Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Elég sokan azt állítják, hogy...

Elég sokan azt állítják, hogy az osztott edzés jobb?

Figyelt kérdés

Elég sokszor olvasom itt, hogy az osztott edzést magasztolják a teljes testes fölé. Ennek mi az oka? Tényleg hatékonyabb lenne osztottan edzeni?

A teljes test edzés tényleg csak kezdőknek van?

2020. dec. 25. 17:00
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Ez csak egy hasraütés bontás. Teljes mértékben igazad van. A konvencionális felhúzást beleírtam egyébként, plusz én legalább heti 1 alkalommal csinálok merev lábast egykezes súlyzókkal. A csuklyát célzottan nem terhelem, viszont a trapéz izom, hátsó delta és csuklya edzésére heti 2x3 sor kar emelést szoktam csinálni, régebben csuklyás gépen, utóbbi években T rudas evezőn. Nekem ez a felhúzással elég csuklyára. Vádlizni én otthon szoktam, genetikailag erős, úgyhogy annyi számomra abból is elég. Tricepszre padlóról nyomásból és homlokra engedésből én 5 sort szoktam csinálni, mert kell az erős nyomásokhoz, plusz a tricepsz jóval nagyobb izom mint a bicepsz. A bicepszet van hogy kihagyom, mert a sok húzás mellett heti 2x3 sorral is fejlődik. Ezen túl a fekvenyomás is 5 sorral megy, meg a döntött evezés is. Plusz tárogatni is szoktam csak azt már nem írtam bele. Az én saját tervem ennél amit vázoltam jóval komplexebb, csak egy random mintát írtam, amin láthatja az előző fórumtárs, hogy az egész testes edzés gyakorlatilag szinte ugyan az, mint az osztott, csak 4 napra szétszedve, és máshogy csoportosítva. A legtöbb minta egész testes edzés úgy néz ki, hogy fekvenyomás, guggolás, evezés, mellről nyomás, karhajlítás meg valami tricepsz letolás 3 sorral, heti 3 alkalommal. Na egy ilyen terv úgy szar ahogy van, volumen kevés, a kereszt terhelések nincsenek figyelembe véve és kompenzálva, továbbá (ahogy te is írtad) izmonként legalább 3 de inkább 4 fajta terhelést/gyakorlatot érdemes használni.
2020. dec. 26. 11:44
 12/31 anonim ***** válasza:
Még amit kihagytam, azzal együtt, hogy az említett gyakorlatokból én 5 sort csinálok, plusz van minden edzésen 1-2 izolációs gyakorlat, beleférek a 70 percbe. Nem könnyű, pörgős, van nagy súly is, volumen is egy edzésen belül, de pont ezért lehet vele fejlődni. Sőt, számomra a leggyorsabb fejlődést nyújtó edzésterv.
2020. dec. 26. 11:47
 13/31 anonim ***** válasza:
De az is 3 napos edzesterv 😀 csak mindenbol csinalsz vmit mindig. Megy ossze vissza a ver. Mire beduranna vmid mar full mas izomcsoportot edzel. De celfuggo..
2020. dec. 26. 13:46
 14/31 anonim ***** válasza:
80%

Fsság az osztott.. Haladóbb szinten meg jobban bejött nekem egy alsótest-felsőtest-alsótest-felsőtest bontàs, de az sem osztott

Mi csak bro shit-nek hívjuk az osztottat

2020. dec. 26. 14:07
 15/31 anonim ***** válasza:

#13 A durranás nem feltétele az izomfejlődésnek. Sőt, ha el tudod kerülni a teljes durranást, 1 de legkésőbb 2 nap múlva már újra tudod terhelni az izmot teljes erőbedobással, azaz egységnyi idő alatt több inger éri. Míg ha 1 órán belül letolsz 15 sort egy izomra, a 6. sortól már közel sem tudsz teljes terheléssel dolgozni -> kevesebb az inger. Sőt a 10. sortól már csak kb. 50%-os intenzitással tudsz dolgozni. Egész testes edzésnél meg a 10. sort a 3. edzésnapon éred el a héten. És belemehetsz 100%-os intenzitással. Ugyan úgy ahogyan a negyedik edzésedbe is, mikor a 15. sorozatot nyomod. Persze ehhez kell egy állóképesség és egy haladó kondíció, azért írtam korábban hogy nem mindegy az illető fizikuma, erőnléte.

Az alsó-felső test bontás dettó, baromi jól lehet illeszteni, ha ismered a saját testedet, van megfelelő kondíciód és rendelkezel edzéskultúrával. Akinek bármelyik hiányzik a háromból, soha sem fog egy jó egész testes vagy alsó-felső, de még egy push-pull-leg edzést sem normálisan megcsinálni.

2020. dec. 26. 16:27
 16/31 anonim ***** válasza:
61%
#13 Ha már szóba került a bedurranás mint fogalom, hozzátennék még valamit. Egész testes edzésnél mivel minden edzésnapon minden izom kap nagy súlyos, magas intenzitású terhelést, folyamatosan, egész héten meg van az izom teltség érzet. Nincs meg az adott izomcsoport megedzésének másnapján a "beszakadás" látványa és érzése, és a regenerációt követő 5-6. napon a "csoffadás" látványa és érzése. Folyamatosan szénhidráttal telített állapotban van az összes izmod, azaz 0-24-ben egy bedurranás közeli látványt nyújt az izomzat a komplett testen.
2020. dec. 26. 16:33
 17/31 anonim ***** válasza:
Aha biztos azert nyerem a versenyeket mert nem igy van. de nekem mind1 😀
2020. dec. 26. 23:07
 18/31 anonim ***** válasza:
Akkor nem egy ligaban evezunk, igy nincs is ertelme, szamodra ennek semmi relevancciaja. Csak azt nem tudom miert kell akkor beleugatni. 🙂
2020. dec. 27. 08:18
 19/31 anonim ***** válasza:
Hozzateszem, baromsagot beleugatni. Az hogy szetszurkalod kis kerek feneked, nem mentesit a hulyeseg alol. 😎
2020. dec. 27. 08:19
 20/31 anonim ***** válasza:
En csak valaszoltam a kerdesre te kotekszel :) nem kell egyeterteni, felolem edz minden nap egy kicsit mindenre :D az csak az elejen er vmit de akkor mindentol lehet noni de nekem mind1. Gondolom te is heti 4-5x edzel 10-15 eve. Kiprobaltal mindent evekig. És mára elerted a tokeletes format, meretet full szarazon es legalabb 150el szeriazol.
2020. dec. 27. 09:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!