Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Jó így ez az alsótest edzés?

Jó így ez az alsótest edzés?

Figyelt kérdés

Zsámolyra guggolás 65%+lánc 9x3

Felhúzás 55%+ gumiszalag 6x2

Zárt lábas guggolás 3x12

Jó reggelt 3x10

Repülő madár 3x8

Harangozás 4x15

2020. szept. 11. 20:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A harangozás nem alsótest.
2020. szept. 11. 22:21
 2/11 A kérdező kommentje:
Hasgyakorlat
2020. szept. 11. 22:23
 3/11 anonim ***** válasza:
Ami ugye nem alsótest.
2020. szept. 11. 22:24
 4/11 A kérdező kommentje:
Minden nap kell hasra edzeni
2020. szept. 11. 22:30
 5/11 anonim ***** válasza:
Anyám...
2020. szept. 11. 22:33
 6/11 anonim ***** válasza:
Repulo madar xd
2020. szept. 12. 08:46
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Alapjába véve jó. 2 dolgot fűznék hozzá: egyik, hogy egy edzésen szerintem (egyéni vélemény) elég egy gyakorlatnál változó terheléssel dolgozni. Gondolok a láncra és a gumiszalagra. Egyik edzésen ez, másikon az. A másik, hogy végre valaki használja a zárt lábas guggolást, zseniálisan jó gyakorlat a combfeszítőkre. (Y)
2020. szept. 12. 10:21
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Én így csinálnám, bár ez csak személyes vélemény:

2 alsótest nap lenne a héten

Alsótest A:

- Guggolás 4-5 sorozat

- Kitörés 3-4 sorozat

- Merevlábas felhúzás 3-4 sorozat

- Vádli állva/ülve 3-4 sorozat

(- Has)

Alsótest B:

- Felhúzás 3 sorozat

- Kitörés 3-4 sorozat

- Merevlábas felhúzás 3-4 sorozat

- Vádli 3-4 sorozat

(- Has)

Így vannak alapgyakorlatok is és volumen is van, mivel

Combfeszítő: heti 10-13 sorozat + a felhúzás, ha kevésnek érzed, akkor iktathatsz be egy kis combfeszítőt

Combhajlító: heti 6-8 sorozat + a felhúzás

Vádli: heti 6-8 sorozat, ha kevésnek érzed akkor csinálhatsz többet is

Ami pedig az ismétlésszámokat illeti guggolás, merevlábas felhúzás és felhúzás eseténben én 5-8 ismétléseket használnék, a többinél (kitörés, vádli) pedig 10-12-t.

2020. szept. 12. 11:10
 9/11 anonim ***** válasza:
#8 Ez is jó. Mondjuk én egy edzésen nem csinálnék konvencionális vagy szumó, illetve merev lábú felhúzást is. Inkább egy combfeszítő orientált láb nyomás helyette. Viszont az alap felépítés tetszik.
2020. szept. 12. 11:20
 10/11 anonim ***** válasza:

A felhúzás messze elég és bőven leedzi a törzsed is. A jóreggelt gyakorlatot és a többi "has" gyakorlatot felejtsd el. A zárt illetve szűk guggolás valóban nagyon jó gyakorlat, én is szeretem. Viszont valóban még valamit az edzésterv. A zsámolyra fellépés vagy ugrás, guggoláson túl. Mondjuk egy lábtolót, vagy egy combfeszítő és lábhajlító gépet szettben.

A repülő madár gyakorlatot én nem ismerem, és hiába kerestem rá a Google is csak nézett. A harangozás pedig nem rossz gyakorlat hasra, de két ilyen extra törzs kínzó gyakorlatot követően, mint a felhúzás és guggolás, isten mentsen a "has" gyakorlatoktól. Hasra akkor edz, ha a törzsed nem kapott elég terhelést az edzésed során. Általában lábnap vagy épp hát edzés után nem érdemes, pont ezért. Váll, kar és mellnél mehet.

2020. szept. 12. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!