Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Első tárcsafék kicsit hozzáér...

Első tárcsafék kicsit hozzáér fékpofához,mit tudok tenni vele?

Figyelt kérdés

Szervízben cseréltettem szinte kompletten tárcsaféket,fékpofa,vezették,fékkar stb.

Aztán láttam bal fékpofa hozzáér tárcsához.Visszavittem állítva lett rajta,de még mindig hallom súrlódik bár kerék nem lassul már annyira ha megtekerem,valamivel jobb lett.

Azon kívül lehet előbb kopik fékpofa más gondja nem lehet gondolom.

Azt mondta szervízes vminek van 1kis mozgása azért is.

Annyira nem értek hozzá.Érdemes más szervízbe állítatnom rajta?

2020. dec. 22. 21:28
1 2 3 4
 1/35 TR75 ***** válasza:

Lazítsd meg a felfogató csavarokat, és úgy húzd meg őket ismét, hogy közben behúzod a fékkart.

De amúgy, ha épp csak hallatszik a súrlódás, de nem fog be, majd be fog kopni.

Milyen fék?

2020. dec. 22. 21:43
 2/35 anonim válasza:
55%

a fékbetét és hozzá a féktárcsához, nem a tárcsa a "fékpofához":)

ha szerelő igy cserélte a fékbetétet akkor az nem szerelő

ennyit erről

mejn el egy igazi autószerelőhöz

2020. dec. 22. 21:47
 3/35 TR75 ***** válasza:
100%
Bicajról van szó ;-)
2020. dec. 22. 21:49
 4/35 A kérdező kommentje:

TR75:

Shimano M315

Kompletten cserélt tárcsaféket,fékkar lenn az egész,fékpofák.Hallani hallom,persze nem menetközben,de elsőre tuti rossz lett,mert állított nég rajta mikor visszavittem s akkor megpörgettem kereket az is hamar megállt.Vmit mondott hogy van 1kis mozgása.

Várjak pár hetet amíg bekopik kicsit?

Köszönöm választ!

2020. dec. 22. 22:04
 5/35 anonim ***** válasza:
Nem kell annak bekopnia. Nem lenne szabad hozzáérnie már az elejétől. A szerelő valóban nem szerelő ha nem képes beállítani. Úgy kell, ahogy 1es leírta. https://www.youtube.com/watch?v=1CzIJE7hxPk
2020. dec. 22. 22:52
 6/35 A kérdező kommentje:

Hát elsőre szépen fékezte kereket is,visszavittem most jobb lett de most is hallom súrlódást,meg látni hozzáér bal részéhez.

Használtan vettem bringát azóta volt lánc,racsnicsere,hátsó fékpofák,első tárcsafék kompletten s még mindig nem állt össze úgy stabil legyen.Próbálnék rá vigyázni pár évet kibírjon.

Így gondolom legrosszabb előbb kopik fékpofa,azért kereket már nem lassítja be annyira,csak bánt összeségében már annyiba van lassan mintha kihoztam volna 230ezerbe 1Ghostot.

2020. dec. 22. 23:16
 7/35 TR75 ***** válasza:

Esetleg azt is megnézheted, hogy a fékbetétek is rendesen a helyükön vannak-e.

Amúgy az én új bicajomon is ez volt (TRP HY/RD), állítgattam, de aztán végül is pár tekerés alatt beállt.

Még egy: lazítsd meg az első kereket, és azt is úgy rögzítsd meg újra, hogy a fékkart behúzod. Aztán csináld azt, amit az első válaszban írtam.

Hacsak nincs valami mechanikai hiba, ennek a két lépésnek általában működnie kell. Amúgy is, állványon nem minden hiba jön elő, sokat számít a terhelés.

2020. dec. 22. 23:39
 8/35 A kérdező kommentje:

Rendben,köszi szépen értelmes és hasznos válaszaid,ünnepek alatt nem lesz annyit hajtva,ha ezek nem vállnak be január elviszem másik szervíz.

Ha így használom gondolom baja nem lehet,max előbb kopik el igaz?Nem vészes helyzet,de látni s hallani azt,még hozzáér.

2020. dec. 22. 23:51
 9/35 anonim ***** válasza:
68%
Én visszavinném ugyanoda, mond el hogy amit műveltek kritikán aluli.Most azonnal javítsák ki vagy foguasztóvédelemnek írsz+ googleba 1 csillag. Állj ki az igazadért.
2020. dec. 22. 23:58
 10/35 A kérdező kommentje:

Azt tettem ma is.

Csak már Nekem kellemetlen mindig van vmi.Ajánlotta lánccserét,kiderült utána racsnit is kellett,mert ugrott gyakran s Én pl tudtam előre ez lesz,régen jártam így akkor hajtókar is kellett.

De lassan arra leszek inkább mérges kitől vettem hirdetés szerint alig használt,meg annyit írt nem fog első fék,szétszedték azt mobdts vmi gyöngyözik komplett csere.Lánc kicsit megnyúlt racsnit tönkrevágta.Meg hátsó fék se gyári fékbetét volt tehát ez volt nyúzva rendesen.

Meg néztem boltokba 230nál kezdődnek ami hasonló gondoltam veszek használtan 1jót,de akit eddig ráköltöttem lassan pénznyelő vagy új ára.

Szeretném jó állapotba lenne ami időközben jön az ok,de egybe ennyit már sok.200at keresek átlag kb,albérletbe lakom ez volt álmom 1jó bringa szóval bánt,s az is hogy ilyen dolgok miatt még mindig nem jó pedig első fék 15ezer ft volt s azt ez a szervíz csinálta.

Gondolom ha így használom 1-2hétig ha nem tudom.megcsinálni baja nem lesz.Az a baj nem nagyon értek hozzájuk,vagy csak alapdolgokhoz,tárcsafék meg kényes.

2020. dec. 23. 00:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!