Súly növelése. Milyen gyakran?
A kérdés az lenne, hogy ti milyen gyakran emeltek a súlyon egy gyakorlatban?
1 éve edzek, heti 5x (1 láb, 2 pull, 2 push). Eddig mindig akkor növeltem a súlyt, amikor már éreztem, hogy lehet menne még egy ismétlés (ez lehet, hogy 1 hét, lehet, hogy 2 hét). Így is fejlődtem, viszont érdemes lenne hétről hétre tudatosan növelni a terelést vagy csak maradjak ennél a módszernél?
Köszi!
Köszi, hogy válaszoltál!
Gyakorlatokat én is szoktam cserélgetni. Akkor ezek szerint jól csinálom.
Hajrá! :)
Én egy adott rep range-t akarok elérni mindig. Nekem ez nagyon bejött, ezt tartom a legokosabbnak is.
A lényeg, hogy mondjuk fekvenyomásnál 5 sorozatot csinálok, és minden sorozatot a 4-6 ismétlés között. Tehát lehet hogy az első sorozatban 6 ismétlés, a másodikban csak 4 megy, stbstb a lényeg hogy minden sorozatban az ismétlés 4 és 6 között legyen. Így ha minden sorozatban a minimálist tudtam hozni, akkor összesen 20 ismétlést csináltam, míg ha a maxot akkor 30at. Ezt az össz. ismétlést kell csak fejben tartani a progresszió figyeléséhez. Hiszen az intenzitás mindig kvázi ugyanakkora (4-6 rep range). Ha az összismétlésben elérem a 30at, vagy akár 27-8nál szoktam emelni mert türelmetlen vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!