Ti biciklizéskor teljesen körbetekeritek a pedálokat, vagypedig egyik lábbal lenyomjátok, másikkal felhúzzátok?
"És én éppen ezért mindig úgy szoktam bringázni, hogy haladás közben jól felpörgetem a sebességet, majd néhány másodpercig csak üresben futtatom a bringát...Aztán amikor már túlságba is lelassul a bringa, akkor kezdek csak újra tekerni...Ugyanis ezzel a módszerrel fáradok a legkevésbé ki...Nekem ezek a tapasztalataim..."
Nem, ez a rossz megszokásod és el sem tudod képzelni, hogy máshogy lehet jobb. Hidd el, ez így van. Nem azért, mert nekem állatira mindig igazam van, hanem mert sokezer nálam rutinosabb, gyakorlottabb, edzettebb kerékpársportoló sok évtizedes tapasztalata.
Látom, még mindig nem érted, hogy nem a fixa ideámat akarom rád erőltetni, hanem száz éve ismert kerékpársport tényeket.
A következő cikkből ajánlom számodra a körbehajtás pontot.
Persze most erre az lesz a válaszod, hogy mert majd a bikemag tudja jobban nálad. Nem. MINDEN kerékpáros edzésprogramnak része a körmozgás megtanulása.
Csak egyetlen példaként Armstrong edzésprogramjának is.
De biztos ő is téved, mert ő doppingolt, te meg nem.
Nem vitázni akarok és győztesen kjönni, csak értsd meg, ezek nagyon is általánosan ismert tények, amit a világ teljes kerékpársportja tud, használ, csak valamiért te még nem hallottál róla és nem tudod elképzelni, hogy ez jó.
"El nem tudom képzelni hogy miképpen lehet "felfelé húzni" a holtpontoldali pedált...)"
Mondjuk a következő varázsszavak alkalmazásával: klipszes pedál, patentpedál, Look, SPD, SPD-R stb.
És nézd csak vissza a kérdést, a téma a kérdezőnek sem volt ismeretlen, neki egyértelmű, hogy LEHET felfelé húzni a pedált.
Szóval még mindig biztos vagy benne, hogy a hiba az én készülékemben van?
"nemnagyon tudok meghatódni holmi "gyakorlott, és tapasztalt bringások" meglátásaitol"
Pedig nem ártana, mert ők, a "holmi gyakorlottak" az elmúlt 60-70 évben sorban nyerték a Tour de France-ot, ami rólam, meg szerintem rólad sem mondható el.
Én sosem voltam sikeres versenyző, sem az alkatom, sem az edzésmennyiségem nem juttatott élmezőnybe, de attól még versenyszerűen kerékpároztam saccperkábé 26 évet. Ezalatt volt alkalmam találkozni pár ezer versenyzővel, hobbybringással, edzővel és bizonyisten, te vagy az első, aki vitatja a körbetekerést, úgy ahogy van.
Ezt nem én találtam ki, megtanultam azoktól, akiknek már csak eredményeik alapján is érdemes adni a szavára. Ez nem vélemény, ez tény.
Ha te nem fogadod el, az a te dolgod, személyi szabadságjogod úgy csinálni, ahogy akarod. Csakhogy nem csak simán úgy csinálod, hanem állítod, hogy az úgy jó, ahogy te csinálod. És ez az, ami nem igaz.
Na úgy látom, ebben a témában is vannak, akik a saját fejük által kiötlött ötleteket jobbnak tartják, és makacsul nem hajlandóak "holmi náluk sokkal profibb és tapasztaltabb" emberre hallgatni, nem csak a testépítésben :D
Hiába, kilencmillió polihisztor országa vagyunk, ahogy egyszer valaki már megmondta itt.
Nekem is vannak olyan bevett bringázási szokásaim, amik nem a leghatékonyabbak, de tudom is, hogy lehetne ezt jobban és én csinálom rosszul, csak képtelen vagyok leszokni róluk.
Én pl. nem tudok alsó kormányfogáson sprintelni, egyáltalán alsó fogáson tekerni, nekem iszonyat kényelmetlen, fékkarfogással tekerek mindig. Tudom, hogy ez hiba, de nem tudok változtatni rajta.
Néha beleesem az alacsony pedálfordulat hibájába, pedig tudom, érzem, hogy ez nem jó.
De nem fogom azt állítani, hogy én csinálom jól, mert 20 éve így csinálom.
".Ezért megkérnélek kedves Wadmalac,hogy a SAJÁT SZAVAIDDAL írd már meg nekem ide azt, hogy MIKÉNT LEHET FELFELÉ HÚZNI tekerés közben a pedált...Csak tisztán ezt a módszert,mindenféle egyébb körítés nélkül..."
Hát te is jól elolvashatod a kommenteket. Bírom az ilyet, aki vitázik, de b4szik arra, amit a másik elmond neki.
A 14. komment utolsó sorait olvasd már el légy szíves. Nincs is jobb érzés, mint ilyen pedállal folyamatosan, egyenletesen tekerve küldeni a nyomatékot a bringának :)
Csak azt nem értem, ha nem értünk valamihez, minek ennyit kertelni a semmiről, meg hogy MINEK kell ÍGY írni, DE majd EGYSZER talán ERRE is RÁJÖVÖK.
Ezzel gyakorlatilag még hangosan hirdeti is az ember, hogy hé srácok, ide nézzetek rám, semmit nem értek a témához.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!