Hogy fejlődik jobban az izomzat? És hogy égel több kalória? (Lent)
Nagy áttételen de lasabban tekerve (mert gyenge vagyok).
Vagy kisebb áttetelen pörgetve (mert azt birom)
Minkd 2 esetben 20km/h körüli átlagot tudok hozni.

Aha. De én bringazni szeretek és terveben van 1-2 nagyobb túra,hegyekkel völgyekkel. Amiket egyszerre nyomnékle.
Oda láb kell,nem súlyemelés.

Az izomzat elvileg a nagyobb erőkifejtéstől fejlődne, de a bringa erre nem éppen ideális sport. Ettől az izom amúgy is hamar elfárad, és nem jutsz messzire.
Bringán pörgetni érdemes, így lehet nagyobb teljesítményt tartósan kifejteni. Valószínűleg kalória is így ég el több, mivel ugyanazt a teljesítményt több mozgással éred el, így több veszteség van. Ez abból is látszik, hogy pörgetve magasabb a pulzus.

6: nem azt írtam, hogy nulla, hanem "szinte nulla". Nézz meg egy profi kerékpárost, nem az "izmos" szó fog eszedbe jutni róla, hanem a "vékony" meg az "inas". Nyilván van rajtuk izom, de az átlagembernél vékonyabbak, egy kicsit gyúrós mellett meg egyenesen viccesnek néznek ki.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!