Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért mondják, hogy fogyni...

Miért mondják, hogy fogyni csak akkor tudsz jól ha kerülöd az intenzív edzéseket és csak lassú, monoton fél-egy órás edzéseket (pl. lassú kocogás) folytatsz?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy az intenzív edzéseknél a szervezet főleg a szénhidrát (glikogén) raktárát használja fel, de azt utána pótolja nem? És miből, fogja, ha nem zsírból? Feltéve persze ha nem tömöd tele magad rögtön edzés után szénhidráttal.. Szóval szerintem mindegy hogy hogy csinálod, ha a táplálkozásra is figyelsz egy kicsit.
2019. szept. 16. 15:10
1 2
 11/13 MadSeal ***** válasza:
100%
Egy egészséges mindenre logikusan reagál. Vagyis itt sem arról van szó, hogy az anyagcsere csak úgy ok nèlkül gyorsul fel, aféle pluszként. Egy edzés során olyan stresszhatás èri a szervezetet, végbemennek olyan katabolikus és egyéb folyamatok, melyek ha úgy maradnának, komoly gondot okoznànak, nem beszélve arról, hogy sosem fejlődnénk, és már rég kihaltunk volna. Gondolj bele, elég lenne egyszer egy keményet edzeni, és onantól kezdve egész életünkben izomlázunk lenne. Az alkalmazkodáshoz, helyreállításokhoz viszont sok energiára és tápanyagra van szükség, ezért gyorsul fel az anyagcsere.
2019. szept. 16. 20:19
 12/13 A kérdező kommentje:
Ja értem. Igen, így már logikus. Köszi a válszokat!
2019. szept. 16. 20:37
 13/13 MadSeal ***** válasza:

Egy egészséges szervezet*

Nincs mit, sok sikert!

2019. szept. 16. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!