Mi a véleményetek erről?
MTB-n kicseréltetni az első váltó hármas fogaskerekeit az egyes fogazatra amelyiken nemkell váltani?
Gondolom akkor az egész váltó részt is cserélni kellene ugye?
Köszi szépen a válaszokat!

Lánckerék az a fogaskerék...
Gyakorlatilag mindent cserélni kell.
Hajtómű, hátsó váltó, a hátsó váltó váltókarja, hátsó lánckerekek, lánc, talán kazettatest is, ...
És igen, a vékony lánc hamarabb kopik és drágább. Ezért nem váltok még én sem 3x9-ről.
Csak a divat miatt ne válts!

Lehetséges a helyesírásban vannak hibák de a véleményem szerint ez nem tollbamondás.
Még 1x köszi szépen a válaszokat mindenkinek!

Attól függ mit akarsz.
Ha csak az áttételt cseréled szimpla lánckerekesre, és megelégszel a megmaradó 7-8 (9) fokozattal, ami marad hátul, akkor ennyi...
Sőt, ha szerencséd van a meglévő hajtóművedről simán le lehet bányászni a felesleges lánckereket. Csavarosnál egyértelmű. Ha szegecselt, akkor azt kell lefúrni. Ponthegesztettnél macerásabb. De akkor tényleg csak elvenni kell belőle. szinte ingyen.
Ha a sort is cserélnéd, akkor kazetta, lánc, váltókar a minimum. De esélyes, hogy új kereket is kell fűzni, mert az agy sem lesz megfelelő.
Szerintem hagyom úgy ahogyan van....ugyanis tetszik az ahol elől csak egyes fogaskerék van,De ahogyan itt olvastam akkor lenne mérvadó ha terepeznék is vele.
De arra nagyon nem használom, így megfelelő ami van gyárilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!