Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyi sport értéke van annak...

Mennyi sport értéke van annak ha valaki ebike-al biciklizik? (Enduro)

Figyelt kérdés
Ha veszek egy elektromos enduro biciklit, mert azzal könnyebb felmenni a közeli hegyekre, akkor azzal is le lehet fáradni, csak ugyan annyi idő alatt nagyobb utat tudok megtenni vele?
2022. júl. 24. 08:10
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
100%
Ha ugyanannyi erőt viszel bele, mint a normál biciklibe, akkor ugyanaz a sport értéke. Nyilván ehhez ebike-kal többet kell tekerni és magasabb hegyeket megmászni.
2022. júl. 24. 08:46
 2/45 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ugyan úgy el lehet vele fáradni, de közben nyílván nagyobb útat vagy nagyobb szintemelkedést tudaz elétni.

Ezért jó a nyomatékszenzor, mert ott beleteheted becsülettel a saját erődet amire rásegít a motor, így sokszor úgy érezheted, te vagy a szuperman.

2022. júl. 24. 10:16
 3/45 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ugyanúgy alkalmas sportra az e-bike is.

A fokozatokat lehet állítani, tehát beállíthatod, mennyire segítsen rá a motor. Én néha kikapcsolom, ha nagyon könnyű a terep, és akkor normál bicikli módban tekerek vele.

Erős emelkedőn vagy szembe szélben nagyon sokat számít, érezhetően könnyebben és gyorsabban visz, nem köpöm ki a tüdőmet, mire felérek a tetőre, de azért átmozgat rendesen.

2022. júl. 24. 10:45
 4/45 anonim ***** válasza:
78%

Nem értem a sok pedelec gyűlölőt. Ugyanazt az erőfeszítést bele tudod tenni a kerékpározásba mint rásegítés nélkül. A motor segítségével csak gyorsabb leszel. Ha egy brutál emelkedőn teljes erőből tekerve felmész 12kmh-val, akkor ugyenezt pedeleccel megcsinálod 20kmh-val, de ugyanúgy a füleden is fogod venni a levegőt.

Az elektromos robogósokat, a Marika nénit aki 30-al tép a kerékpárúton a pink mocijával, azokat kell utálni - és megbüntetni, mert az már nem is számít kerékpárnak.

2022. júl. 24. 11:22
 5/45 anonim ***** válasza:
82%
4: azok utálják az ebikeot, akik sosem próbálták és azt hiszik, hogy a motor visz előre, tekerni nem is kell.
2022. júl. 24. 11:51
 6/45 Alex Fly ***** válasza:
60%

Kb. ugyanakkora a sportértéke, mint az analóg kerékpárnak - csak kiterjeszti az ember határait...

Már ha helyesen használod.

2022. júl. 24. 12:53
 7/45 anonim ***** válasza:
53%
Én azt tapasztalom, hogy inkább azok utálják, akik nem tudják megfizetni.
2022. júl. 24. 13:48
 8/45 anonim ***** válasza:
0%

#4!

Sántít a matek, ne verd át magad!

Ahoz, hogy folyamatosan 100 wattot le tudj adni, ahhoz már rendszeres tekerés, tehát edzés kell. Nem a rendszeresen edzők vesznek e-bike-ot.

Tehát ha 100 watt folyamatos leadását feltételezem egy e-bike-osról, akkor meglehetősen nagyvonalú voltam.

Az e-bike pedig bármikor tud 250 wattot leadni.

Tehát ahol 20 km/h-val mész rásegítéssel, ott 5.7 km/h-val menné segítség nélül. Vagyis valószínűleg fel sem tudnál tekerni ott.

A 30-cal száguldozó e-bike-os Marika nénik a rásegítés erejétől függően 8-15 km/h-val mennének saját erőből.

Ez olyan ugrás, mint ha valaki Trabantból ülne át F1-es autóba. Utálná őket az összes többi pilóta, mert az extrabantosnak fogalma sem lenne, hogyan kell ilyen sebességgel közlekedni.

2022. júl. 24. 16:42
 9/45 anonim ***** válasza:
39%
Én rendszeresen edzem és 2ebike-om is van... .ár bukott is az elmeleted... ráadásul rengeteg edzőtársamnak is van, van hogy direkt ebike túrákat tartunk.
2022. júl. 24. 17:53
 10/45 tothp ***** válasza:
Én túrázom. Az egyetlen hátulütője a dolognak, hogy a népszerűbb kerékpáros túraútvonalak szezonban élvezhetetlenül zsúfolttá váltak. (tőlünk nyugatabbra, ahol a kerékpárút, mint fogalom jobban értelmezhető. És pedelec bringa is sokkal több van)
2022. júl. 24. 21:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!