Van annak értelme, hogy valaki egyszer edz csak egy izomcsoportot hetente?
Világos, de elvileg válthat mondjuk az 1*8 helyett a 2*8-ra is (erre nem tért ki a kérdés). De még a 2*8-as terhelés sem feltétlenül ugyanazt fogja eredményezni, mint az 1*16, ezt is érdemes egyénileg kipróbálni.
A másik gond ezzel az, hogy mondjuk (magamból kiindulva) felmerül a költői kérdés, hogy ha valaki egyszer nyom hetente fekve, és egyszer egy másik napon nyom mondjuk fej fölé, akkor hány válledzést, illetve tricepszedzést végez egy héten?
Csak arra akartam kilyukadni, hogy a "számolás" sem egységes úgymond. Amit írtam, az szigorúan véve egy váll-, illetve egy melledzés egy héten, gyakorlatilag pedig kétszer terheled az első vállat és tricepszet is (a mellet is igazából kétszer, csak más szögből). De a "nagykönyv" szerint ez még mindig azt jelenti, hogy egy izomcsoport egyszer kerül sorra egy héten, ami igazából nem teljesen igaz.
De ismétlem: ha neked jobbak az eredményeid úgy, hogy több, mint egyszer kerül sorra minden egyes izomcsoport egy héten, akkor egyértelmű, hogy úgy kell csinálnod. Biztos vagyok benne, hogy emberfüggő is, kinek mi fekszik jobban. Ismerned kell a saját tested működését, és ahhoz igazítani a programodat.
Nem az edzésmódszer a lényeg, hanem a változatosság és a progresszivitás.
Mindegyiknek van értelme, mindegyiket lehet jól és rosszul is csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!