Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Első tárcsafék kicsit hozzáér...

Első tárcsafék kicsit hozzáér fékpofához,mit tudok tenni vele?

Figyelt kérdés

Szervízben cseréltettem szinte kompletten tárcsaféket,fékpofa,vezették,fékkar stb.

Aztán láttam bal fékpofa hozzáér tárcsához.Visszavittem állítva lett rajta,de még mindig hallom súrlódik bár kerék nem lassul már annyira ha megtekerem,valamivel jobb lett.

Azon kívül lehet előbb kopik fékpofa más gondja nem lehet gondolom.

Azt mondta szervízes vminek van 1kis mozgása azért is.

Annyira nem értek hozzá.Érdemes más szervízbe állítatnom rajta?

2020. dec. 22. 21:28
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

TR75,Te profi lehetsz.

Minimálisan ér hozzá,elég sokszor körbeforog már,vmivel jobb lett.

Egyenlőre Én nem piszkálom,mert ha gond lesz szervíz se.

Fékbetét 3500ft volt bele,ami gyári is tehát az nem tragédia januárig meg sokat nem használom.

Kellemes Ünnepeket Neked,s többieknek is aki hasznosat írt!

Féltem,mivel 120ba vettem ráment kb össz 60(ebbe lámpák,sárhányok km óra is)átlag 200at keresek,tehát majd 1havi fizim.

Januárba másnem másikba biztos beállítják jól.

2020. dec. 23. 20:12
 22/35 TR75 ***** válasza:

Dehogy vagyok profi, csak az utóbbi években utánanéztem a témának. Érdemes a youtube-on videót keresni a bringaszereléssel kapcsolatban. Én is ezt tettem. Vannak nagyon jó tartalmak. Most nem vagyok a gép előtt, majd linkelek párat, ha érdekel.

Most már a beállításokat igyekszem én megcsinálni, egyszerűbb alkatrészcseréket is. Olcsóbb.

2020. dec. 23. 20:48
 23/35 A kérdező kommentje:

Megértelek,nincs szervízdíj se.

Meg néztem neten sok alkatrész jóval olcsóbb,nincs rajta bolt haszna se például,vagy nem annyi.Ha pedig jó állapotú bringát akarunk pár havonta kell rá költeni.

2020. dec. 23. 20:58
 24/35 anonim ***** válasza:
Lehet a fektestet kell vagy a fekkar csavart finomhangolni. A szerelők ritkan tudnak gyorsan javitani sorok várólistajuk van . Inkább vettem mindent ami kell hajtókar / racsni leszedőt lancbontót stb , 2 év alatt megterültek ...
2020. dec. 23. 21:45
 25/35 A kérdező kommentje:

A gond az biztos az,bal rész hozzáér tárcsához.Szerintem fékkar csavar finomhangolása nem segítene.

Azt mondta szervízes van vminek kis mozgása s azért is ér hozzá,de azért annyit látni ha középen lenne tárcsa 2fékpofa közé azért jobb lenne.

2020. dec. 25. 08:09
 26/35 A kérdező kommentje:

TR75 Persze érdekel.

Amit írt vki szerintem megpróbálom,de majd mikor szervíz is van,ha vmit elszúrnék.

Átlag melóba járni kell,7.ig nem megyek addig rendberakatom.

Max ha nem esik megyek 1kört,évekig nem volt bringám,vissza is kell szokni.

2020. dec. 25. 08:12
 27/35 TR75 ***** válasza:

Szerintem próbáld meg kilazítani a kereket, kicsit nyomni és úgy visszazárni. Tárcsaféknél 1 mm ide vagy oda is lényeges.

[link]

Az ő videóit szeretem, alap dolgokat is elmagyaráz, és hát nem sok magyar nyelvű videót találni bringaszereléssel kapcsolatban. Ő abszolút amatőr (tehát nem dolgozik a bringával, de érdekli és szerelgeti).

[link]

Ő konkrétan boltot és szervizt visz, ebben a videóban nagyjából a 10-11. perc után beszél a beállításról, és ő is mondja, hogy kell a bekopás.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

(Ezek meg angol nyelvű videók és hála a youtube-nak nem is lesz magyar felirat hozzájuk :/ De a lényeget mutatják.)

Én azt mondom, ha folyamatosan hozzáér a tárcsa a betéthez, akkor a kerék vagy/és a fék újrarögzítésével megoldható a probléma. Ha forgás közben csak egyszer-egyszer ér hozzá, akkor lehet görbült a tárcsa.

Esetleg lehet gond magának a tárcsának a rögzítésével is.

Nekem hibrid fékem van, a hidraulikushoz még ennyire sem értek, szóval én azt nézném meg, amit írtam.

2020. dec. 25. 11:46
 28/35 A kérdező kommentje:

Hello TR75!

Hát most megnéztem úgy,felállítva bringa s közelről.

Van 1játéka magának tárcsának 1ster hozzáér,középre megy jobbra húz tehát mikor szervízes azt mondta van 1kis mozgása erre gondolt,nem folyamat ér hozzá,néha középen fenn v elhúz jobbra maga a tárcsa.8as nincs kerékbe,akkor deformált a tárcsa azt kell cserélnem,vagy mi okozza ezt a mozgást?

Köszönöm videókat s korrekt hozzáállasod rendes vagy!

2020. dec. 25. 22:16
 29/35 A kérdező kommentje:
Tárcsát kell akkor cseréltetni rajta?
2020. dec. 25. 22:17
 30/35 TR75 ***** válasza:

Lehet a tárcsa felfogatása is rossz, érdemes ellenőrizni a rögzítését.

Ha maga a tárcsa görbe, megpróbálhatod óvatosan kiegyenesíteni, valamelyik videóban mutatják is.

2020. dec. 26. 07:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!