Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért visít vizes időjárási...

Miért visít vizes időjárási körülmények között a tárcsafék?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Októberben vásároltuk a biciklit, hidraulikus tárcsafékkel rendelkezik. Amint vizes körülmények között tekerek vele, eszeveszett módon visít (a nyikorgás kicsit sem fedi le ezt a hangot). Elég csak picit meghúznom a féket, és borzalmas hangja van. Száraz körülmények között semmi hangja.

Mitől lehet ez? Van rá megoldás?

Köszi előre is!

2021. jan. 20. 12:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Víz miatt előfordulhat. Az is lehet, hogy valami saras vizet csap a tárcsára és azért van hangja, csak ugye az lekopik. Próbáld meg ilyenkor megtisztítani a tárcsát (valami zsíroldóval, féktisztítóval) és a pofákat. Kicsit meg is lehet csiszolni a pofákat. Megpróbálhatod ilyenkor, hogy kicsit behúzott fékkel mész vagy fékezgetsz, hogy elpárologjon a víz.

Nekem v féknél szokott nyikorogni. Ha tiszta, akkor esőben se nyikorog, csak akkor, ha már saras. A hidrás tárcsám sárban se szokott, szerintem fékfüggő is lehet. Legalább észrevesznek, ha fékezel. ;)

Ha a fékhatással nincs baj, akkor annyira nem kell vele foglalkozni szerintem.

2021. jan. 20. 12:19
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi a tippet! :)

Háát, így azért nem közlekednék vele, hiába, hogy észrevesznek. :D

2021. jan. 20. 13:29
 3/10 anonim ***** válasza:
71%
cube-nál mtb nekem is volt ilyen ja új a bringa akkor még nincs bejáratva...azért!
2021. jan. 20. 15:15
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
#3. Októberben vették a bringát. Normál használat mellett is bekopik max 1-2 hónap alatt. Mondjuk azért illene egyből,első használat előtt/tárcsa vagy pofa csere után bekoptatni. Már csak a jobb fékhatás miatt is.
2021. jan. 20. 16:44
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy vettem észre, hogy bizonyos fékekre jellemző ez. A Sram fékem nekem is embertelenül dudál. A Shimano sokkal csendesebb. El kell fogadni, vagy el kell kezdeni kipróbálni különböző betéteket, esetleg tárcsákat.
2021. jan. 20. 17:21
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekem a régi patkófékem is visít vizes felületen, ha ez vigasztal.:(
2021. jan. 20. 19:16
 7/10 anonim ***** válasza:

ob ultra a legjobb védelem-kenem nyelem a fémes(nyes)felületen

oly tükörsima és bronzvörös a villanás-nyál Tódul(csordul)a számba ízhatás

esdeklő térddel kupurgok s nézem mi a "géplelet"tükörsima a felület s rezeg léglelet(lélegzet)irgalom _atyja el ne hagyj-Sókod sima s tkürsima a villanás-megrezeg megcsillan nincs tudathasadás-oly érzéki e érintés-szeretem vasom-vázadt e legény-szívből mélyre tüdűzöm e lég-let(lég le)

annyira vágyom annyira érzem-s a soha hajnalában :Most talán-de a talaj összevissza csúszkál-nem ittam nem értem-mi ez a lépfene mi köti a sérvem

s béklyozott bolond hajó tatján gomolyog-kikezdett a szélcsend-nincs háború félcsend-s felszisszen e meredély az élet delelén-oly irgalmatlan a válasz felelj Feredéy-sziszegve szosszan a kori korban-s test zömélye(zsömle e testi)-esti élvezet Este lett-beboruló barlangomba burkolózom magam kihalt asszonyok fajtája után kajtatom magam-s e álom mély kék vizén a lét-csókolom a tükröt lent a lék-tükrömAszzony felej nekem szereted e még ezt a kék szemű gyereket-s e olvadt mámorban ahol olvadt a tudat-össze talákozunke kűrre a "porondra"

2021. jan. 20. 22:18
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

az enyém is ilyen... a hirda és a mechanikus tárcsa is....

én nem bánom!

nyikkaontok egyet és a nordikos mammerek már ugrálnak is az árokba előlem :D

2021. jan. 21. 20:32
 9/10 A kérdező kommentje:
Száraz körülmények között totál hangtalan, még egy nyikkanás sem. Amint egy picit nedves az aszfalt, vállalhatatlan. :D Kíváncsi vagyok, az elmúlt napokban hányan ébredtek arra, hogy “légiriadóóó!”, mikor épp munkába tartottam hajnalban. :D
2021. jan. 21. 22:38
 10/10 anonim ***** válasza:
Ez sajnos ilyen, vagy a fékezés, vagy a hangos ordítás, ha nem fékezel és becsapódsz.
2021. jan. 22. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!