Mennyi idő lehet elérnem a 100 kg-os fekvenyomást?
2 hónap alatt 15 kg-ot emeltem, 40-45-ről kb 55-60-ra, és 4-10 ismétlésszámmal nyomok jelenleg.
185/70
55-öt 10-szer, 60-ba utána csak 4 ment. Szóval kb a határon vagyok.
Eddig kisebb-nagyobb megszakításokkal edzettem, és az alapgyakorlatokra nem is fektettem hangsúlyt. Február közepe-vége óta edzek ilyen formában, előtte kb 2x fekvenyomtam életemben, azt is csak kipróbálásképpen. Ha viszont számít a smith keretes nyomás is, akkor kb 1-1,5 hónap alatt 45-ről 55-re fejlődtem a keretben.
Szóval nincs nagy edzésmúltam. Illetve a kalóriabevitel és a minőségi táplálkozás is most megfelelőbb.
Ez rengeteg mindentől függ
így ezekkel az adatokkal amit megemlítettél kb 1 év a reális
vagyis 1 év múlva fixen meglesz az a mérföldkőnek tekinthető 100kg
de ha meg esetlegesen a technikádra is fordítasz figyelmet akkor kevesebb idő alatt is meglesz az
azt nem tudom hogy majd mikor fogod megnyomni de előre gratulálok ahhoz hogy kitartó voltál és megcsináltad
Köszönöm! :D
Az a gond, hogy egyedül nyomom, így a bukáshoz inkább távolabb kéne dolgozzak, mint eddig, és a technikára is jobban figyelhetnék így. De jó olvasni, hogy ez egy amolyan egyet hátra, kettőt előre lépés lehet. Akkor folytatom 50-nel megint.
Hasonló magassággal és testsúllyal kezdtem edzeni, és egy év alatt jutottam el 100 kg szabályos kinyomásáig (nekem is nagy célom volt ez:). Számomra a holtpont 80 kg-nál volt, amikor abból párat tudtam nyomni, ott sokáig stagnáltam. Eleinte volt, hogy rajtam ragadt egyedül, és le kellett dobnom oldalra, na olyat többet nem akartam. Ezért azóta mindig kérek segítséget, ha nehezet nyomok, és úgy jobban is lehet fejlődni. A másik, hogy a stagnálásomnál fogadtam személyi edzőt, aki akkor vett át, amikor 80 kg x 2 ismétlést tudtam max, és a vele való másfél év közös munka után 110 kg x 2 ismétlést tudtam nyomni, tehát 30 kg-ot dobott a maxomra.
Szóval csak óvatosan, ha nincs segítség, akkor ne feszegesd a határaidat, és figyelj a technikára, hidalj rendesen, ne pattints. Legjobb, ha erőemelő ismerőst, edzőt kérsz meg majd hosszú távon, hogy segítsen.
Sok sikert:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!