Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Futárkodás pedeleccel?

Futárkodás pedeleccel?

Figyelt kérdés

Lehet napi kb. 8 órás futárkodásra használni őket, vagy annyit nem bír ki az akksijuk?

Ilyenekre gondoltam, drágabbat nem tudnék venni ezektől:

[link]

[link]

[link]

2023. jan. 31. 19:17
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nem nagyon értelek egyébként.. a fitness kerékpárok mind ilyenek. Tudtommal ez a lényegük hogy verseny kerékpár váz és azt hibridizálják egy kényelmesebb, városi használatú kivitelezéssel. Az egyenes kormány pont ezt szolgálja.
2023. febr. 1. 15:19
 12/20 anonim ***** válasza:

Nem a kormány a lényeg, hanem a váz. Ez a geometria versenyre való, ahol rövid ideig nagy teljesítményt kell leadni. De neked olyan bicikli kell, amivel egész nap tudsz tekerni.

[link]

2023. febr. 1. 17:12
 13/20 A kérdező kommentje:
Akkor gondolom valami kényelmes városi bringát ajánlasz.. hát nem tudom. Érekes, mert sokan mégis az országútit mondják jónak, vagy az ugyanolyan vázú fixi/singlespeed-eket, és láttam is már azzal elég sok futárt menni. Azért vegyük figyelembe azt is, hogy egy biciklis futár nem azzal telik az egész napja, hogy a biciklin görnyed, a biciklivel csak eljut A-ból B-be. Aztán nagyon sokszor van az, hogy megkeresi az átvevő pontot várnia kell, vagy a megrendelőt mire megtalálja, ott is elmehetnek percek, mire az megtörténik az átadás. Szóval én a munkaidő kb. felét/kétharmadát mondanám annak, amit egy futár ténylegesen biciklizéssel tölt.
2023. febr. 1. 18:03
 14/20 anonim ***** válasza:
A képen két országúti van. Az egyik versenyre való, a másik meg hosszú utakra. Amit linkeltél Neuzer, az is versenyre való. Mindegy mennyi időt töltesz rajta, nem a kényelem lesz a legfontosabb tulajdonsága. Ezért mondtam, hogy egy endurance vázas országúti vagy fitness kell neked. Ilyen pl. a Cube Attain vagy a Merida Speeder. Merida Speeder 100-at már kapsz újonnan 300k alatt.
2023. febr. 1. 18:43
 15/20 A kérdező kommentje:
Ja így már értem. Hát elsőre fel se tűnt nagyon a különbség, de most már látom.
2023. febr. 1. 18:49
 16/20 anonim ***** válasza:
Mikor ülsz egy biciklin, minél jobban előredőlsz, annál nagyobb teljesítményt tudsz leadni a lábaiddal. Ezért fogják sokszor a versenyzők alsó fogásban a kormányt (meg persze a légellenállás miatt). De minél jobban előredőlsz, annál kényelmetlenebb a testhelyzet és annál kevesebb ideig bírod azt tartani. A verseny országútikon hosszabb a felsőcső és az üléshez képest lejjebb van a kormány, emiatt dőlsz jobban előre. Az endurance vázas bicikliken feljebb van a kormány. Így kényelmesebben ülsz, hosszú távon se fáradsz el rajta. Ehhez jön még, hogy a mai modernebb bringákon az endurance vázhoz általában szélesebb gumi férőhely tartozik. Egy verseny országútira 23-25-ös gumit raknak, 28-as már nem mindegyiken fér el. A kényelmesebb országútikba ma már belemegy a 32-es gumi is, ami elég sokat dob a kényelmen, főleg a magyar utakon. És akkor még ott van a tárcsafék, ami szintén kényelmesebb a felniféknél, mert ugyanakkora fékerőhöz kevésbé kell behúzni a féket.
2023. febr. 1. 19:59
 17/20 A kérdező kommentje:

Értem, de a kormány és az ülés magassága szabadon állítható ezeknél nem? Vagyis akkor be tudod állítani, ahogy neked kényelmes.

"Merida Speeder 100-at már kapsz újonnan 300k alatt."

Sajna nem, már bőven 300 felett vannak ahogy rákerestem. Egyelőre nem tudok ilyen biciklit most venni, majd talán a picit távolabbi jövőben. Pedelecet is csak úgy akartam volna, ha megnyerem az állami támogatást rá.

2023. febr. 1. 22:14
 18/20 anonim ***** válasza:
Az ülés magasságát a lábad hossza határozza meg. A kormányt országútin 1-2 centivel tudod csak le-fel állítani, tehát a geometrián alapvetően nem fog változtatni.
2023. febr. 2. 07:15
 19/20 anonim ***** válasza:

"Értem, de a kormány és az ülés magassága szabadon állítható ezeknél nem? Vagyis akkor be tudod állítani, ahogy neked kényelmes."

Nagyjából az ülést 20-25 cm hosszan állithatod a kormányt meg 2-3.

De alapvetően a váz határozzameg a geometriát.

Igazából a nyereg magasságát tudod állitani magasra vagy magasabbra.. azt is a csak a lábhossz függvényében...azzal nem leszel előrébb.

Meg igazából ha nagyon görnyedsz akkor a doboz billegni fog a hátadon a kaja meg szóval,lapjával jó a pizza nem hengerként.

A neuzert pedig felejtsd el.

2023. febr. 4. 10:10
 20/20 A kérdező kommentje:
Jolvan, köszönöm a tanácsokat!
2023. febr. 6. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!