Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ti biciklizéskor teljesen...

Ti biciklizéskor teljesen körbetekeritek a pedálokat, vagypedig egyik lábbal lenyomjátok, másikkal felhúzzátok?

Figyelt kérdés

2014. szept. 23. 15:57
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Körbetekerem a lábammal, elvégre azért forog a pedál, hogy folyamatosan tudd hajtani és ne az legyen hogy egyikkel lenyomod, másikkal meg felhúzod a következő lendületre.
2014. szept. 23. 16:05
 2/24 anonim ***** válasza:
Ha most SPD-s vagy klipszes pedalra gondolsz, akkor azoknak pont az az egyik ertelme, hogy tudd 'huzni' is a pedalt. Sima pedalon hogy huzod, alanyulsz a labaddal...? Nem ertem mit akarsz igazabol kerdezni.
2014. szept. 23. 16:26
 3/24 A kérdező kommentje:
Jobb lábbal lenyomod, bal lábbal hátrafelé lenyomod így visszatekeredik, jobblábbal lenyomod
2014. szept. 23. 16:30
 4/24 anonim ***** válasza:

Most ezen nagyon röhögnöm kell, ahogy elképzelem. Tudsz te biciklizni ?:D

Ez kb az a szint, mintha sétánál kétszer lépnél a bal lábaddal.

2014. szept. 23. 17:59
 5/24 anonim ***** válasza:
Pedig a 20-30 cm mély pocsolyákon való átkeléskor hasznos ez a technika :))
2014. szept. 23. 22:16
 6/24 Dreigang ***** válasza:

Itt kb. ezzel próbálkoznak (9 másodpercnél):

https://www.youtube.com/watch?v=EW7jQ2Al3ok

2014. szept. 23. 23:12
 7/24 Titusztitusz ***** válasza:
A kerékpárpedált nem érdemes FOLYAMATOSAN tekerni, mivel az így meglehetősen fárasztó dolog hosszútávon, és felesleges energiapocsékolás...Én mindig úgy tekerem a pedált, hogy mindig CSAK azon az oldalon nyomom a pedált, amelyik oldalon éppen kell az erőkifejtéshez, és CSAK ADDIG NYOMOM, ameddig el nem éri a pedál a holtpontot, onnantol átteszem teljesen az erőhatást a másik pedálra, és az addig erőteljes nyomóerőt teljesen átviszem a másik oldalra, aztán amikor a másik oldalon is eléri a pedál a holtpontot, akkor ismét csere...Felesleges dolog, MINDIG tekerni a pedált egyszerre mindkét oldalon,(Gyakorlatlan bringázóknál gyakran előfordul, hogy MINDKÉT OLDALON egyszerre nyomják a pedált, csak mondjuk az egyik oldalon erősebben, így tudnak éppen haladni, csakhát ezen módszer szerint aztán hamar ki is fáradnak...) és nemis ideális dolog...Viszont ha ügyesek vagyunk, és ÉSSZEL tekerjük a pedált, akkor ameddig az egyik oldali láb a munkát végzi, addig a másik oldali láb tud pihenni...Kis gyakorlattal el lehet érni egy olyan optimális erőhatásrotációt, hogy szinte alig lesz fárasztó a bringa tekerése...
2014. szept. 24. 08:38
 8/24 Wadmalac ***** válasza:

"A kerékpárpedált nem érdemes FOLYAMATOSAN tekerni, mivel az így meglehetősen fárasztó dolog hosszútávon, és felesleges energiapocsékolás."

? :D

Az ilyen hozzáállású bringásokat hangról ki lehet szúrni, jön és azt hallom: zzz...zzz...zzz

Ez éppen a tipikus "izomból tekerés" és épen a rutintalan bringások jellemzője.

Minden kerékpáros edzőprogram legalapvetőbb és legfontosabb pontja megtanulni a körmozgást. A pedál körbe jár, nem fel-le, ha a kört nem használod ki azzal hatásfokot vesztesz.

Épphogy a pumpáló tekerés az energiarabló és tipikusan azok hibája szokott lenni, akik előnytelenül alacsony pedálfordulathoz vannak szokva.

Nagyon hasonló hiba a hosszú lejtőkön pedálforgatás nélküli szabadonfutás, azt hiszik sokan, ezzel energiát spórolnak, pedig nem, ez a terhelés nélküli pedálforgatás lenne az, ami biztosítja az izmok frissülését két terhelés közt, ha kihagyod, hamar jön a fáradtság, lemerevedés és görcs.

Ezek azok a téveszmék, amikről a kerékpáros edzőprogramokban első körben leszoktatják az embert.

2014. szept. 25. 10:58
 9/24 Titusztitusz ***** válasza:
Azt hiszem ilyen esetekre szokták azt mondani, hogy:"Kinek a pap, kinek a papné"...Szóval ha valaki úgy érzi, hogy az "egyenletes tekerés" az ideális dolog bringázás közben, akkor az olyan csak csinálja úgy, gond egy szál se...Viszont én magam továbbra sem osztom ezt a véleményt, inkább azon az állásponton vagyok, hogy bringázás közben lehetőleg igyekszem kerülni minden felesleges mozdulatot, erőkifejtést...Éshát ha bringázás közben egyenletesen támaszkodik mindkétoldali pedálra a láb, akkor a "felesleges" oldalon HÁTRÁLTATÓ erőhatás keletkezik,ami szerintem nem egy ideális dolog...A másik ehhez kapcsolódó dolog meg az,hogy már régen megfigyeltem már azt,hogy az "időszakos" tekerés jóval kevésbé fárasztó dolog mint a folyamatos...És én éppen ezért mindig úgy szoktam bringázni, hogy haladás közben jól felpörgetem a sebességet, majd néhány másodpercig csak üresben futtatom a bringát...Aztán amikor már túlságba is lelassul a bringa, akkor kezdek csak újra tekerni...Ugyanis ezzel a módszerrel fáradok a legkevésbé ki...Nekem ezek a tapasztalataim...
2014. okt. 3. 08:24
 10/24 Wadmalac ***** válasza:

"Éshát ha bringázás közben egyenletesen támaszkodik mindkétoldali pedálra a láb, akkor a "felesleges" oldalon HÁTRÁLTATÓ erőhatás keletkezik,ami szerintem nem egy ideális dolog."

Valamit nagyon nem értesz.

Nem a két pedált egyszerre lefelé kell nyomni, isten bizony, nem bántásból, de megdöbbent, hogyan lehet a körmozgást így értelmezni.

Mindkét pedált körben járatod, tehát a holtpont után hátul járó pedált felfelé húzod, NEM LENYOMOD!

És az erőkifejtésnek követnie kell a kört, nem csak függőlegesen felváltva pumpálgatni.

2014. okt. 3. 08:36
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!