Vadkempingezés mennyire veszélyes?
Sziasztok
18F vagyok, élek-halok a bringázásért, és sokat gondolkodtam azon hogy messzebbre is eljuthatnék, ha kint aludnék egy éjszakát. (és a hangulata is elég jó lenne.) Szóval az lenne a kérdésem, mennyire veszélyes ez magyarországon egyedül, vagy akár egy barátommal? Ezt a részt leszámítva tapasztalt vagyok a témában, utaztam már biciklivel 100+ km-re otthonról, hegyen-völgyön-erdőn át, szereltem lerobbant biciklit s hegytetőn, stb., viszont soha nem aludtam a semmi közepén. Kíváncsi vagyok azoknak a tapasztalataira akik már vadkempingeztek random helyeken akár egy biciklitúra során.
A vadkempingezés nem egyenlő azzal, hogy a pusztában alszol ott, ahol éppen ér az este. A vadkempingezés azt jelenti, hogy kijelölt "vadkempingben" töltöd az éjszakát, azaz van vízvételi lehetőséged, tűzrakó hely, van hulladéktároló, jó esetben rendes vizesblokk is (pénzes ajtónyitással), de mindez ingyen áll a rendelkezésedre, mert nincs körülkerítve, őrizve, nem állnak rendelkezésre kényelmi szolgáltatások.
Csak úgy kempingezni, sátorozni nem lehet mindenhol/bárhol.
A vadkempingnek pont az a lényege, hogy nem fizetős, nem kijelölt helyen éjszakázol.
Megfelelő körültekintéssel kel megválaszatni a helyet. Első válaszolónak az első fél mondatával teljesen egyetértek. a többivel nem annyira.
Igyekszel úgy elhelyezkedni, hogy sem az ottléted alatt, sem a távozásod után ez nem tűnik fel lehetőleg senkinek. De legalábbis senkit sem zavar.
Ez egyes országokban kifejezetten tiltott: Svájc, Horvátország.
De például a hazai folyópartok 50 méteses partsávjában lakot területen kívül engedélyezett. (vagy legalábbis az volt, míg vizitúráztam.)
Kérdező, olvasd el ezt:
Tudomásom szerint is egy éjszakát az erdőtulajdonosok is kötelesek eltűrni, de több napra nem lehet letáborozni. Mindazonáltal jobb a békesség alapon érdemes megkérdezni, ha erre van mód.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!