Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Csak szerintem lett marha...

Csak szerintem lett marha unalmas a foci az utóbbi időkben?

Figyelt kérdés
A barátnőm rá van ragadva a Holland-Argentin meccsre, hát a második félidőben ahogy elnéztem nem is volt kapura lövés, azt meg ki akarja nézegetni hogy hátul passzolgatnak a hátvédek? De úgy emlékszem nem mindig volt ilyen ratyi a foci, régen mintha élvezhető lett volna. Néha még gólokat is lőttek... anno... Most meg két évente van egy jó foci meccs, mondjuk pl a Belgium USA szerintem az kivételesen élvezetes volt. Tegnap izgi volt ahogy a németek szétütötték a brazilokat félóra alatt, de hát ott is a második félidő szerintem tiszta unalom volt. Európában ez a gagyi foci van, míg Észak-Amerikában a vagány major sportok meg szerintem nagyon hasítanak. NFL, NHL, NBA, MBL, csupa pörgős, látványos, kemény sport amikben a rendszer mássága miatt nincs időhúzás, színészkedés, folyamatos pörgős akciók vannak és ott a kommentátorok is a meccsről magáról beszélnek és nem mentegetőznek mint itt az M1-e ez a barom kommentátor hogy nincs egy kapura lövés de azért izgalmas a meccs, hogy nagy taktika harc... Tiszta nevetséges, hogy a meccs alatt már a kommentátornak kell magyarázkodnia. Az USAban szerintem még a sport is ezerszer jobban működik. Vélemény?

2014. júl. 10. 00:16
1 2 3
 1/23 anonim válasza:
Jah régen egész jó volt! Két napja....
2014. júl. 10. 00:17
 2/23 anonim válasza:

Hát igen, pl. milyen izgalmas sport a baseball, nem igaz?

Amúgy akkor már inkább az európai foci. Ezek a "pörgős" amerikai sportok nem jönnek be.

2014. júl. 10. 00:20
 3/23 anonim ***** válasza:

Vélemény1: Rossz témában van. (Tudom, tudom, ezt többen olvassák)

Vélemény2: A foci ilyen. Ha jó, akkor nagyon (Brazil-Német végig jó volt, a második félidő is), ha rossz akkor is nagyon.

Európában is vannak nagyon jó, és végig pörgős sportok, nem kell ezt is a tengerentúlról lopni. Példának okáért ott a nemsokára kezdődő vízilabda EB, de van itt kézilabda, vagy bármilyen más nem feltétlen labdajáték. (Én pl. az emberek 99,99999999%-ával ellentétben a curlinget is szeretem nézni, nem látványos-körömlerágós, és nem a klasszikus értelemben vett sport, de tetszik a játék logikája).

Az NFL meg időhúzás ellen nem a legjobb példa, nézd meg a legutóbbi NFL döntőben hány perc volt a tiszta játékidő (amikor játékban volt a labda).

2014. júl. 10. 00:23
 4/23 A kérdező kommentje:
Hát igen a baseball azért elég idegen sport még manapság is Európának, és a szabályok értése nélkül persze nem lehet élvezni a dolgot, de én rászántam magam, hogy csakazértis megakarom érteni (egyébként nem is nagy vaszisztdasz), sikerült és kiderült hogy nem is rossz. Sőt kifejezetten jó, persze egy pici amerikának benned kell, hogy legyen mert persze egy bunkó, mindent tudó sznob fociimádó európai nem éli át.
2014. júl. 10. 00:24
 5/23 anonim ***** válasza:

3/4 Időpont ma 00:23

volnék

Ugye ezzel nem azt akarod mondani, hogy aki szerint a baseball unalmas, az csak "egy bunkó, mindent tudó sznob fociimádó európai" lehet?

2014. júl. 10. 00:32
 6/23 A kérdező kommentje:
Kézilabda, vizilabda jó, értelmes, pörgősebb sportok, csak nem olyan jó kis kontaktsportágak mint az NFL, NHL... De messze élvezetesebbek mint a foci, ez vitán felül áll. Az NFLben lehet sok a szünet, de addig lehet hamikálni, beszélgetni azokkal akikkel együttt évezed a meccset és foglalkozhattok egymással is, de ha viszont akció van és elindult a játék akkor ott izgalom van, keménység, látványos lélegzet elállító jelenetek és satöbbi. Nem olyan langyi tötyögő foci-sport ölés mint a futballban.
2014. júl. 10. 00:32
 7/23 A kérdező kommentje:
Persze hogy nem, de azért remélem egyet értünk abban hogy a többség nem is veszi a fáradtságot arra, hogy megnézze miről szólnak a dolgok odaát.
2014. júl. 10. 00:34
 8/23 A kérdező kommentje:

Persze hogy rossz nézni egy sportot ha nem érted a szabályokat... Baseball?? Nincs kapu, nem időre játsszák, mi ezzz??

Legtöbbnek ez a hozzáállása. A foci egyszerű, nem kell hozzá sok ész, ebben nőttünk fel ezért más nem is kell... Csak régen legalább a focit játszották, nem ölték.

2014. júl. 10. 00:36
 9/23 A kérdező kommentje:
Na közben 120 perc alatt egyszer nem tudták azt a retkes labdát a hálóba juttatni, mindezt egy VB ELŐDÖNTŐN, jöhetnek a tizenegyesek... Ezigen, a foci engem igazol. :) Az esetek 98%--ban.
2014. júl. 10. 00:39
 10/23 anonim ***** válasza:

Ha kontaktsportot akarok, akkor nézek K1-et :-)

És egy unalmas focimeccsen is lehet "hamikálni" meg beszélgetni a meccsről vagy esetünkben egy tornáról, és elmélázni azon, ki lesz a bronzmeccsen és ki a döntőben. És ha esemény van, akkor is egy jó társaság befogja és néz :-D

Valóban sokan nem akarják megérteni, de - bocsánat - megint a golfot tudom felhozni példaként. A golfról én annyit tudok, hogy 18 lyukra játszák, ütővel, messzire.

Egyszer kaptam el eurosporton Tiger Woodsal (aki mint megtudtam a legjobb mai golfozó), és egyszerűen nem tetszik, így nem néztem utána a szabályoknak, módszereknek taktikának. Ez mindig fordítva van, előbb tetszik meg a látvány, és utána kezd el foglalkozni az ember vele. Különösebb ismeretek nélkül persze kevésbé élvezetesebb a meccs, de te magad mondtad, hogy a mai fociból is a látványt a kontaktot hiányolod :-)

2014. júl. 10. 00:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!