Elég sokan azt állítják, hogy az osztott edzés jobb?
Elég sokszor olvasom itt, hogy az osztott edzést magasztolják a teljes testes fölé. Ennek mi az oka? Tényleg hatékonyabb lenne osztottan edzeni?
A teljes test edzés tényleg csak kezdőknek van?
Én sem értem, miért kell ideírni olyannak aki nem is érti hogy milyen naturálnak lenni. Kár hogy a forma és az ész nem kötődik össze.
Én inkább hiszek a 19-esnek, de ez igazából látszik is a hasznosságon, neki egy fél csillaggal több is van.
És szerinted ezt majd elhiszi neked valaki egy anonim fórumon, bizonyíték nélkül?
Ennyi erővel én is írhatok bármit, hogy már 30 éve edzek.
Miert ez nem nagy szam mi nem hiheto nagyon sokan vannak igy. De akk minek kerdezni ha nem hiszi el az ember a valaszt :D
Na de mind1 nekem igazabol csak segiteni akartam :)
Tök mindegy a felosztás, az a lényeg, hogy egy héten terheld meg x-szer az összes izmod és legyen megfelelő a volumen. Az x-re általában 2-t mondanak.
Ezen kívül fontos tényező még a progresszív túlterhelés és gyakorlat választás, általában a több izületet megmozgató gyakorlatokat érdemes a tervbe iktatni.
Tehát alapjában véve kimondhatjuk, hogy olyan felosztást kell alkalmazni, amelyet kedvelsz és konzisztens tudsz vele maradni.
Mi az, hogy elavult? Ha nem nehezíted az edzésed, nem fogsz fejlődni.
Ezáltal értem azt, hogy folyamatosan erősödni kell, emelni a súlyokat, vagy az ismétlést, vagy a sorozatszámot, de ha szabályosabban vagy könnyebben megy a gyakorlat ugyanazzal a súllyal mint előtte, akkor is fejlődtél.
Egyszóval vagy a súlyokat, vagy a volument növeled. Ha mindig csak egy súlyt/volument használsz, 1 év múlva is ugyanúgy fogsz kinézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!