Mikor kezdjek szálkásítani? (Képpel)
Sziasztok 16/f vagyok.
Tömegelek és már 17,1 % a testzsírom, de sajnos még nem vagyok olyan nagy izomból. A kérdés, hogy szerintetek meddig menjek zsírból? Vagy, hogyan szedjek fel izmot minél szálkásabban maradva?
A tömegelésnek nem azt kéne jelentenie,hogy bezsírosodsz,mint egy direkt hízlalt mangalica... Egyél szintentartáshoz elegendő vagy +200 kalóriával többet és jó leszel. (Belőni persze nehéz a kalóriákat, ha pedig aktív vagy és minden nap változó az aktivitás szint,akkor meg kb lehetetlen ilyen pontosan belőni,de ki kell tapasztalni.)
A mérleg pedig tuti,hogy rosszul mérte,mert ez alacsonyabb,mint 17,1. Én ezt a testzsírt próbálnám tartani és szárazon (vagy nagyon minimális plusz zsírral) próbálnék meg izmot építeni.
Szálkásítani pedig nem kell erre,mert nem magas a testzsírszázalékod.
Kedves 3-as!
Tudom, hogy a tömegelés az nem a zsír fel szedéséről szól! Pont azt szeretném kikerülni. 187 cm vagyok 73kg. Elvileg 3000 kcal kell a szintentartáshoz. Én 3700 kcal viszek be. Az jó?
Kérdező sovány vagy ezen nincs mit szépíteni. Izom kb nulla. Erre nincs mire féltékenynek lenni. Azért ezt tisztázzuk.
Hogy lehet rákeresni? Google képkereső a gépen vagy ha telóról nézed akkor rajta tartod a képen az ujjad és felhozza az opciók között. :)
#4 Erre a mondatodra írtam: ,,A kérdés, hogy szerintetek meddig menjek zsírból?" A válasz pedig az, hogy semeddig vagy nagyon minimálisan, ha máshogy nem tudod megoldani.
Ha valóban 3000 kcal kell a szintentartáshoz (és valóban ennyi, nem csak a kalkulátorok szerint, amik közel sem reális adatokat adnak), akkor a 3700 az rengeteg. Én 3000 kalóriának meghagynám és figyelném, hogy 1-2 hónap alatt (naponta mérve és heti átlagot számolva) hogy változott a tömeged. Ha nem nőtt, akkor plusz 100-200 kcal, ha nagyon nőtt (Pl több, mint 1 kiló. Kezdőként az első pár hónapban simán lehet 1 kiló plusz havonta, aminek persze kb fele víz és a glikogénraktárak feltöltődése), akkor meg visszaveszed. Ilyen egyszerű.
Lehet úgy is izmosodni, hogy +500 kcal-t viszel be, csak akkor számolni kell azzal, hogy zsírosodni fogsz, amit a végén le kell szálkásítanod, ami ugye több idő is és a pluszban megszerzett izmot is valószínűleg lepucolod magadról. Én szeretek egész évben jól és szárazon kinézni, ezért szintentartáshoz elegendő kalóriát viszek be. Izmosodok? Igen. Zsírosodok? Nem. Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy tömegelni lehet szárazon is, csak jól be kell lőni a kalóriákat, amit nem minden esetben lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!