Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Büntetett már meg rendőr,...

Büntetett már meg rendőr, mert hiányzott valami a bringádról?

Figyelt kérdés
És leírnátok hogy történt és mennyit kellet fizetni ? köszönöm :)

2014. okt. 10. 00:40
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

ma 09:24

Igazad van. Biztos jobb, hogyha elb*sznak, mint felvenni egy 500Ft-os láthatósági mellényt.

Amúgy is baromi veszélyes a sötétben lakott területen kívül biciklizni, de te még tegyél rá egy lapáttal.

2014. okt. 15. 12:51
 12/22 anonim ***** válasza:
kukás mellényt én sem vennék fel, mert halál ciki, ellenben semmilyen szabály nem írja elő, hogy kukás mellény bárhová is kellene, rengeteg bringás mez, dzseki, pótolhatja azt és még jól is néz ki... csak hát van akinek nem terjed el idáig a sütnivalója.
2014. okt. 16. 05:53
 13/22 Titusztitusz ***** válasza:
0%
Kedves hozzászólónak üzenném itt, aki szerint 'jobb akkor ha elütnek ezek szerint mintha felvenném a kukásmellényt',hogy azért NEM MINDENKI holmi "reszkető nyulacska", aki még az utcára is csak páncélmellényben menne ki meg vassisakkal a fején ha rajta múlna, nehogy véletlenül a fejére essen egy tégla valahol, merthát akkor ugye "hű mi lesz"...Merthát a végén még agyonüti valahol valami kószán a fejére zuhanó tégla, vagy égböl hulló meteor...Hát...Mondjuk az kétségtelen dolog,hogy ez is egy ma jellemző életstílus, meg életérzés,éshát valszeg alighanem jellemző is a mai hivatalnokok mentalitására is ezek szerint, nadehát mi van ez esetben az olyan emberekkel, akik viszont NEM reszkető nyulacskákként akarják, és szeretik élni az életüket? Azoknak vajon MIÉRT KELL KÖTELEZŐ dolognak lennie a kukásmellény időszakonként kötelező hordásának??? Amúgy semmi gondom nem lenne az elvvel, meg ezzel a degenerált mellénnyel sem, ha csak AJÁNLOTT GOLOG lenne a hordása,és nem pedig KÖTELEZŐ ELŐIRÁS bizonyos körülmények között...Bevallom, én ahol csak tehetem, MINDIG igyekszem kerülni a mellény használatát, még koromsötét éjszaka is, ugyanis az ÖNÉRZETEMMEL valahogy sehogyse tud összeférni a kukásmellény használata...(Meghát borzasztóan zavar az a gondolat is mindig, hogy ILYEN FELSZERELÉSBEN tényleg úgy nézek ki mint egy kukás, aki most éppen kerékpározik...)Szóval ahogy mondani szokás:HELYETTEM(!!)ne akarjon már "aggódni" egy nyamvadt irodakukac se az ÉN(!!) testi épségemért, mert ez valahogy olyan óvódás szintet feltételező dolog...Végülis FELNŐTT EMBER VAGYOK ÉN IS,(ÉS GONDOLOM SOKAN MÁSOK IS...) aki felelősséget tud és akar válalni mindig a cselekedeteiért,és éppen ezért NEVETSÉGES,ÉS BOSSZANTÓ DOLOG AZ, amikor mindenféle irodakukac akarja "óvni az ÉN testi épségemet az utakon"...Óvja csak a sajátját...A másik meg az, hogy hallottam már pont elég bringásbalesetröl, amikoris úgy ütötték el a bringást, hogy rajta volt pedig a kukásmellény, és tudok olyan esetröl is, (Pl.a saját magam esetét is...) amikor valaki úgy bringázott évtizedeken át, hogy nem volt rajta kukásmellény, és mégse ütötték el sohasem...Sok évtizedes bringástapasztalatom az, hogy AZ, HOGY KIT ÜTNEK EL AZ AUTÓK,ÉS KIT NEM, az LEGFŐKÉPPEN ATTOL FÜGG MINDIG, hogy ki MENNYIRE KÖRÜLTEKINTŐEN BRINGÁZIK AZ UTAKON...Nos...Énis megteszek minden ÉSSZERÜ DOLGOT a bztonságos kerékpáros közlekedés érdekében, de EZ A NEVETSÉGES LIHEGÉS, amit a hatóságok művelnek ezzel a "bizonyos körülmények" közötti esetekre érvényes kötelező jellegü kukásmellény használattal,engem valahogy rettenetesen tud bosszantani, és taszítani...Éshát olyan LEALACSONYÍTÓ,és MEGALÁZÓ dolognak is tartom ezt az egész rendelkezést...Szóval sehogyse értem, hogy miért nem elég pl. CSAK AJÁNLOTT DOLOGKÉNT kezelni a kukásmellény használatot, miért kell KÖTELEZŐ(!!)jelleggel hordatni időszakosan a bringásokkal...(Arra a variációra gondolni sem akarok, meg szeretek, hogy valszeg ez a szabályozás "valakiknek" amúgy nagyon jó dolog, pl. azoknak, akik GYÁRTJÁK ezeket a degenerált mellényeket...Meg forgalmazzák...Úgyhogy némi gazdasági előnyökért valszeg megéri némelyeknek "aggódni" a háttérböl a bringások testi épségéért is többek között...Ezt a mai világot ugyanis sajnos ismerni kell...)
2014. okt. 23. 11:27
 14/22 Titusztitusz ***** válasza:
A másik meg az, hogy olvasom egy másik hozzászóló írását, miszerint bizonyos esetekben kiváltható dolog az utakon a kukásmellény használata...Hát...Valszeg megfogadom majd a tanácsát, és beszerzek majd akkor egy olyan bringáskabátot, amin vannak fényvisszaverő csíkok, ha így meg lehet majd akkor úszni azt, hogy piszkálják az embert a rendőrök a "láthatóság" kapcsán...(Dehát majd kiderül akkor idővel a dolog, hogy így lesz-e, avagy sem...Mert a fényvisszaverő csíkok még nemis zavarnának az öltözéken, de ez az átkozott kukásmellény használat valahogy rettenetesen tud idegesíteni mindig...)
2014. okt. 23. 11:38
 15/22 anonim ***** válasza:
hangsúlyozom mégegyszer, nem kell kukás mellényt hordani, láthatósági öltözék kell... ez lehet mez, kabát, dzseki és igen, akár kukásmellény is, ha nincs pénzed (2-10ezer ft) egy rendes ruhára...
2014. okt. 23. 12:12
 16/22 anonim ***** válasza:

