Csak szerintem lett marha unalmas a foci az utóbbi időkben?
Fentebb ezzel egyet is értettem. Létezik izgalmas 0-0 is, hát ez nem volt az. A VB elődöntő (mint esemény) csak annyira számít, mint a mostani NFL nagydöntő...
Mindkettő nagy esemény (jó, VB elődöntő csak négyévente van kettő...), és persze, az ember azt várná, hogy ilyenkor jó meccset lát, de ugye a "labda gömbölyű", vagy más esetben tojásdad... :-)
Vissza kéne, csak jó kérdés, hogyan? Én már gondolkoztam kosárlabdából átemelni azt a szabályt, hogy meddig lehet a te térfeleden a labda (csak azért jóval több idővel), csoport/ligameccseken számítson a gólarány is, ne ugyanannyi pont járjon egy 7-1ért mint egy kínkeserves 1-0ért, de ilyesmit esélytelen véghezvinni.
A vízilabda megújításának legfontosabb eleme is sajnos kikerült (a 25 méteres medence), pedig nagyon sok idő elmegy a felúszással. Nehéz sportban forradalmat csinálni.
Foci VB-n is még csak most tesztelik a videóbírót, mikor ezeréves találmány, és rég kéne használni.
Egyet kell, hogy értsek veled, ez a meccs egyszerűen nézhetetlen volt. Nem is tudom mikor volt legutoljára ilyen unalmas VB\EB meccs. Egy rohadt gólhelyzetig nem voltak képesek eljutni 120 perc alatt. Szerencsére azért nem ez a megszokott, voltak bőven izgalmas meccsek, és volt egy pár unalmas, de nem ők voltak többségben. Régebben is akadtak ilyenek, persze nem annyi, mint manapság.
Sajnos a foci taktikai része sokat fejlődött az utóbbi években, sokkal összetettebb, mesterkéltebb lett. Régen sokkal szabadabban játszhattak a játékosok, manapság pedig le vannak korlátozva, a pályán pedig két csapat taktikai küzdelmét láthatjuk. Persze ez sokkal hatásosabb, ezt pl. a 2004-es Eb győztes görög csapat mutatta be nagyon jól. Viszont amellett, hogy hatásos, két taktikailag jól felkészült csapat meccse könnyen lehet látványtalan, unalmas.
A tét növekedésével nyilván óvatosabban játszik minden csapat.
Nem tudom hogy vb-n kívül jelenleg nézel-e mondjuk premier league-et vagy spanyol bajnokságot vagy bl-t. Ezekben rengeteg jó és élvezhető meccs van. Foci vb 4 évente van és akkora a tét hogy nem kockáztatnak annyit mint egy átlag focimeccsen.
Az amerikai sportokból én egyet tartok nézhetőnek, az NBA-t azt szoktam is nézni. Európai kosárlabdát nem is nézek.
Az NFL borzalmas. Kezdődik a meccs, eldobják a labdát, az elkapót leviszik és onnan folytatódik kb !!!5 perc!!! tétlenség után.
Baseballt nem ismerem még 1 meccset se láttam.
Az jéghokit meg abszolút nézhetetlennek találom.
Ha kontaktsportot akarok nézni ott van a box, judo.
Aki ott nőtt fel neki nyilván tetszik de nekem unalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!