Igaz hogy ha megállít a rendőr igazoltatni és én kerékpárral vagyok, akkor igazolnom kell a vásárláskor kapott papírok egyikével, hogy az én tulajdonom?
Figyelt kérdés
2014. febr. 7. 11:43
1/9 anonim válasza:
Nem. Nem minden biciklinek van alvázszáma, csak a komolyabbaknak, így mivel is tudnád mindig igazolni.
2/9 anonim válasza:
A rendőr(értelmesebbje-nem aki tegnap jött ki a szakközépből :D) rákérdezhet, de igazán semmi köze! Ha számla nálad van akkor nincs mitől félned!
3/9 anonim válasza:
A kerékpárra utalt a kérdé, Én félre értelmeztem! Tehát jó ha tudod igazolni, de ki az aki hord minden számlát-adásvételt... magával!
4/9 anonim válasza:
A felvetés is misson impossible helyzet, mert rengeteg nem lopott bringa szaladgál, amiről a tulaj semmiféle papírral nem rendelkezik. Én azért tartok magamnál egy garanciajegy fénymásolatot, hülyékkel való összeakadás esetére :)
5/9 anonim válasza:
Nekem Trek kártyám van, szerencsére jár hozzá. Remélem elég lesz nekik, ha komolyan ilyen abszurd helyzetbe kerülök :)
6/9 anonim válasza:
Ha be akarnak vinni bevisznek azért mert nincs sapkád. Ha van akkor meg azért.
Bicikli nem is kell hozzá :D
7/9 anonim válasza:
Igen! :) Mindig nalad kell lenni az osszes holmidat igazolo szamlanak, kulonben elvisznek kenyszermunkara. Ruhat-, telefont-, hatizsakot igazolo okmanyokat soha ne felejtsd otthon, kulonben mesz a kofejtobe :)))
8/9 anonim válasza:
engem már állítottak meg így, és kérték, hogy igazoljam, hogy az enyém a bicaj, ezt persze nem tudtam megtenni, egyszerűen igazoltattak, felírták az alvázszámomat egy kis papírfecnire, gondolom az első sarkon ki is dobták, aztán utamra is engedtek...
9/9 Alex Fly válasza:
Nem. Amúgy meg egyszerű logika: melyik alkatrész vásárlásakor kapott számla kellene nekik? Elég pl. a fékbowdené? Vagy a láncé? Vagy az évek során beszerzett összes alkatrészről egyenként számla ke nekik? És azt hogy ellenőrzik, hogy tényleg azt a fékpofát használom-e, aminek ablokkját mutatom?
Ha a kerékpárod nem áll körözés alatt, akkor nem vonhatja kétségbe a tulajdonjogodat. Ha viszont lopott, akkor nem a papírokkal fog törődni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!