Milyen szobabicklit vásároljak?
Eddig rendszeresen futottam, amit továbbra sem szeretnék abbahagyni, de szeretnék egy izületkímélő változatosságot hozni a kardióba. Ezért gondoltam a szobabiciklire.
Milyen és mennyiért érdemes szobabiciklit venni? Hetente kétszer-háromszor használnám, többször nem valószínű, viszont ezeken a napokon szeretném mekgtekerni rendesen. Intervall (HIIT) edzéseket tervezek vele csinálni.
Nyilván nem akarok 100 fölött szobabiciklit vásárolni, de remélem nem is kell ennyit költeni egy heti néhány használatra szánt gépre.
Ti milyet ajánlotok? Linkeljetek nyugodtan? Ami nektek bevált, amivel tapasztalat van.
Lehetőleg olyat szeretnék vásárolni, ami nem esik szét alattam egy-két év után.
Nem ismerem a motiváltságodat, egészségi állapotodat, csak egy gondolat, ami talán megfontolásra érdemes lehet:
Az én szobabiciklimmel az egyik bajom, hogy egyáltalán nem ízületbarát, igaz 55+ vagyok és a sebész szerint baker-cisztám is van, de nem szereti a térdem a tekerést (más nem túl intenzív mozgással nincs baja).
A másik, ami lehet, hogy nálad nem gond és az is lehet, hogy az én térd problémám is ebből ered: 190cm magas vagyok, és nem tudom úgy beállítani, hogy a pedál legalsó pontján a lábam nagyjából egyenes legyen, kicsi a bicikli. Így viszont, amikor erősebben kell tekerni, akkor az alsó ponthoz közeledve nem lefelé taposom a pedált, hanem inkább vízszintesen húzom a lábamat, amiért az térdízületre természetellenes terhelés jut.
Minden esetre ha ilyesmi sporteszközt terveznék venni, én elmennék néhányszor konditerembe tekerni, több típust kipróbálva, hogyan bírom, mennyire felel meg ez a fajta mozgás számomra, mielőtt vennék egyet.
Persze az edzőtermi valószínűleg csillagászati árú, csak a mozgásforma tesztelésére gondoltam, nem típusválasztásra.
Fogtam már mellé, szerintem érdemesebb előbb kipróbálni, csak aztán vásárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!