Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Sokan miért nem tudják elképze...

Sokan miért nem tudják elképzelni, hogy egy sportra való bicikli miért drága?

Figyelt kérdés

600 ezerért akarok használtan egy DH biciklit venni, de akiknek ezt elmondtam, elszörnyülködve néztek, és kérdezték, mi kerülhet ennyibe egy biciklin. (pedig az újak ennek a három-négyszeresébe kerülnek ma már) Meg jöttek a szokásos dolgok, hogy ebből autót lehet venni, meg hogy száz ezerért lehet venni ugyan ilyet és csak lehúzás. Mióta űzöm ezt a sportot, rájöttem, hogy laikusoknál ilyen szempontból nagyon érzékeny ez a téma valamiért, de például olyat még nem láttam, hogy azt kérdőjelezik meg, hogy a 200 milliós luxus autó miért annyi.

Szerintetek ennek mi az oka, hogy a drágább bicikliket ilyen nehezen fogadja el sok ember?

2021. jan. 20. 13:28
1 2 3 4
 21/40 Wadmalac ***** válasza:
100%

A múltkor bringaboltban megláttam egy gyönyörű, fehér 105-ös Merida országútit, full 105-tel, hidrós tárcsafékekkel.

Na ez nekem jócskán jó lenne mindenre, amire vágyom.

Aztán megnéztem az árát.

Hát et nem vesszük meg.

gondoltam inkább lassan megépítem.

Osztottam-szoroztam az alkatrész-árakkal, kijött több mint másfélszer annyi.

Úgyhogy marad a '98-as full Ultegra 600-as Neuzer alu. :)

Átlagembernek az is pénzkidobás.

2021. jan. 21. 07:33
 22/40 anonim ***** válasza:
100%

90es években rettenetesen szűk társadalmi kör lehetett az, aki egyaltalán tudta mi a különbség valtó és válto közt, többségnek abszolút semmit nem mondott az, hogy 300ex vagy Duraace... nem kérdőjelezem meg, hogy Wadmalac már akkor is így tolta, elképzelhető, de a többség ismerte a még működő váltót, meg a már elromlott váltót...

Mi pl nem voltunk szegények, tipikus középosztálybeli szüleim vannak, 90es években már buszsofőr volt bátyám, és egy multi cég vezérigazgatójának titkárnője nővérem, apukam asztalos, anyukám könyvelő... szóval nem volt szegényes gyerekkorom, mégsem igazán volt pénzünk "váltós" biciklire... első montim egy Boxer márkanevre hallgató simano (ennyi volt ráírva, meg az, hogy made is china) váltós bringa volt, amire a visszaváltható üvegek minden rokontól és szomszedtól való elkéregetésével szereztem, visszaváltásával gyüjtöttem össze rá. egy székesfehervári korona diszkont nevü szerszámáruház árulta, és kb ennyi is volt a bringakereskedés székesfehérváron... ezen kívül még volt a bringa bt, ami a mai napig meglévő bolt, na ide jarhattak a wadmalac félék... emlékszem jartunk nyálat csorgatni egy teleszkópra, ami akkoriban akkora csoda volt, hogy a kb 50bringás haverom közül, csak 1nek volt... ami csak azért mozgatta a fantáziánkat, mert 2havi fizetésébe került volna anyukámnak, aki nem keresett akkoriban szarul, 98ban 33000ft volt a havija. (megjegyzem, kb 2 éven at árultak azt a teleszkópot, nem másikat, nem ugyanolyat... azt...)...

Ezen kívúl még volt a Vital, ami tőlünk messze volt, így csak ritkán, de oda is jártunk nyálat csorgatni, de ott többszázezres árak voltak... amig be nem jött a caprine cherokee, mert onnantól kezdve aztán mindenkinek az volt...

Ezekkel a bringákkal csapattuk erdőn, mezőn, velencei hegységben, se minőség, se megbízhatóság... es még rá is tettünk egy lapáttal, pl volt egy lejtőnk, ahol batorságpróbából kiakasztott fékekkel kellett lemenni... 2 haverommal is megtörtént, hogy mentővel vitték el a helyszínről, az egyik azóta is bottal jár ugyanis nemigazan maradt barmi menthető a terdkalacsából, ami nem volt am akkoriban olyan egyszerű, mivel mobiltelefon sem volt szóval mentőt hívni kacifántos volt, onnan 2km bringaút az első haz, ráadásul hegymenetben...

Na akik abban a korban nőttünk fel, és már nem részei a bringa sportnak, ök kissé jogosan is, sokallják a mai árakat, mivel pontosan tudjuk, hogy javarésze azoknak a műmájereknek, akik megvesznek egy "dh" bringát 600.000ért, a felét nem fogják áttélni annak ami nekünk ment a "hőskorban" a szarral is.

