Hogyan növeljem az ugróképességem?
én ezt találtam, de te is nézegethetsz, ha rákeresel a "súlypontemelkedés növelése" kulcsszóra.
sok sikert!
Szia!
Én Pápán kosarazom az u18 és az u23ban.
190 centi vagyok elég duci és nagyon nem ment az ugrás . . . most viszont én adom a csapat sapkáinak 60%-át és meglehetősen szépen tudok zsákolni 2 kézzel is :)
A következők a tanácsaim:
- Az Air Alert-et nem ajánlom mert szétkúrja az izületeidet :) használni használ mert én is kipróbáltam de nem éri meg . . .
- A súlyzós guggólást szintén nem ajánlom hasonló okokból mint az Air Alert-et
- Szerintem a legjobb az ha megerősíted azokat az izomcsoportokat amiket az ugrásban használsz . . . lehet h nem is gondolnád de a vádlinak igen kicsi szerepe van az ugrásban viszont a comb és farizmok munkája teszi ki az ugrás 80%-át szóval a legjobb gyakorlatok: a sima, ősrégi, gagyi, de hatékony guggolás , aztán ezt az alapvető mozdulatot kb 20 millió féleképpen varjálhatod pl egylábas guggolás, stb , na és akkor valóban igaz hogy nagy szerepe van a robbanékonyságnak amit akkor fejleszthetsz ha ugrálsz :) javaslom a guggolásból felugrást vagy pl kinézel egy faágat és felugrassz megütöd és újra . . . akkor valóban nem rossz ötlet hogy kisebb gyűrűre zsákolj ez azért is jó mert lesz egy kis sikerélményed ami motivál az edzésben, továbbá ajánlom a sprinteket kisebb 40-50 méter hosszú sprint aztán sima futás megint sprint így tovább és a nyújtás is elég hasznos mert az ellazított/bemelegített izmokkal, izületekkel jobban tudsz edzeni és kevesebb az esély hogy lesérülsz :) Remélem segíthettem! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!