Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Vadkempingezés mennyire...

Vadkempingezés mennyire veszélyes?

Figyelt kérdés

Sziasztok

18F vagyok, élek-halok a bringázásért, és sokat gondolkodtam azon hogy messzebbre is eljuthatnék, ha kint aludnék egy éjszakát. (és a hangulata is elég jó lenne.) Szóval az lenne a kérdésem, mennyire veszélyes ez magyarországon egyedül, vagy akár egy barátommal? Ezt a részt leszámítva tapasztalt vagyok a témában, utaztam már biciklivel 100+ km-re otthonról, hegyen-völgyön-erdőn át, szereltem lerobbant biciklit s hegytetőn, stb., viszont soha nem aludtam a semmi közepén. Kíváncsi vagyok azoknak a tapasztalataira akik már vadkempingeztek random helyeken akár egy biciklitúra során.

2021. febr. 17. 13:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szoktam időnként az erdőben aludni, de nem a nagyobb megtehető táv miatt, hanem az élményért.

Csak nagyon meleg nyári éjszakákon, amikor nem kell sátor.

Vastag ruhára, hálózsákra, polifoamra így is szükség van.

Annyivan több cuccra és kajára van szükség a sima bringázáshoz képest, hogy azok már jelentősen csökkentik a hatótávot. Síkon, aszfalton 3-4 napon már más téma, de ott vadkempingezés kevésbé megoldható.

2021. febr. 17. 22:03
 12/15 anonim ***** válasza:

A linkelt írások jók, sokmindent meg tudok erősíteni belőlük.

Nem veszélyes a vk, ha mindig szem előtt tartod azt, hogy az erdőben a legveszélyesebb állat az ember. Szem előtt nem lévő helyeket kell keresni, ez nem azt jelenti, hogy kilométereket kell koslatni egy kiserdőért, lehet akár a főúthoz közeli erdősáv is, csak ne legyen látható a letelepedés, halvány fényű fejlámpát ajánlok ilyen feladatra. Az út előtt a gugli earth pont alkalmas a keresgélésre.

Ajánlom függőágy témát, nagyon barátságos eszköz, csak várható eső esetére kell fölé egy plusz ponyva. Én a kirándulás előtt tanulmányozom az időjárási modelleket:

[link]

Ha nem meleg nyári éjjelekről van szó, akkor hajnalban hideg van, erre készülni kell (este nyugisan elalszol és hajnalban vacog a fogad, és messiásként várod a Napot...)

Vízből és takarmányból nem szükséges több napi adagot vinni, hiszen mindenhol találsz valami boltot.

A bringát illetően kellenek szerszámok, gumi, pumpa. Defektvédő folyadék nagyban fokozza a túra gondtalanságát.

És lehet vinni gázpalackot leveshez, teához. Kicsi és könnyű:

[link]

2021. febr. 18. 01:15
 13/15 anonim ***** válasza:

En szomtam vadkempingezni, bringaval is, ilyenkor bent van a bringa a sátorban velem, írhatnék egy kisregenyt, de tudok egy videót a sok egyéb youtubeos romantikus faxság mellett ez egy valós képet fest a magyarországi vadkempingről, megkeresem gyorsan

[link]

2021. febr. 19. 23:38
 14/15 anonim ***** válasza:

Hát most végignéztem újra,m úgy emlekeztem infódúsabb ez a vidi, lehet időközben megvágtak...

Na akkor írok pár sort.

Pl olyan helyen, ahol laknak "c" típusú egyedek, ott azért van para az emberben, főleg ha ejszaka meghallod, hogy motoszkálas, mászkálás van tőled nem messze... volt nemegyszer olyan, hogy ejszakára földúttól 20-30méterre bevettem magam erdőbe, majd hajnal 2 fele hatalmas dikezésre gazsizásra riadtam, tőlem 20 méterre haladt el a full részeg cigó csűrhe... hát hogy mondjam, nem voltam nyugodt, ott egyedül kb felmillió ertékű felszereléssel + a bringa...

Allatoktól nem kell felni, nem hülyek, hogy a közeledbe menjenek, koborkutyával sem volg soha atrocitásom, bár azok nem felnek, olyan előfordult, hogy odajött hozzám és megnézett magának...

Ja igen visszatérve a ciganyos sztorihoz... akkor ott boltak kutyaik is, és azok beszqladtak hozzám, szerencsere nem ugattak meg, de majd belém fagyott a szar félelmembem. Amint lehetett tovább is álltam.

Azóta vigyazok és előre megtervezem, jo messze verek tábort az útaktól.

Probalom úgy intézni.m hogy senki ne tudja, hogy ott vagyok, vagy hogy ott voltam.

Alap, hogy nem szemetelek, mindent összetakarítok magam utan.

127óra című film látása óta mindig pontos gps koordinátákat küldök páromnak arrol, hol táborozok.

2021. febr. 19. 23:59
 15/15 anonim ***** válasza:
Utolsó tök jót írt, annyit tennék hozzá, hogy a kaját érdemes 30 méterrel egy fára felakasztani a hátizsákoddal együtt egy fára, így a kíváncsi éjjeli állatkák csörtetése kevésbé fog zavarni. Múltkor a Pilisben aludtam, 10-kor feküdtem le, és éjféltől először egy vaddisznó (röfögött mint egy mopsz), majd más kisebb állatok látogattak meg. Nem csinálnak bajt, de nem fogsz tudni utána olyan önfeledten aludni, az biztos :D Szóval jó tanács, egy Y-végű ággal pár méter magasba, hallótávolságba felakasztani minden kajás/szagos(dezodor, fogkrém stb.) motyót :)
2021. febr. 23. 21:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!