De ma mar nem cserélnem el a minőséget, mondom nem magamról beszélek, hanem azokrol a 30as korosztályrol, akik ma már nem bringáznak.

A mai 40es korosztaly pedig még javában ruszki "versenybringán" szocializálódott amiket piacon árultak leginkább ömlesztve...

Alkatrészt pedig szinte lehetettlen volt hozzá kapni, mivel nem itteni szqbvány volt semmi... cserébe, legalább ruszki módrq anyagból volt... apukam ruszki "versenybiciklie" a mai napig napi használatban van, télen nyáron, esőben, hóban, fagyban, napi 10km-t megtesz... 90es évek óta csak gumikat kellett rajta cserélni, meg olajozni a láncot...

2021. jan. 21. 10:33
 23/40 Wadmalac ***** válasza:
100%

"nem kérdőjelezem meg, hogy Wadmalac már akkor is így tolta, elképzelhető"

Volt egy mániákus kis amatőr versenyző csapatunk, csak úgy l'art pour l'art.

5 gangos, Favorit váltós Csepellel kezdtem 1988-ban.

Az épült át pár év alatt. Aztán a 90-es években szállt el velem a dolog, több váz- és kerékcsere, beleverve ordenáré pénzt született a mostani paci, ami az utóbbi években csak kopó-karbantartást, két Mavic gurigát meg pár karbon ezt-azt kapott.

Az biztos, hogy bringára többet költöttem máig, mint kocsira, pedig volt 5 autócsere. :D

2021. jan. 21. 10:47
 24/40 anonim ***** válasza:
100%

#22!

OFF: Én '97-ben kezdtem el dolgozni és akkoriban 80-140e között kerestem. 2000-ben már a próbaidős fizum 100e volt. Igaz, hogy a minimálbér csak 17e volt, de a minimál és a valós áltag netto között sokkal nagyobb volt a különbség, mint most.

Tehát '98-ban a 33e a minimálbér kétszerese volt, de így sem érte el az átlagot. '98-ban vettem az első alu, telós, spd-s bringámat 140e-ért.

2021. jan. 21. 10:53
 25/40 anonim ***** válasza:
100%

És mit dolgoztál 97ben? Mert én meg 2004ben kezdtem, es akkor a kezdő fizum 150volt, ami nem számított rossznak, sőt, 64000körül volt a minimálbér, az akkor kezdő spanok közül én kezdtem a legnagyobb berrel.

Asztalos.

Első béremből pedig egy haro f3ast vettem magamnak, meg egyet legjobb haveromnak :D

2021. jan. 21. 11:16
 26/40 Wadmalac ***** válasza:
78%

2000-ben 140 volt a nettóm, 12 órázással, kábé az átlag másfél-kétszerese volt ez.

Ma kb. 270 a nettóm, most is kábé átlag másfélszerese.

aztán mégsem tudok belőle úgy bringát építgetni, mint 20 éve. Valami nem stimmel. :D

2021. jan. 21. 11:17
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

24:

57 ezer volt akkor a bruttó átlagbér, most 380 ezer körül van, és kisebb százalékát kell leadózni. Te kerestél relatív jól már az első munkahelyeden is, ha nettó amit írsz, akkor olyan ez, mint ma 550 - 1 millió közötti nettó.

2021. jan. 21. 11:33
 28/40 anonim ***** válasza:
100%

Wadmalac:

Ma kerel rosszul, akkor meg viszonylag korrekt fizetésed volt.

2021. jan. 21. 11:36
 29/40 anonim ***** válasza:
100%
22es ne nosztalgiázz mert bevágom a tiltott szerelem c dalt császár előd és Alexával ha retró bringa retró szerelmek-persze abból is a szőkék-érzem elvérzek;) de jó támpontok ezek amiket írsz kezdem a gazdálkodj okosan társasjátékomat is felértékelni-első bringám egy lila marokváltós teleszkópos(50-60max mm-es)-aminek az volt a lényege hogy a fény piac környéki(mammut bevásárlóközpont)Plaszkó mesternél vettük aki láncok segítségével dolgozott-mert egykarú volt és bringa szerelő öreg ősz mester-pár hónapig volt nálunk/nálam a bringa mert az erdőkertes házunk erkélyéről kilopták-még arra is emlékszem egy"mikrobúszból"h figyelték aznap szerintem"a Delikvensek"...
2021. jan. 21. 11:47
 30/40 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy akkor jól kerestem, de voltak körülöttem, akik nálam is jelentősen többet vittek haza.

Grafikai munkák voltak. Ha határidő volt, akkor nem 8 órákat dolgoztam.

2021. jan. 21. 11:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!