Hány kilóig lehet elmenni, mi számít már jónak, pl. az alábbi gyakorlatoknál? Te mennyivel csinálod?
- guggolás
- fekvenyomás
- döntött törzsű evezés / fűrészelés
- tárogatás
- tricepsz
- oldalemelés
21/F 190/82
Guggolás:80 kg X3(lehetne ez több de otthon max 50 kg van,a max teremben volt)
Fekvenyomás:50 kg X2 rúddal egyenes padon,most súlyzókkal csinálom
Döntött törzsű:40 kg X10
Tárogatás:Földön fekve súlyzóval 12 kg X12
A tricepsz egy izomcsoport nem egy gyakorlat
Oldalemelés:8 kg X14
Guggolásnál testsúly x2 1RM
Fekvenyomásnál testsúly x1.5 1RM
A többinél nem jellemző annyira a maxolás.
Evezésnél testsúly x1.25 körüli szériázás már elég jó.
Tárogatásnál 20-25 kg-s széria már elég jó.
Tricepsznél melyik gyakorlat? Egy 20-25 kg-s lórúgás széria, vagy egy 50-55 kg körüli skullcrusher széria.
Oldalemelésben egy 20 kg körüli széria.
Elmenni persze lehet ennél feljebb. :)
"Oldalemelésben egy 20 kg körüli széria."
És hogyan? Én tudok 30 kilóval is, mégis elég 5 kiló is, hogy a 10.ismetlesnél már majd be szarjak, ha úgy csinálom. Normális Oldalemelés 20 kilóval, szétkoxolt profi szint. Ezért mondom, ezek a gyakorlatok nem mervadoak. Az evezést is lehet 2 mázsával csinálni, ha nem dölsz bele rendesen és rángatod, ha meg lemesz jó mélyre nem rángatva, elég lesz 50 kg is.
Persze, egy 5-ös, meg egy 12-es széria között is van különbség, meg behajtani picit a karon, meg robbanékonyan indítani egy észszerű szintig, aztán ott a különbség a 30, meg az 5 kg között.
De a 20 kg-s ismétlést végre tudod hajtani úgy, hogy azt egy korrekt mozdulatsornak nevezze aki edz.
Szerintem valakinek a maximum teljesítménye az az, ahol már ezeket a pici segítségeket igénybe kell venni, de kívülről nézve még korrekt ismétlésnek tudod nevezni. Persze itt most csak a megmozgatott súlyra értem.
De nyilván a 3 fő erőszámban, ahol tudsz értelmes 1 ismétléses maxokat nézni, sokkal inkább van értelme a hasonlítgatásnak.
(de ha kukacoskodni akarunk, ott meg bejön a végtagok aránya, a hidazás, a pattintás, a gurtni, az öv, a vegyes fogás, a guggolás mélysége, ééééésatöbbi...)
Hat a korona miatt most nem tudok igy edzeni de a legjobb
Guggolas: 120*6
Fekvenyomas: 120*6
Dontott torzsu: 70*8
Tricepszre pl homlokraengedes: 40*10
Oldalemeles: 18*10
Fűh, köszi :)
Csak úgy nagyjából be szeretném lőni, hogy mégis mihez tartsam magam. Már csak az arányok miatt is.
A tricepszet azért írtam csak így, mert van rá egy rakás hasonló gyakorlat. Én fekve szoktam, szóval inkább a "skullcrusher" és variációi játszanak.
Bicepszezésre és húzódzkodásra is van valami hasonló körülbelüli szám? Esetleg fűrészelésre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!