Miért visít vizes időjárási körülmények között a tárcsafék?
Sziasztok!
Októberben vásároltuk a biciklit, hidraulikus tárcsafékkel rendelkezik. Amint vizes körülmények között tekerek vele, eszeveszett módon visít (a nyikorgás kicsit sem fedi le ezt a hangot). Elég csak picit meghúznom a féket, és borzalmas hangja van. Száraz körülmények között semmi hangja.
Mitől lehet ez? Van rá megoldás?
Köszi előre is!
Víz miatt előfordulhat. Az is lehet, hogy valami saras vizet csap a tárcsára és azért van hangja, csak ugye az lekopik. Próbáld meg ilyenkor megtisztítani a tárcsát (valami zsíroldóval, féktisztítóval) és a pofákat. Kicsit meg is lehet csiszolni a pofákat. Megpróbálhatod ilyenkor, hogy kicsit behúzott fékkel mész vagy fékezgetsz, hogy elpárologjon a víz.
Nekem v féknél szokott nyikorogni. Ha tiszta, akkor esőben se nyikorog, csak akkor, ha már saras. A hidrás tárcsám sárban se szokott, szerintem fékfüggő is lehet. Legalább észrevesznek, ha fékezel. ;)
Ha a fékhatással nincs baj, akkor annyira nem kell vele foglalkozni szerintem.
Köszi a tippet! :)
Háát, így azért nem közlekednék vele, hiába, hogy észrevesznek. :D
ob ultra a legjobb védelem-kenem nyelem a fémes(nyes)felületen
oly tükörsima és bronzvörös a villanás-nyál Tódul(csordul)a számba ízhatás
esdeklő térddel kupurgok s nézem mi a "géplelet"tükörsima a felület s rezeg léglelet(lélegzet)irgalom _atyja el ne hagyj-Sókod sima s tkürsima a villanás-megrezeg megcsillan nincs tudathasadás-oly érzéki e érintés-szeretem vasom-vázadt e legény-szívből mélyre tüdűzöm e lég-let(lég le)
annyira vágyom annyira érzem-s a soha hajnalában :Most talán-de a talaj összevissza csúszkál-nem ittam nem értem-mi ez a lépfene mi köti a sérvem
s béklyozott bolond hajó tatján gomolyog-kikezdett a szélcsend-nincs háború félcsend-s felszisszen e meredély az élet delelén-oly irgalmatlan a válasz felelj Feredéy-sziszegve szosszan a kori korban-s test zömélye(zsömle e testi)-esti élvezet Este lett-beboruló barlangomba burkolózom magam kihalt asszonyok fajtája után kajtatom magam-s e álom mély kék vizén a lét-csókolom a tükröt lent a lék-tükrömAszzony felej nekem szereted e még ezt a kék szemű gyereket-s e olvadt mámorban ahol olvadt a tudat-össze talákozunke kűrre a "porondra"
az enyém is ilyen... a hirda és a mechanikus tárcsa is....
én nem bánom!
nyikkaontok egyet és a nordikos mammerek már ugrálnak is az árokba előlem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!