Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Vadkempingezés mennyire...

Vadkempingezés mennyire veszélyes?

Figyelt kérdés

Sziasztok

18F vagyok, élek-halok a bringázásért, és sokat gondolkodtam azon hogy messzebbre is eljuthatnék, ha kint aludnék egy éjszakát. (és a hangulata is elég jó lenne.) Szóval az lenne a kérdésem, mennyire veszélyes ez magyarországon egyedül, vagy akár egy barátommal? Ezt a részt leszámítva tapasztalt vagyok a témában, utaztam már biciklivel 100+ km-re otthonról, hegyen-völgyön-erdőn át, szereltem lerobbant biciklit s hegytetőn, stb., viszont soha nem aludtam a semmi közepén. Kíváncsi vagyok azoknak a tapasztalataira akik már vadkempingeztek random helyeken akár egy biciklitúra során.

2021. febr. 17. 13:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
22%

A vadkempingezés nem egyenlő azzal, hogy a pusztában alszol ott, ahol éppen ér az este. A vadkempingezés azt jelenti, hogy kijelölt "vadkempingben" töltöd az éjszakát, azaz van vízvételi lehetőséged, tűzrakó hely, van hulladéktároló, jó esetben rendes vizesblokk is (pénzes ajtónyitással), de mindez ingyen áll a rendelkezésedre, mert nincs körülkerítve, őrizve, nem állnak rendelkezésre kényelmi szolgáltatások.

Csak úgy kempingezni, sátorozni nem lehet mindenhol/bárhol.

2021. febr. 17. 13:11
 2/15 anonim ***** válasza:
Valóban nem minden random helyen szabad megállni és sátorozni például. Előre meg kell nézni, hogy hol nem tilos, hol van víz, hol van egyáltalán hely pl. sátorozni.
2021. febr. 17. 13:24
 3/15 anonim ***** válasza:
Egyébiránt, ha ezt a "céltalan" tekerést pl az eurovelo6-on képzeled el, a Duna-parton kb bárhol lehet sátort ütni, kb ahol szoktak strandolni is az emberek. Gondolom a Tisza hasonló adottságokkal rendelkezik e tekintetben.
2021. febr. 17. 13:40
 4/15 anonim ***** válasza:
72%
ahol nagyobb koncentrációjú a brazil lakosság, ott inkább ne....
2021. febr. 17. 14:12
 5/15 tothp ***** válasza:

A vadkempingnek pont az a lényege, hogy nem fizetős, nem kijelölt helyen éjszakázol.

Megfelelő körültekintéssel kel megválaszatni a helyet. Első válaszolónak az első fél mondatával teljesen egyetértek. a többivel nem annyira.

Igyekszel úgy elhelyezkedni, hogy sem az ottléted alatt, sem a távozásod után ez nem tűnik fel lehetőleg senkinek. De legalábbis senkit sem zavar.

Ez egyes országokban kifejezetten tiltott: Svájc, Horvátország.

De például a hazai folyópartok 50 méteses partsávjában lakot területen kívül engedélyezett. (vagy legalábbis az volt, míg vizitúráztam.)

2021. febr. 17. 14:21
 6/15 anonim ***** válasza:
42%
Ki az az agyhalott, aki lenullázta a 4-est???
2021. febr. 17. 14:33
 7/15 anonim ***** válasza:

Kérdező, olvasd el ezt:

[link]

Tudomásom szerint is egy éjszakát az erdőtulajdonosok is kötelesek eltűrni, de több napra nem lehet letáborozni. Mindazonáltal jobb a békesség alapon érdemes megkérdezni, ha erre van mód.

2021. febr. 17. 14:45
 8/15 anonim ***** válasza:

Itt egy másik link is, a törvényi háttérrel:

[link]

2021. febr. 17. 14:46
 9/15 anonim ***** válasza:

Még egy jó cikk Karlovitz Pupu tollából:

[link]

2021. febr. 17. 14:54
 10/15 anonim ***** válasza:
Hát igen! nem a vadállatoktól kell félni hanem a perui indiánoktól!
2021. febr. 17. 21:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!