Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Itnervallum edzés VS normál...

Itnervallum edzés VS normál edzés?

Figyelt kérdés

Nektek futásnál melyik jött be??

Igaz hogy 20 perc intervallum edzés többet ér mint 60 perc állandó tempójú futás,FOGYÁS szempontjából

Nekem nem vált be az intervallum edzés valamiért nem fogytam semmit,és anno mikor állandó tempóba futottam sokkal jobban bevált.

Nektek melyik vált be???

2012. aug. 6. 13:46
 1/3 anonim ***** válasza:
Az intervallum edzés is jó, mivel jobban felpörgeti az anyagcserét, amivel edzés után tovább van kalóriafelhasználás zsírból is. Azaz nagyobb az afterburn hatása. Egyenletes 60 perces aerob edzés pedig a gyakorlat közben éget nagyobb arányban zsírt. Mindkettő jó, bár én intervallumnál több izmot is vesztek, nálam ez a hátránya.
2012. aug. 6. 14:54
 2/3 A kérdező kommentje:

Illetve intervallum edzéseknél milyen intervallumokban kell gondolkodni?

Minen oldalon más-mást lehet erről olvasni:

-30mp intezív, 1p laza

- 1p intezív, 30mp laza

-20mp intezív, 10mp laza

-1perc intezív, 1 perc laza

- 100méter sprint, 100m gyorséta

- 2 perc laza , 30mp intezív

STB..............

2012. aug. 6. 14:54
 3/3 anonim ***** válasza:

Én ezt a cikket tekintettem irányadónak, de gondolom, hogy többféle felosztással is működik:

[link]

2012. aug. 6. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!