Az országúti kerékpároknak miért ilyen hangos a racsnija (vagy szabadonfutója)?
Figyelt kérdés
A középkategóriás kerékpárom éppencsakhogy kiad valami zörgést amikor nem tekerem, ellenben egyes felsőkategóriás országútik valami irgalmatlan zajt tudnak produkálni. Ennek van vmi gyakorlati haszna? (Azonkívül, hogy hallom, hogy valaki közvetlenül mögöttem van)jan. 31. 10:46
1/13 anonim 

válasza:

Divat. Én ezért hanyagolom az országútit.
2/13 MGéza 

válasza:

Azon kívül, hogy nem szokás outira csengőt szerelni és azért jó ha hallanak, kb semmi. Mondjuk a Campa Veloce váltómnak nem volt racsnihangja, az Ultegrának viszont van nem is kicsi. Én nem tudom, de kicsit az az érzésem hogy a súrlódástól meg attól hogy ennyire hangos, kicsit fékezi is a gépet szabadonfutáskor, de ez inkább az én laikus véleményem, a valóság nyilván az, hogy az Ultegrás gépemen 32mm-es gumikat használok, míg a Campáson 25mm-es külsőt. :)
3/13 anonim 

válasza:

Mert azok ripacsok. Csiricsáré gönc, idióta sapka még a sisak alá is, és persze az ordító szabadonfutó. Így próbálják magukra felhívni a figyelmet, mert különben senkit nem érdekelnek.
4/13 MGéza 

válasza:

#3: Mondtam már hogy azon kívül hogy jól érzem magam a nyeregben meg szeretem csinálni, egy kicsit sem érdekel, hogy mások mit gondolnak rólam?
5/13 anonim 

válasza:

Nem mindegyik hangos, nekem is van olyan kerékszettem, amiben alig hallani a racsnit.
3: próbáld meg rendbetenni az életed, mert ezzel a hozzáállással csak magadnak ártasz.
6/13 anonim 

válasza:

Nem csak országúti lehet ilyen. Nekem a régi retro városi/túra bringámon hátrafelé tekerve hangos volt a racsni, csengő helyett használtam. Most egy hasonló típusú kerékpárom van, ugyanúgy 6 sebességes, a kora is kb. ugyanaz, ennek meg semmi hangja, kénytelen vagyok csengetni. :(
7/13 anonim 

válasza:

Mert nem a hangja az elsődleges szempont, tervezésnél leszarják milyen lesz a hangja.
8/13 anonim 

válasza:

Nem csak országútikon ilyen. Mostanában elég jellemző, hogy jobb kerékagyaknál hangos a racsni. Nem tudom megmondani, hogy ezt már divatból csinálják, vagy egyszerűen a jobb racsnikkal ez együtt jár. Az enyém is viszonylag hangos, 6 kalapács van benne, és 10 fokonként zár. Gondolom, hogy a gyors zárás miatt erősebb rugó is kerül bele. A könnyebb, azaz kevesebb anyagból készült agy is lehet az oka. Én egyébként szeretem, mert messzebbről észrevesznek csengetés nélkül is.
9/13 anonim 

válasza:

2... nem szokás?? Konkrétan kötelező! Megbsz a rendőr, ha nincs.
A közúti közlekedésben részt vevő kerékpárra vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek *
6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet
a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről
116. § * (1) A kerékpárt fel kell szerelni
c) hangjelző berendezéssel, amely csak csengőhangot adhat,
10/13 anonim 

válasza:

Pest környékén, vidéken le se szar a rendőr bringán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!