Kerékpár versenyekhez milyen teljesítményt kell elérnem?
Inkább a terepen van különbség. Egy jó mtb is megy rendesen.
40km/h 35km/h kb ennyi a különbség.
A terep persze fog az mtbken még rendesen.De nyílt terepen, sztem amíg nem tudsz egy óra alatt 34-35 km-t megtenni egy jó mtb-vel komoly esélyes nem vagy-.
Értelem szerint genetika sokat számít. A többit meg az hogy sokan keményen edzenek.
Első év csak felzárkózás. Sokan 10éve edzenek, az azért meglátszik. Intervallumoznak is meg minden, fél millás bringájuk van.
De ez nem csak attól függ, hogy aszfalton megy-e vagy nem. A széltől is sokat függ, sőt a hőmérséklettől is. A múltkor nyáron 32-33Km/h-t tartottam 40Km-n keresztül, aztán meg a szél miatt lelassultam 25Km/h alá.
Aztán most nemrég megint letekertem a távot, de a hideg miatt egyszerűen nem bírtam gyorsabban tekerni, meg sokkal hamarabb megéheztem és el is fáradtam.
Igen, valóban a hideg fog.
De továbbra is tartom hogy 34-35km/h jó montival versenyzőnek tartandó aszfalton síkon.
Elhiszem hogy egy majd 3 colos gumival nm igazán lehet, de 1,7-es slick gumival, csak csak.
Nekem túlméretes outivázzal, 20/23-as gumikkal, könyöklővel sikerült a versenyszezon végefelé kinyomni már rendszeresen a 37 km/h-t az egy órára, síkon, tiszta időben. Acélvázas montival, kb 25-ös slic gumival kb 1/3 úton terepen sikerült 31 km/h tekerni egy órára. Télire a montira 1.95-ös terepgumikat tettem, esténként megyek fartlek edzésekre a városban, ahol 100-200-300 méterenként fékezés, gyorsítás, kanyar, stb van: ott kínkeservvel sikerül 30-as átlagot tartani 10-15 km-en, általában 25-28 km/h között sikerül. A városi éjszakai montizásokon 28 km/h volt legtöbb egy órára, de mint írtam, ott folyamatosan változik az irány, a sebesség, stb.
A hideg pedig valóban fontos tényező - nálam ez úgy jön ki, hogy totál beöltözve télen, ősszel, tavasszal sokkal kisebb teljesítményt sikerült nyújtani, mint szél hűtötte végtagokkal a nyári tekeréseken. ):o) Ez a bemelegítés miatt is fontos: télen, meg a hűvösebb időben jobban oda kell figyelni a bemelegítésre, mint nyáron, bár, ha nyáron akar teljesítményt menni az ember, ott is kell: nekem 30 perc, vagy 18-20 km kell ehhez, télen, vagy hűvösebb időbe akár egy óra is, vagy 30-35 km outival, montival kevesebb. Mondjuk futásnál is így van, ott is kb félóra elteltével kezdi érezni az ember, h már elmúlik a kezdeti izületi meg hasonló nyűg, és megjön a kedve is... hiába, az endorfinokért meg kell dolgozni, de ha beindult a termelődés, utána már csak az eléhezés lassíthatja az embert. ):o)
Ez, kielégítő választ, szerintem.. :)
A montival 31, úgy, elég szép. Az outis 37-sem rossz, de azért nem egy 50km/h-s wiggins.. :D Jó mondjuk egy órán már ő sem tudná tartani az 50-et, meg az időfutam bringa, meg eléggé rákészülnek, meg ő a leggyorsabb, de azért tartom hogy egy versenyző, 1 órán, aszfalton jó bringával 40-et érje el, legalább csúcs ként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!