Nem értem. Miért ne lenne eredménye? A gyökér haverjaidra nem mindig érdemes hallgatni. Ha tényleg sokféle súlyzós gyakorlatot végzel, sokféle saját testsúlyos gyakorlattal megtámogatva, akkor mi a különbség a te edzésed és az ő edzésük között? Az, hogy te nem egy konditerem falai között csinálod ugyanazokat a gyakorlatokat?
Ha van egy minden izomcsoportot jól igénybe vevő otthoni edzésterved, továbbá stimmelnek a bevitt makrotápanyagok és kalóriák, illetve figyelsz a regenerálódásra, a bemelegítésre és a nyújtásra, akkor fejlődni fogsz.
Nyugodtan tömhetik magukba a haverjaid a fehérje turmixot és a kreatin kapszulát. ha nekik valami nem stimmel az általam felsoroltak közül, akkor hiába okoskodnak azzal, hogy konditerembe járnak, nem fognak fejlődni.
Mellizmot nehéz igazán jól megdolgoztatni otthoni körülmények között, a többi izomra eleinte elég lesz az otthoni saját testsúlyos edzés.
Próbálj meg tolódzkodni két szék között pl., úgy hogy kicsit előre dőlsz és engedd le teljesen hogy a vállad szinte érintse a kezedet, kicsit dőlj előre. Talán ez a legjobb saját súlyos gyakorlat mellizomra. Vagy ha fel tudsz akasztani tornász gyűrűket valahova, azokkal is lehet jól mellezni, szintén tolódzkodni, vagy tárogatni.
Húha neked aztán komoly bodybuilder haverjaid vannak,ők tolják a krejatint,ez a profizmus jele!
Lehet otthon is edzeni eredményesen,ha vannak súlyzóid már elég nagy választék van gyakorlatok szempontjából,szerelhetős súlyzóhoz tudsz venni apránként tárcsát 10-20000 forintért ami nem sok.A lényeg hogy bukás közeléig menj el még ha több ismétlés is kell hozzá,ha ez nincs meg akkor tényleg nem ér sokat.És ne ilyen bohóc 20 perces full body pihenés nélküli ugrálgatós edzéseket csinálj,hanem ugyanúgy mint teremben:összetett gyakorlatok,legalább bukás közeléig 2-3 perc pihenővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!