Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen nagy váltóáttét oldható...

Milyen nagy váltóáttét oldható meg 300 ezer alatt?

Figyelt kérdés

Lenne egy ilyen elképzelésem, hogy nagyon könnyen és nagyon nehezen is lehessen tekerni, tehát:

Hátul ~11-36(40)

Elől ~22-44(46)

fogas lánckerék az reális lehet? Kb így ~0,6-4x áttét? Tehát ja, egy olyan bicó kell, amin a legmeredekebb hegyre felmegyek, de országúton is tudom tekerni ezerrel.

Trekking kialakításban. Új/használt okés.

Jelenleg még egy ilyen olcsó régi racsnisom van, szóval azon a max áttét hátul 13 és elől 46 fog. Lehetne ennél nehezebb. A könnyű oldal meg talán soha nem lehet elég könnyű 😁

Most így körbenéztem a piacon, és nem tudom, hogy én nem találok, vagy nagyon különleges az igényem, vagy egyszerűen fizikailag nem oldható meg, hátsó váltóknak nincs akkora rugalmassága a lánc feszítéséhez?

Köszönöm a segítséget

ma 08:36
 1/2 MGéza ***** válasza:
Hagyományos, 3 tányéros Deore hajtómű megfelelő lehet erre a célra talán nem is, de nagyon hasonló áttételhez igen. Ott elől 48-36-24 kiosztás lehet, az első tányér 2-es kialakításban a nagy láncugrás miatt a két tányér között nem biztos hogy normálisan működne, GRX tudhatja ezt, de az elég drága, viszont szerintem még kereten belül maradna. Esetleg a hátsó fogszámot lehet emelni, így javul az első kicsihez viszonyított áttétel aránya.
ma 10:42
 2/2 anonim ***** válasza:
Nem különleges az igényed, hanem egy életszerűtlen hülyeség.
ma 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!