Az rossz e ha fekvenyomás, guggolás, felhúzásban nem megyek soha sem 5 ismétlés fölé?
Figyelt kérdés
Úgy tudom a jelenlegi edzéselméletek szerint nem kell,az erőemelők is úgy csinálják hogy alacsony ismétlésszámmal a 3 alapgyakorlat variációi,aztán valami pumpálós kieg gyakorlat magas ismétlésszámmal.2019. nov. 22. 02:06
2/19 anonim válasza:
Alapvetően nem gond. De alkalmanként célszerű beiktatni magas ismétléses sorozatot. Nem kell bukásig menni benne, de az első vagy az utolsó munkasorozat érdemes 10-15 ismétléssel végezni. Ez azért szükséges, mert idővel a technika "elmászik", ahogy növeled a súlyt az edzéseken az adott gyakorlatokban, egyre több koncentrációt igényel a nagy súly, míg egyszer csak a technika rovására megy. Lehet hogy észre sem veszed, de azért nem fejlődsz tovább mert guggolásnál 1 fokot jobban dőlsz előre vagy hátra a számodra megfelelő pozíció helyett, eltolódik a súlypont, oda az egész. Ilyenkor stagnálsz hónapokig. Nagy súllyal nem lehet korrigálni a kivitelezési hibákat, ezért kell a magas ismétléses, kisebb súlyos sorozat. Kb. úgy működik a tested mint egy mérő vagy gyártógép, idővel elmennek az értékek, kalibrálni kell. Nem kell minden edzésen, de részterhelésként hetente, kéthetente érdemes pár magas ismétléses sorozatot megcsinálni.
4/19 anonim válasza:
Haladó szinttől már az alapgyakorlatokban is kell a magas ismétlésszám, de ha ott lennél tudnád.
5/19 A kérdező kommentje:
Westside Barbellről te se hallottál még?Szégyen...
És akkor te beszélsz arról,hogy ki a haladó
2019. nov. 22. 13:06
6/19 anonim válasza:
Bizonyos elmeletek es programok ismerete nem szukseges feltetelei a halado szintnek. Nem kell lemenni ovis szintre. Neha iktass be par sorozatot, es le van zarva a kerdes.
7/19 A kérdező kommentje:
Ő sérteget engem.
A Westside Barbell-ben pl nem szoktak magas ismétlésszámmal guggolni,de akkor az ottani erőemelő világbajnokok ezek szerint nem haladók
2019. nov. 22. 16:19
8/19 anonim válasza:
a Westside Barbellről mindenki hallott már, még én is, pedig nő vagyok. csak azt nem tudom megállapítani, hogy ez hogy jön ide, vagy mit árul el az illetőről, hogy hallott-e róla (semmit).
9/19 anonim válasza:
Nem baj, eddig én is így edzettem, mostanában beiktatok 1-2 magasabb ismétlésszámú sorozatot, de ha erőre mész akkor kb fölösleges 5 fölé menni.
10/19 A kérdező kommentje:
Mert azt írja hogy ha haladó lennék tudnám hogy kell magas ismétlésszámmal guggolni.
De pl a Westside-osok se mennek 5 ismétlés fölé...Akkor ők se haladók,mert különben tudná hogy kéne?
2019. nov. 22. 20:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!