Büntetett már meg rendőr, mert hiányzott valami a bringádról?
ma 09:24
Igazad van. Biztos jobb, hogyha elb*sznak, mint felvenni egy 500Ft-os láthatósági mellényt.
Amúgy is baromi veszélyes a sötétben lakott területen kívül biciklizni, de te még tegyél rá egy lapáttal.
Titusztitusz, keresd meg a parlamenti képviselődet, és vedd rá, hogy nyújtson be valami módosítót, mert téged megaláznak.
Egyelőre a dolog a Kreszben foglaltak értelmében kötelező. Ha téged porba aláz a sárga mellény, hordhatsz a célra alkalmas színűm divatos és fényvisszaverővel ellátott pólót, nem fog azért csesztetni a rendőt, mert nem kukásmellényben csúszol-mászol (hisz nincs is nevesítve a kukásmellény). Nyáron én is ilyen pólóban járok, hidegben a többi cuccra felhúzni meg nekem pont jó a mellény, nem omlik porba az öntudatom.
Az, hogy te a kötelező felszerelést a személyes szabadságod elleni támadásként éled meg, senkit sem érdekel. Nyitott a lehetőség, hogy felemelt fejjel, büszke kerékpárosként lapulj ki a kamion alatt az éjszakai országúton.
És ha az extrém tudatos kerékpáros egód engedné, akár rá is jöhetnél, hogy közlekedési szempontból ez egy meglehetősen hasznos előírás.
Titusztitusz
Azért te nagyeszű, mert nagyon sok baleset történik a sötét utakon, mert nem látják a biciklist. Mert vannak olyan hülyék akik mindenféle világítás és egyéb nélkül küzlekednek a sötétben.
Azért kötelező, mert ha képes vagy felfogni ezzel az ilyen szerencsétlen hülyéket védenék.
Persze van akinek ez nem jut el az agyáig. Mindig vannak ilyen korlátoltak.
Aki azt sem fogja fel, hogy nem kell kukásmellényt viselni, hanem valamilyen láthatósági ruházatot.
De főleg azt a szerencsétlen autóst is védik aki elüt egy ilyen életúnt gyökeret, mint te.
Mert az a szerencsétlen nem tehet róla, hogy van egy ilyen pocs akit nem érdekel, hogyha elcsapják.
Viszont az autósnak ez nagyon nagy trauma sokan nem épülnek fel egy ilyen baleset után.
Engem nagyon szeretnek a zsernyákok, büntettek már meg azért mert főútvonalon közlekedtem, elengedett kormánnyal tekertem kerékpárúton, legutóbb azért mert egy 1000 lumenes cree ledes lámpával zúztam a sötétben, érdekes hogy a csengőért még nem bassogattak! :))
Egyszer még gyorshajtásért is le akartak nyúlni, csak nem tudták bizonyítani hogy mennyivel tekertem, és ez komoly, meg akart állítani a rendőr úgy hogy leelőzött,és hirtelen megállt előttem, én meg jobbról alig tudtam kikerülni, ráadásul a birkája majdnem rám nyitotta az ajtót.
"legutóbb azért mert egy 1000 lumenes cree ledes lámpával zúztam a sötétben"
Ezért nem büntethet meg. Akár egy bazi nagy reflektorral is közlekedhetnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!