Az miért van, hogy az erőemelők ahhoz képest milyen erősek, nem olyan izmosak?
Ismétlésszám, frekvencia, volumen, másféle vagy semmilyen szteroidok, tzs.
A profi testépítők jórészt szarkoplazmikus hipertrófiára edzenek és használnak szereket, ez a klasszikus "felfújt izom", az erőemelők myofibrilláris hipertrófiára, ami az izomsűrűségre, idegrendszeri hatékonyságra és harmadiknak az izomtömegre van hatással. Emellett ott van a technikai előny, genetikai előnyök, gyakorlati előny, és a magasabb tzs ami miatt erősebbek.
Nézz amúgy meg egy mostani Larry Wheels-t, Eric Lilliebridge-t vagy Petr Petras-t, az izomtömegük alig marad el a testépítőktől, ha több lenne az csak hátráltatná őket.
Köszi, tök jó a válaszod :). Igen, azt írni is akartam, hogy persze azt tudom, hogy az edzés is kicsit másképp működik, alacsonyabb az ismétlésszám az erőemelőknél. Lehet nem gondoltam, hogy ez ennyit számít, azért jutott csak utólag eszembe, meg nem tudom tényleg milyen alacsonnyal dolgoznak az erőemelők.
Amúgy direkt azért említettem Susa Dávidot, mert nem szeretek szteroidosokat követni, ő naturál, azt gondolom, elég valószínű. És inkább úgy gondoltam, hogy más olyan naturál testépítőkhöz hasonlítom, akik szintén majdnem biztos, hogy azok, pld. Torma Valentin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!