Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Felhúzásban miért nem érdemes...

Felhúzásban miért nem érdemes 1 ismétlés fölé menni?

Figyelt kérdés

2020. jún. 17. 01:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem hülyeség a felhúzás csak a derekadat fogja tönkretenni egy szép napon meg kifingatja a szíved a nagy súly megemelése
2020. jún. 17. 01:19
 2/14 MadSeal ***** válasza:
100%

Gondolom 10re gondoltál. Ugyan az vonatkozik rá, mint a többi alapgyakorlatra, nem hallottam, hogy másképp kellene rá edzeni, csak mivel a derék elég lassan regenerálódik, meg ez az egyik legleterhelőbb gyakorlat, nem lehet olyan gyakran edzeni. Valakinek akár 10 nap is kellhet a teljes regenerációhoz.

Egyébként szerintem az egyik legjobb gyakorlat. A szivet meg inkább edzi, javítja a tartást is, ha helyesen van kivitelezve. Persze kinek hogy, magas vérnyomásosoknak nem ajánlanám, ahogyan bármilyen más nagysúlyos edzést sem.

2020. jún. 17. 02:00
 3/14 A kérdező kommentje:

Nem, 1 ismétlésre gondoltam

azt mondják nem érdemes 1-nél többet csinálni

A derék lassan regenerálódik? Azt olvastam derékra minden edzésen kell edzeni

2020. jún. 17. 02:51
 4/14 anonim ***** válasza:
Hülyéktől fogadsz el tanácsokat... ennyi...
2020. jún. 17. 06:45
 5/14 anonim ***** válasza:
Én ilyet még nem hallottam.
2020. jún. 17. 08:56
 6/14 anonim ***** válasza:

Én pont az ellenkezőjét tartom...

Nálam a guggolás mellett a felhúzás az a gyakorlat, aminél nem szeretem kísérletezni az egy ismétléses maximum 90%-ánál magasabb súlyt.

Ahol bennem van 2-3 megdöglesztő ismétlés, inkább megállok.

Munkasorozatok 3-5 között valahol. 5 fölé nem szeretek menni melegítő sorozattal se.

2020. jún. 17. 10:43
 7/14 anonim ***** válasza:
En meg azt vettem eszre, hogy pont a felhuzas az, ahol 8-10 ismetleses sorozatok hozzak az eredmenyt. Ehhez hozzatartozik, hogy kifejezetten rosszul maxolok, nekem nem jo 220-230-al 2-3-makat huzgalni, inkabb 180-200 kozott 8-10-eket. Ugy az utolso ismetlesnel is megmarad a jo kivitelezes. Ha 3-5 ismetlessel dolgozom, a forma 1-2 ismetles utan romlik, ami erzem hogy nem egeszseges.
2020. jún. 17. 11:44
 8/14 A kérdező kommentje:

Ezt a világ egyik leghíresebb erőemelő edzője mondja, ő tuti nem hülye.

Szerintem felhúzásnál minél magasabb az ismétlésszám, annál nehezebb. Egy 8 ismétléses felhúzástól kb meghalnék, de az 5 ismétlés is már kényelmetlen.. A 3 ismétlés még kellemes.

2020. jún. 17. 12:08
 9/14 anonim ***** válasza:

A mélyháti izomzat regenerálódik a leglassabban, kb 72 óra.

Az ismétlésszám megválasztásánál pedig fontos a cél. Aki a max erejét szeretné növelni a gyakorlatabn az maradjon 3-5 környékén, aki általános erőszintet szeretne vele hozni és ez is csak egy gyakorlata a többi közül az viszont válasszon 8-12 közöttit inkább.

Emellett fontos, hogy milyen sűrűn végzed. Az idegrendszert és az immunrendszert is derekasan leterheli a fingatós felhúzás. Ez pedig csak úgy koca hobbistakéne nem igazán tartható. Az ilyen nagyon híres, nagyon sportoló, nagyon ilyen olyan emberek nem koca gyúrósok, hanem ennek szentelik az életüket, a pénztárcájukat és a szervezetüket is. Pont emiatt nem feltétlen kéne mérvadónak lenniük sokak számára.

2020. jún. 17. 12:58
 10/14 A kérdező kommentje:

Lehet tényleg nem hobbigyurósnak való, de szerintem a felhúzás akkor sem 8-12 ismétléses gyakorlat

Pár ismétlés után már a technika is romlik és gurtni nélkül nem is nagyon lehet magas ismétlésszámmal csinálni.

Na meg a legtöbben nem is rendesen csinálják az ismétléseket, hanem elkezdenek touch and go-ba húzni

2020. jún. 17. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!