Nem nagyon értelek egyébként.. a fitness kerékpárok mind ilyenek. Tudtommal ez a lényegük hogy verseny kerékpár váz és azt hibridizálják egy kényelmesebb, városi használatú kivitelezéssel. Az egyenes kormány pont ezt szolgálja.
2023. febr. 1. 15:19
12/20 anonim válasza:
Nem a kormány a lényeg, hanem a váz. Ez a geometria versenyre való, ahol rövid ideig nagy teljesítményt kell leadni. De neked olyan bicikli kell, amivel egész nap tudsz tekerni.
Akkor gondolom valami kényelmes városi bringát ajánlasz.. hát nem tudom. Érekes, mert sokan mégis az országútit mondják jónak, vagy az ugyanolyan vázú fixi/singlespeed-eket, és láttam is már azzal elég sok futárt menni. Azért vegyük figyelembe azt is, hogy egy biciklis futár nem azzal telik az egész napja, hogy a biciklin görnyed, a biciklivel csak eljut A-ból B-be. Aztán nagyon sokszor van az, hogy megkeresi az átvevő pontot várnia kell, vagy a megrendelőt mire megtalálja, ott is elmehetnek percek, mire az megtörténik az átadás. Szóval én a munkaidő kb. felét/kétharmadát mondanám annak, amit egy futár ténylegesen biciklizéssel tölt.
2023. febr. 1. 18:03
14/20 anonim válasza:
A képen két országúti van. Az egyik versenyre való, a másik meg hosszú utakra. Amit linkeltél Neuzer, az is versenyre való. Mindegy mennyi időt töltesz rajta, nem a kényelem lesz a legfontosabb tulajdonsága. Ezért mondtam, hogy egy endurance vázas országúti vagy fitness kell neked. Ilyen pl. a Cube Attain vagy a Merida Speeder. Merida Speeder 100-at már kapsz újonnan 300k alatt.
2023. febr. 1. 18:43
15/20 A kérdező kommentje:
Ja így már értem. Hát elsőre fel se tűnt nagyon a különbség, de most már látom.
2023. febr. 1. 18:49
16/20 anonim válasza:
Mikor ülsz egy biciklin, minél jobban előredőlsz, annál nagyobb teljesítményt tudsz leadni a lábaiddal. Ezért fogják sokszor a versenyzők alsó fogásban a kormányt (meg persze a légellenállás miatt). De minél jobban előredőlsz, annál kényelmetlenebb a testhelyzet és annál kevesebb ideig bírod azt tartani. A verseny országútikon hosszabb a felsőcső és az üléshez képest lejjebb van a kormány, emiatt dőlsz jobban előre. Az endurance vázas bicikliken feljebb van a kormány. Így kényelmesebben ülsz, hosszú távon se fáradsz el rajta. Ehhez jön még, hogy a mai modernebb bringákon az endurance vázhoz általában szélesebb gumi férőhely tartozik. Egy verseny országútira 23-25-ös gumit raknak, 28-as már nem mindegyiken fér el. A kényelmesebb országútikba ma már belemegy a 32-es gumi is, ami elég sokat dob a kényelmen, főleg a magyar utakon. És akkor még ott van a tárcsafék, ami szintén kényelmesebb a felniféknél, mert ugyanakkora fékerőhöz kevésbé kell behúzni a féket.
2023. febr. 1. 19:59
17/20 A kérdező kommentje:
Értem, de a kormány és az ülés magassága szabadon állítható ezeknél nem? Vagyis akkor be tudod állítani, ahogy neked kényelmes.
"Merida Speeder 100-at már kapsz újonnan 300k alatt."
Sajna nem, már bőven 300 felett vannak ahogy rákerestem. Egyelőre nem tudok ilyen biciklit most venni, majd talán a picit távolabbi jövőben. Pedelecet is csak úgy akartam volna, ha megnyerem az állami támogatást rá.
2023. febr. 1. 22:14
18/20 anonim válasza:
Az ülés magasságát a lábad hossza határozza meg. A kormányt országútin 1-2 centivel tudod csak le-fel állítani, tehát a geometrián alapvetően nem fog változtatni.
2023. febr. 2. 07:15
19/20 anonim válasza:
"Értem, de a kormány és az ülés magassága szabadon állítható ezeknél nem? Vagyis akkor be tudod állítani, ahogy neked kényelmes."
Nagyjából az ülést 20-25 cm hosszan állithatod a kormányt meg 2-3.
De alapvetően a váz határozzameg a geometriát.
Igazából a nyereg magasságát tudod állitani magasra vagy magasabbra.. azt is a csak a lábhossz függvényében...azzal nem leszel előrébb.
Meg igazából ha nagyon görnyedsz akkor a doboz billegni fog a hátadon a kaja meg szóval,lapjával jó a pizza nem hengerként.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!