Gondolom 10re gondoltál. Ugyan az vonatkozik rá, mint a többi alapgyakorlatra, nem hallottam, hogy másképp kellene rá edzeni, csak mivel a derék elég lassan regenerálódik, meg ez az egyik legleterhelőbb gyakorlat, nem lehet olyan gyakran edzeni. Valakinek akár 10 nap is kellhet a teljes regenerációhoz.
Egyébként szerintem az egyik legjobb gyakorlat. A szivet meg inkább edzi, javítja a tartást is, ha helyesen van kivitelezve. Persze kinek hogy, magas vérnyomásosoknak nem ajánlanám, ahogyan bármilyen más nagysúlyos edzést sem.
Nem, 1 ismétlésre gondoltam
azt mondják nem érdemes 1-nél többet csinálni
A derék lassan regenerálódik? Azt olvastam derékra minden edzésen kell edzeni
Én pont az ellenkezőjét tartom...
Nálam a guggolás mellett a felhúzás az a gyakorlat, aminél nem szeretem kísérletezni az egy ismétléses maximum 90%-ánál magasabb súlyt.
Ahol bennem van 2-3 megdöglesztő ismétlés, inkább megállok.
Munkasorozatok 3-5 között valahol. 5 fölé nem szeretek menni melegítő sorozattal se.
Ezt a világ egyik leghíresebb erőemelő edzője mondja, ő tuti nem hülye.
Szerintem felhúzásnál minél magasabb az ismétlésszám, annál nehezebb. Egy 8 ismétléses felhúzástól kb meghalnék, de az 5 ismétlés is már kényelmetlen.. A 3 ismétlés még kellemes.
A mélyháti izomzat regenerálódik a leglassabban, kb 72 óra.
Az ismétlésszám megválasztásánál pedig fontos a cél. Aki a max erejét szeretné növelni a gyakorlatabn az maradjon 3-5 környékén, aki általános erőszintet szeretne vele hozni és ez is csak egy gyakorlata a többi közül az viszont válasszon 8-12 közöttit inkább.
Emellett fontos, hogy milyen sűrűn végzed. Az idegrendszert és az immunrendszert is derekasan leterheli a fingatós felhúzás. Ez pedig csak úgy koca hobbistakéne nem igazán tartható. Az ilyen nagyon híres, nagyon sportoló, nagyon ilyen olyan emberek nem koca gyúrósok, hanem ennek szentelik az életüket, a pénztárcájukat és a szervezetüket is. Pont emiatt nem feltétlen kéne mérvadónak lenniük sokak számára.
Lehet tényleg nem hobbigyurósnak való, de szerintem a felhúzás akkor sem 8-12 ismétléses gyakorlat
Pár ismétlés után már a technika is romlik és gurtni nélkül nem is nagyon lehet magas ismétlésszámmal csinálni.
Na meg a legtöbben nem is rendesen csinálják az ismétléseket, hanem elkezdenek touch and go-ba húzni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!