Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kerékpárnyereg hossza? Mostani...

Kerékpárnyereg hossza? Mostani 27,5 cm, a másik 25 cm.

Figyelt kérdés

Mostani 27,5 cm, amit kinéztem 25 cm hosszú. 182 cm magas vagyok, vékonyabb testalkatú.

Számíthat ez? Valaki talán tudja...

Férfi nyereg.

ápr. 18. 14:11
 1/4 MGéza ***** válasza:
100%

A hossza keveset számít, inkább abban meghatározó hogy mennyire tudsz előre-hátra mozogni rajta úgy, hogy közben támaszt is. Én nem szeretem a hosszú orrú nyergeket, útban vannak, extra nyomáspont lehet a túl hosszú orrész, vagy dörgölheti, irritálhatja a comb belső részét. Ilyen szempontból a legjobbak a triatlonos nyergek, azok gyakorlatilag orr nélkül készülnek.

A szélessége sokkal inkább számít. Ehhez le kell mérni az ülőcsontjaid távolságát, majd annak alapján hogy milyen stílusban tekersz meghatározható, hogy milyen széles kell, általában pár mm-el szélesebb ajánlott, minél sportosabb pózban tekersz, annál kevésbé. És nem árt, ha ergonómiai kivágásos vagy csak csatornás, nem muszáj lyukasnak lennie.

ápr. 18. 14:49
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
ápr. 18. 15:42
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem jelent. A segged ugyanott van, és vagy kinyúlik a tököd előtt, vagy nem. A nyereghossz egyedül a tour de francon számít, mert van egy maximális előrenyúlás a középagyhoz képest és szeretik, ha ezt eléri, mert be tudnak ülni az elejére, ha kell. De ugyanakkor a normál üléspozíció rendes helyen van, kinek hová esik. Akinek hátrébb annak van a hosszabb hátuljú, akinek előrébb annak a rövidebb a jó hogy a jó helyzet meglegyen, de az uci limit is ki legyen maxolva.

És lyukasat vegyél mindenképpen.

ápr. 18. 20:16
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
ápr. 19. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!