Futárkodásra milyen biciklit javasolnátok?
A főszempontjaim:
- Ha ellopják ne menjen rá a gatyám (olyan max 130k -ban gondolkozok)
- Minél egyszerűbb legyen, de ne menjen tönkre 1-2 hónap után.
- Nem kell full extrás, inkább egyszerűbb legyen a karbantartása.
- Gyors.
Ezek alapján Single speed, vagy országúti, esetleg trekking (a kényelem miatt) kategóriában gondolkozok.
Legcélszerűbb talán az SS / fixi lenne, mivel nagyon egyszerűek, gyorsak, könnyű karbantartani. Alföldön lakok ezért amúgy sem igazán szoktam használni a váltót. SS-ként használnám.
Pár bicikli amit kinéztem ebben az árkategóriában:
Neuzer skid - [link]
Koliken fixed - [link]
Dechatlon elops 500 - [link]
Csepel royal 3 (ez már 40-50 el több, mint az előzőek kérdés megéri-e)
Országúti:
Decathlon Triban RC100 - [link]
Csepel torpedo 3 - [link]
Ezekről vannak valakinek tapasztalatai, vélemény? Sajnos ebben az árban nincs túl nagy választék, de nem is az a szempont, hogy csúcsszuper minőségű verseny biciklit vegyek.
Ja az alföld az más ott tolhatod ss-el.
En csepelt venném. Ugyan ujra divatos de meg mindig csak "csepel" ez a lesajnálas nem árt egy melós gépnél.
Egy singlespeed javasolt. Az útviszonyokhoz illő gumival.
Fixit nem ajánlom. Azt meg kell tanulni. Nem elég csak ráülni.
Bármelyik jó lehet.
A fixit nem erőltetném.
Az SS inkább...mindazonáltal egy agyváltó nagyon kellemes társ tud lenni pl. szembe szélben. Ha csupán 3 sebességes akkor is.
Mivel munkára kellene - és futárnak mennie kell esőben is - lehet hogy egy agyváltós trekking lenne a legjobb merev villával és elöl hátul sárvédővel.
https://www.youtube.com/channel/UCF1d8k-6vesijGpaKK7qfsA
ez a srác gravellel tolja, meg néha a 29-es fullyval is megy.
én gravelt vennék, vagy trekkinget
karbantartani akkor is kell ha agyváltós, ha láncváltós, mert a láncit ígyis, úgyis heti rendszerességgel meg kell pucolni rendesen.
max akkor nem ha szíjhajtású cuccot veszel,
Az agyváltós bringára teljesen zárt láncvédőt is lehet szerelni
Hát ja. Bár a portól, fröccsenő víztől, vagy esőtől véd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!