Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Box edzés előtt, súlyzós edzés?

Nemtom2222220202 kérdése:

Box edzés előtt, súlyzós edzés?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Mennyire lenne izom leépítő vagy növelő, hogyha reggel 8 órakor neki állnék egy súlyzós edzésnek. 16:30tól pedig boxedzes?
2021. ápr. 21. 21:24
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
10%

szia

a "box" az igazából boksz. :)

(a bokszer is, ksz, mármint az alsógatya, és a sportág is)

2021. ápr. 21. 21:44
 2/16 A Cenz Ura ***** válasza:

nem igazán értem mi a kérdés

ha tudsz közben pihenni nem gond, de napi 2szer inkább csak versenyzők edzenek

2021. ápr. 21. 23:00
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

De irigylem azokat az embereket, akiknek ennyi idejük van. Nem bántásból, tényleg irigylem.

Ezt hetente hányszor tervezed megcsinálni? Gondolom nem minden nap.

2021. ápr. 21. 23:01
 4/16 anonim ***** válasza:
77%

En regen 3 napot boxoltam meg 3at gyurtam. Neha egy napon volt mindketto. Elotte mar evek ota gyurtam. Viszont mikor elkezdtem versenyezni boxban szolt az edzo h hagyjam abba az ilyen szintu gyurast mert tul merev vagyok meg a +suly miatt nehezebb ellenfeleket fogok kapni ugye joval mint amit alapbol kapnek. Akkor 1-2 evig meg boxoltam, de mar csak gyurok evek ota. Engem am nem fogott vissza izomepites szempontjabol a box edzes. Ha nem celod barmelyiket versenyszinten csinalni akk mehet egyutt.

Am meg mindenkinek arra van ideje amit akar 🤷‍♂️ 3 boxedzest be tudtam tenni melo melle a termek kozul meg sok 0-24es. Barmikor lehet menni. Igaz h soxor 5-6 orakat aludtam csak de igyis jobb formaba voltam joval mintha nem edzettem vna es aludtam vna 8 orakat..

2021. ápr. 22. 13:03
 5/16 anonim ***** válasza:
78%

Nem is az idővel van a baj, az mindenkinek magánügye, hogy mire szán időt. Ha valaki meg tudja oldani, hogy egy nap 12 órát edz, akkor edzen nyugodtan. Nekem család és munka mellett nincs időm többet edzeni napi másfél óránál, de ha valakinek van, akkor nyomja, jó neki, hajrá!

A gond a pihenéssel, és a regenerálódással van. Rövidtávon, amikor az ember még fiatal, jó az anyagcseréje, tombol a hormonháztartása, tele van energiával, fáradhatatlan, akkor simán lenyom egy két órás konditermi edzést egy nyolc órás műszak előtt, aztán melóhelyről egyből megy másfél órát bokszolni, mert bírja. Ez tényleg ilyen, én is ilyen voltam fiatalon. A gond azzal van, hogy az izomzatod, az izületeid és úgy amblokk a tested/szervezeted nem fog tudni pihenni ezen időszak alatt hatékonyan. Még akkor se, ha alapos a bemelegítésed és a nyújtásod. De ha nem, akkor még annyira se. Ezekből aztán egy szép napon komoly túledzés lesz, komoly túlerőltetés lesz, komoly sérülés (szakadás, húzódás, gyulladás) lesz, és akkor vége a sikerszériának. Ha ez megtörténik, akkor egy jó ideig nincs edzés, sőt sokszor meló se, ha az ember egy poharat is alig tud majd felemelni a fájdalomtól.

Én az intenzív, napi szinten sok-sok órát felemésztő, kemény, megterhelő edzéseket meghagynám a profi versenysportolóknak, akik folyamatos edzői és sportorvosi kontroll alatt állnak, hiszen ennek szentelték életüket, ez a "munkájuk". Ha te csak egy hobbi sportoló vagy, akinek az a célja, hogy erős legyen, fitt legyen, egészséges legyen, izmos legyen, jól nézzen ki, akkor bőven elég hetente háromszor, négyszer, maximum ötször egy-másfél órát edzeni, mellette pedig tartani egy kiegyensúlyzott, tiszta étrendet.

2021. ápr. 22. 13:21
 6/16 anonim ***** válasza:
En 12oras melo melett csinaltam. Mar csak 1.5 orakat edzek egy nap de heti 5x lenyomom. Tobb mint 10 eve csinalom mar 30vagyok nem gatolt a fejlodesbe, sot.. gondolom ahogy idosodok mar nem lesz ugyanolyan hatasos de biztos ember fuggo is. Amig fejlodok addig nincsgond 🤷‍♂️
2021. ápr. 22. 13:26
 7/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat. 16 éves vagyok. Versenyszerűen csinálom. Heti 5 edzésem van. Emellett heti 3 súlyzós egy napon. Kedd - szombat pihenő nap. A célom, hogy világszinten legyek 10 év múlva.
2021. ápr. 22. 13:28
 8/16 anonim ***** válasza:
Akkor hajra. Enis kb 15evesen kezdtem. Arra figyelj h ne billenj at a nagy sulyok fele ha a box a lenyeg. Ne menj 12 ismetles ala es mindig nyujts le utanna, h laza es gyors tudj maradni.
2021. ápr. 22. 13:39
 9/16 anonim ***** válasza:
Akkor te még nagyon fiatal vagy, nagyon terhelhető. Az általad felvázolt modell elvileg tartható, hajrá, nyomjad. Nyilván nem láttalak edzés közben, de matematikailag jók az esélyeid!
2021. ápr. 22. 13:44
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek
2021. ápr. 22. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!