Csak szerintem lett marha unalmas a foci az utóbbi időkben?
Hát igen, pl. milyen izgalmas sport a baseball, nem igaz?
Amúgy akkor már inkább az európai foci. Ezek a "pörgős" amerikai sportok nem jönnek be.
Vélemény1: Rossz témában van. (Tudom, tudom, ezt többen olvassák)
Vélemény2: A foci ilyen. Ha jó, akkor nagyon (Brazil-Német végig jó volt, a második félidő is), ha rossz akkor is nagyon.
Európában is vannak nagyon jó, és végig pörgős sportok, nem kell ezt is a tengerentúlról lopni. Példának okáért ott a nemsokára kezdődő vízilabda EB, de van itt kézilabda, vagy bármilyen más nem feltétlen labdajáték. (Én pl. az emberek 99,99999999%-ával ellentétben a curlinget is szeretem nézni, nem látványos-körömlerágós, és nem a klasszikus értelemben vett sport, de tetszik a játék logikája).
Az NFL meg időhúzás ellen nem a legjobb példa, nézd meg a legutóbbi NFL döntőben hány perc volt a tiszta játékidő (amikor játékban volt a labda).
3/4 Időpont ma 00:23
volnék
Ugye ezzel nem azt akarod mondani, hogy aki szerint a baseball unalmas, az csak "egy bunkó, mindent tudó sznob fociimádó európai" lehet?
Persze hogy rossz nézni egy sportot ha nem érted a szabályokat... Baseball?? Nincs kapu, nem időre játsszák, mi ezzz??
Legtöbbnek ez a hozzáállása. A foci egyszerű, nem kell hozzá sok ész, ebben nőttünk fel ezért más nem is kell... Csak régen legalább a focit játszották, nem ölték.
Ha kontaktsportot akarok, akkor nézek K1-et :-)
És egy unalmas focimeccsen is lehet "hamikálni" meg beszélgetni a meccsről vagy esetünkben egy tornáról, és elmélázni azon, ki lesz a bronzmeccsen és ki a döntőben. És ha esemény van, akkor is egy jó társaság befogja és néz :-D
Valóban sokan nem akarják megérteni, de - bocsánat - megint a golfot tudom felhozni példaként. A golfról én annyit tudok, hogy 18 lyukra játszák, ütővel, messzire.
Egyszer kaptam el eurosporton Tiger Woodsal (aki mint megtudtam a legjobb mai golfozó), és egyszerűen nem tetszik, így nem néztem utána a szabályoknak, módszereknek taktikának. Ez mindig fordítva van, előbb tetszik meg a látvány, és utána kezd el foglalkozni az ember vele. Különösebb ismeretek nélkül persze kevésbé élvezetesebb a meccs, de te magad mondtad, hogy a mai fociból is a látványt a kontaktot hiányolod :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!