Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyi sport értéke van annak...

Mennyi sport értéke van annak ha valaki ebike-al biciklizik? (Enduro)

Figyelt kérdés
Ha veszek egy elektromos enduro biciklit, mert azzal könnyebb felmenni a közeli hegyekre, akkor azzal is le lehet fáradni, csak ugyan annyi idő alatt nagyobb utat tudok megtenni vele?
2022. júl. 24. 08:10
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
Szerintem hagyjuk, ne etessük tovább ezt a gyökeret.... kár vitatkozni az ilyen emberrel, ezen a fajtán egy alapos kádárkolbászos kezelés sem segít. A szép szó meg pláne nem. Fogadok kerékpározni sem tud, sőt még nyuszimotorja sem volt neki. De gyerekszobája biztosan nem volt.
2022. júl. 25. 22:23
 22/45 anonim ***** válasza:

#20!

Tehát szerinted az e-bike állóképességi értelemben az XC-vel egyenlő?

2022. júl. 25. 22:54
 23/45 Alex Fly ***** válasza:
@22: Enduroról volt szó... Ott pontosan egyenértékű az analóggal.
2022. júl. 25. 23:17
 24/45 anonim ***** válasza:
100%

Állóképességi értelemben a nyomatékszentoros ebike is pontosan annyi amennyit beleteszel…

Ha tisztességesen belenyomod az állólépességedet, akkor gyorsabb leszel sokkal mint alapban, nagyobb távot teszel meg, magasabbra mászol fel… de az allóképességedet ugyan úgy veletetted.

Nyílván nem versenyezhet egymással a kettő… nyilván nem ugyanannyi kell hogy a kettővel megmaszd a kékest…

De pl alpokban lehet hogy analóg bringával megmaszol egy nap alatt 1 csúcsot, az én nyomatékszenzorosommal meg kettőt és a végén ugyan olyan fáradt leszel.

2022. júl. 26. 08:15
 25/45 anonim ***** válasza:
Hmmm, nem értem miért kellett lepontozni, mikor azt írtam hogy igen, van sportértéke, de egy sima bringával nyilván több. Pl mikor mentünk egy barátnőmmel és 90 km után olyan emelkedőbe botlottunk, hogy vért izzadtunk hogy feltekerjünk rajta, egy nyugdíjas házaspár olyan játszi könnyedséggel tekert el mellettünk elektromossal, hogyy csak pislogtunk... Beszélgettek, nevetgéltek.... Akkor végülis most ki tette oda jobban magát, ők, vagy mi? Ha ugyan azt a távot tesszük meg, ugyan azzal az emelkedővel, kinek lesz könnyebb dolga? Az e-bike-osnak, vagy a sima bringásnak? De most komolyan kérdezem. Én elhiszem, hogy tök jó ez is, de azért azt ne vitassuk már hogy a rásegítés nélküli birngának és a rásegítéses birngának ugyan az a sportértéke.... Nekünk nincs segítség, izomból kell lenyomni mindent. És mondom, elhiszem, hogy e-bike-nál is, nem vonom kétségbe hogy az is komoly edzés. De azért az teljesen nyilvánvaló hogy én többet teszek bele. Ha ezt nem fogadjátok el, egyszerűen a logikával mentek szembe.
2022. júl. 26. 09:12
 26/45 anonim ***** válasza:

1. Én az esetek 99%-ában egyedül tekerek.

2. Nyomatékszenzoros a bringám, tehát hegymenetben sem vigyorgok meg nevetgélek, hanem kőkeményen odateszem magam igyan úgy, mintha sima beingán ülnék, csak közben a rásegítés miatt gyorsabban haladok.

3. Mivel célom elfáradni így lényegesen többet megyek mintha normál bringán ülnék, ez távolságban altalában 2-2,5szörös, persze szintemelkedésfüggő.

Szóval felhasználási körülmények szerint van értelme az összehasonlítádnak, mivel én sportosan élek és ez a kedvenc sportom így aztán nap végére ugyanannyi energiát teszek bele, pusztán rásegítéssel nagyobb a táv.,.

De ennek az összehasonlítasnak hogy te vért izzadsz, az öreg papper meg mosolyogva felteker, nincs semmi erzelme, mivel ha a pappernek nem lenne rasegítése akkor nem is lenne ott, hanem pl a rakparton tekerne a kempingjén…

Míg ha engem látnál ott ahol te vért izzadsz, azt látnád rajtam, hogy én is vért izzadok csakhogy nem 10perc alatt érek fel a csúcsra hanem csak 3… és én nem annak a csúcsnak a tetején fogok megallni pihenni, hanem majd a 3-4.tetején.

2022. júl. 26. 10:50
 27/45 anonim ***** válasza:
45%

Tehát ha te csak a 3-4. csúcs tetejére fáradsz el annyira mint én, akkor ugyanannyit tettünk bele ugyan azon a távon?

Illetve ezek szerint neked ugyan azt a csúcsot megmászni nekem 10 perc, neked pedig 3 perc vértizzadást jelent. Akkor ugyan annyit tettünk bele az adott csúcs megmászásába?

Akkor mondjuk egy egy napos balaton kör ugyan olyan megterhetlő lesz mindkettőnknek? Mert az alapján amit írtál nem, csak te mondjuk hozzá tudod tenni azt hogy ugyan azon a napon le is bringázol balcsira a BuBán, meg vissza, és akkor teszünk kb ugyanakkora erőfeszítést.

De amúgy kezdem értreni. A logikád az, hogy ha több kilométert mész elektormossal, akkor elérhető ugyan az a sportérték, mint rövidebb távon sima bicóval. Ezt így abszolút el tudom fogadni.

2022. júl. 26. 11:08
 28/45 anonim ***** válasza:
Amúgy tényleg nem kötekedni akarok, csak próbálom megérteni, hogy hogyan lehet ugyan az a sportérték rásegítéssel és anélkül is.... Egyszerűen nem találom benne a logikát. :)
2022. júl. 26. 11:09
 29/45 anonim ***** válasza:

“Tehát ha te csak a 3-4. csúcs tetejére fáradsz el annyira mint én, akkor ugyanannyit tettünk bele ugyan azon a távon?”

De nem értem, hogy miért a távot nézed…

Ha lemész bringázni és 5 órán át tekersz max kis pihenőkkel és letekersz pl 100km-t és elfáradsz mint a fene,

Vagy lemész az ebike-oddal teszed teljesen ugyanezt, csak a végén nem 100km-tettél meg, hanem pl 200at, de ugyan olyan fáradt lettél ugyan annyi odő alatt, akkor mi a fenéért kötöd az ebet a karóhoz, hogy ugyanannyit tettem e bele ugyan azon a távon??? Nem… de ugyan azon idő alatt igen.

Nem is értem miért a távot nézed.

2022. júl. 26. 11:25
 30/45 anonim ***** válasza:

Ez kb olyan mintha fognánk egy outist meg egy fatbike-ot, aztán elvárnánk, hogy az outis ugyan úgy fáradjon el ugyanakkora aszfaltos távon mint a fatbile-os… nyílván nem fog, sőt ott fog röhögni mellette mikor pakolják be a rohammentőbe, ha megpróbálja tartani a tempót egy outissal….

De ha mindketten egymástól függettlen tempóban, egymástól függettlen távon intenzíven letekerik az 5 órájukat, az állóképesség szempontjából szinte ugyan az.

2022. júl. 26. 11:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!