Titusztitusz, keresd meg a parlamenti képviselődet, és vedd rá, hogy nyújtson be valami módosítót, mert téged megaláznak.

Egyelőre a dolog a Kreszben foglaltak értelmében kötelező. Ha téged porba aláz a sárga mellény, hordhatsz a célra alkalmas színűm divatos és fényvisszaverővel ellátott pólót, nem fog azért csesztetni a rendőt, mert nem kukásmellényben csúszol-mászol (hisz nincs is nevesítve a kukásmellény). Nyáron én is ilyen pólóban járok, hidegben a többi cuccra felhúzni meg nekem pont jó a mellény, nem omlik porba az öntudatom.

Az, hogy te a kötelező felszerelést a személyes szabadságod elleni támadásként éled meg, senkit sem érdekel. Nyitott a lehetőség, hogy felemelt fejjel, büszke kerékpárosként lapulj ki a kamion alatt az éjszakai országúton.

És ha az extrém tudatos kerékpáros egód engedné, akár rá is jöhetnél, hogy közlekedési szempontból ez egy meglehetősen hasznos előírás.

2014. okt. 23. 13:22
 17/22 anonim ***** válasza:

Titusztitusz

Azért te nagyeszű, mert nagyon sok baleset történik a sötét utakon, mert nem látják a biciklist. Mert vannak olyan hülyék akik mindenféle világítás és egyéb nélkül küzlekednek a sötétben.

Azért kötelező, mert ha képes vagy felfogni ezzel az ilyen szerencsétlen hülyéket védenék.

Persze van akinek ez nem jut el az agyáig. Mindig vannak ilyen korlátoltak.

Aki azt sem fogja fel, hogy nem kell kukásmellényt viselni, hanem valamilyen láthatósági ruházatot.

2014. okt. 23. 13:40
 18/22 anonim ***** válasza:

De főleg azt a szerencsétlen autóst is védik aki elüt egy ilyen életúnt gyökeret, mint te.

Mert az a szerencsétlen nem tehet róla, hogy van egy ilyen pocs akit nem érdekel, hogyha elcsapják.

Viszont az autósnak ez nagyon nagy trauma sokan nem épülnek fel egy ilyen baleset után.

2014. okt. 23. 13:42
 19/22 brazen65 ***** válasza:

Engem nagyon szeretnek a zsernyákok, büntettek már meg azért mert főútvonalon közlekedtem, elengedett kormánnyal tekertem kerékpárúton, legutóbb azért mert egy 1000 lumenes cree ledes lámpával zúztam a sötétben, érdekes hogy a csengőért még nem bassogattak! :))

Egyszer még gyorshajtásért is le akartak nyúlni, csak nem tudták bizonyítani hogy mennyivel tekertem, és ez komoly, meg akart állítani a rendőr úgy hogy leelőzött,és hirtelen megállt előttem, én meg jobbról alig tudtam kikerülni, ráadásul a birkája majdnem rám nyitotta az ajtót.

2014. okt. 23. 21:45
 20/22 anonim ***** válasza:

"legutóbb azért mert egy 1000 lumenes cree ledes lámpával zúztam a sötétben"

Ezért nem büntethet meg. Akár egy bazi nagy reflektorral is közlekedhetnél.

2014. okt. 23. 21:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!