Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért nem országúti kerékpároz...

Miért nem országúti kerékpározik sokkal több fiatal itt nálunk?

Figyelt kérdés
jan. 30. 20:41
1 2 3 4
 1/38 anonim válasza:
12%
Mert miért tennék?
jan. 30. 20:56
 2/38 anonim ***** válasza:
84%

Lehetséges okok:

1. Sok más sporthoz képest kimagaslóan pénzigényes.

2. A fejlődés lehetősége más sportokkal összevetve nem feltétlenül kimagasló, figyelembe véve az idő-, pénz- és energiaráfordítást.

3. A primitív balkáni vezetési kultúrában gyakran kifejezetten életveszélyes a kerékpározás. Teljesen meg tudom érteni, ha egy budapesti agglomerációs, érdemi kerékpárút hálózattal nem rendelkező településen valaki nem akarja az életet kockáztatni munka után a sötétben.

Üdv, egy országútism

jan. 30. 22:36
 3/38 anonim ***** válasza:
41%
Mert egy jó autót veszek abból a pénzből, amiért egy középkategóriás országúti versenykerékpárt.
jan. 31. 09:19
 4/38 anonim ***** válasza:
58%

Nagyon drága, ezért rétegsport. Egy belépőszintű országúti bringa 3-400 ezertől indul, ha meg azt szeretnéd, hogy a sznob társaság ne nézzen le, akkor inkább hat számjegyű összeget kell csak a bicajért kiadnod és akkor ehhez jönnek még hozzá a kiegészítők (ruházat, cipő stb.)

Ezen kívül a magyar utak állapota is hagy maga után kívánnivalót...

jan. 31. 09:58
 5/38 anonim ***** válasza:
31%

Kicsi itthon a hagyománya.

Itthon a Csepel volt a menő

jan. 31. 12:45
 6/38 MGéza ***** válasza:
72%

#3: 300k forint körül van az alsó határ, amiért érdemes már országútit venni, annyiból jó autót veszel? Szerintem nem, esetleg egy koros, még elfogadható swiftet talán. Másik hiba az érvelésedben hogy aki outit vesz az nem boltba, gyerekért meg bevásárolni jár vele, hanem sportolni akar, nyilván. Nos, hogy arra mennyiben megfelelő egy jó autó azt nem tudom, de leginkább semennyire.

Kérdező:

Első és legfontosabb: Nagyon sok szabadidő kell hozzá. Nem úgy működik ment egy teremsport vagy a gyúrás hogy napi 1-2 óra elég rá, komolyabb távokon bizony fél-egész napot kitevő tevékenység is akár.

Második: Leginkább magányos sport, bár van aki társaságban nyomja. A szereléshez muszáj érteni valamennyit, kellemetlen ha az otthonodtól 20-100 km távolságban defektet kapsz és nem tudod magadnak megjavítani.

Harmadik: Maga a sporteszköz, a karbantartás, a megfelelő öltözet sem filléres dolog.

Negyedik: Utak állapota, közlekedéskultúra. Az elsőt gondolom nem kell bemutatni, a második a direkt bunkós autós, sávon belül előző buszos meg nehézpótos, meg aki önkéntes rendőrködik hogy hát mé' nem a kerékpárútnak kinevezett járdán szerencsétlenkedsz, persze az nem érdekli hogy púpos az aszfaltozása, kerülgetned kéne a botos bácsikat, babakocsikat meg az egymás mellett tekerő apukát a kisfiával, ami ugyan senkinek sem jó, csak a vaskalapos KRESZ-huszároknak.

jan. 31. 14:52
 7/38 anonim válasza:
0%

Én sokat gondolkodtam rajta amikor megvettem az új kerékpárt, de végül mások javaslatára egy trekkinget vettem, a következő okokból:

-Olcsóbb volt

-Az én 140kg-os tömegemet nem jól viseli az országúti

-A szőlőbe abszolút nem tudok kimenni vele, nem kedveli az országúti a terepet

-A kocsmába bármilyen menő országútival érkezni, meg gyorsabban is ott vagy vele, végül hazafelé úgyis meghajtanám, és jó nagy borulás lenne belőle

Így aztán pár éve vettem a Decathlonba egy trekkinget, és az bírja a gyűrődést.

febr. 1. 10:40
 8/38 anonim ***** válasza:
81%

Nekem unalmas. Én szeretem "legyőzni" a terepet.

A tőlöbbit már leírták.

febr. 2. 18:17
 9/38 anonim ***** válasza:
100%

Amiért semmilyen más biciklisportot nem űz sokkal több fiatal...

A magyar átlag nem teheti meg, hogy egy autó árát költi egy bringára.

febr. 3. 05:45
 10/38 anonim ***** válasza:
25%

Sz.ar az út, még kocsival is!

Q. drága tud lenni egy versenykompatibilis kerékpár + karbantartása (lásd 1-es pont)

+ Az elektromos rollert nem kell hajtani, a pedelec szembeszélben is hasít.

febr. 5. 09:00
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!