Tudom hogy a testépítéstől jobban fejlődik az izomzat de miért?
Figyelt kérdés
Súlyzók nélkül is végezhető egy izomcsoportra 3-4 gyakorlat egy-két kivétellel. Akkor miért fejlődnek jobban a testépítők?2014. júl. 15. 13:33
1/5 anonim válasza:
jobban szabályozható terhelés miatt például vegyünk egy guggolást saját testsúllyal guggolsz nagyon sokat de egy idő után az csak izom-állóképességre nem pedig tömegre megy egy testépítő mondjuk meg guggol 100 kilóba 12öt 4xer majd amikor már megy neki hozzá tesz még 5 kilót és úgyis 2öket guggol sajáttestsúlyos edzésnél tudsz nehezíteni 1lábas guggolással de pikk pakk átlépni sima guggolásokból egylábasba nem olyan könnyű és arra is érvényes az amit leírtam remélem érthetően fogalmaztam :)
2/5 anonim válasza:
Mert O kimondottan olyan eletet el ami az izomnovekedeshez kell.nemeleg csak a sulyokal bohockodni.Ezt esszel kell csinalni!
Amugy meg a testepites az illuziok sportja!
3/5 anonim válasza:
Mert a súlyzós edzéssel koncentraltan kivégezheted a legkisebb izmaidat is. A sajat testsúlyos gyakorlatoknál nrm tudsz szeparálni.
4/5 anonim válasza:
Mert a nagy súlyokkal sokkal nagyobb terhelést adsz az izmoknak, mintha csak saját súllyal csinálnád. (A terhelés hatására pedig növekedésre kényszeríted, mivel úgy érzi a tested, hogy szüksége van a nagyobb izomzatra ahhoz, hogy ezt a munkát máskor is el tudja végezni.)
Nem kell ezt túlbonyolítani :)
5/5 anonim válasza:
Súlyzókkal az egyes izmokat célzottan meg lehet dolgoztatni, ez pedig megfelelő táplálkozés mellett azt eredményezi, hogy az adott izom mérete nagyobb lesz. A saját súlyos erőgyakorlatok nem erre valók, ott a test egy egységként dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!