Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ajánlanátok tárcsaféket?

Ajánlanátok tárcsaféket?

Figyelt kérdés

28" Merida Crossway bicón az eredeti (mechanikus) fékeket (valami JAK nevű)cserélném valami jobbra, elöl és hátul is

elöl 180-as tárcsa (adapter van persze), hátul 160-as van

csak mechanikus érdekelne és árban azért nem a csillagos ég, mondjuk 10000 / db ha van ilyen

2020. dec. 7. 18:36
1 2
 1/13 TR75 ***** válasza:
100%

Használtan egy Tektro Spyre?

A Bikemagon hirdetnek egy szettet (csak maguk a fékek).

10000-ért újat szerintem nem nagyon kapsz, vagy akkor az olyan is.

2020. dec. 7. 23:51
 2/13 anonim ***** válasza:
Miért nem hidros? Sokkal jobb.
2020. dec. 8. 06:01
 3/13 anonim ***** válasza:
Ha már eleve tárcsafékes a bringa, akkor éppen a bowdenes féket kell kidobni és feltenni egy olajosat.
2020. dec. 8. 11:26
 4/13 TR75 ***** válasza:
53%
Sokan inkább a bowdenesre esküsznek, az egyszerűbb karbantartás/javítás miatt.
2020. dec. 8. 12:38
 5/13 anonim ***** válasza:
Igen, azok esküsznek a bowdenesre, akiknek még nem volt olajos.
2020. dec. 8. 14:08
 6/13 anonim ***** válasza:

Szerintem semmivel nem körülményesebb vagy karbantartásigényesebb a hidros, csak akiknek még nem volt, azok tartanak tőle, mert még nincs vele tapasztalatuk. A DOT fékfolyadékosak macerásabbak, ezeket nem ajánlanám, max ha gyárilag épp az van a kiszemelt bringán.

Shimano, Magura és Tektro fékek ásványi olajosak. Ezek kevésbé igénylik a rendszeres folyadék cserét. A Shimano hidros fékem talán a legkevesebb törődést igénylő alkatrészem a bringán. A Srammal nem vagyok ennyire elégedett, de 5000 km alatt belefér, hogy egyszer elszopókázok egy órát a fék légtelenítésével.

2020. dec. 8. 16:38
 7/13 A kérdező kommentje:

avid fékek milyenek?

látom többség az olajosat díjazza

én mégis maradnék a bowdenesnél, valóban azért mert azt már ismerem

2020. dec. 8. 16:55
 8/13 anonim ***** válasza:
Tudtommal mechanikusban az Avid még a normálisabbak közé tartozik. Amúgy a Sram márkája. Saját tapasztalatom nincs vele.
2020. dec. 8. 17:45
 9/13 anonim ***** válasza:

Mindenki azt mondja, hogy mechanikusban csak az Avidot érdemes megvenni.

A legelső Deore óta használok tárcsaféket és kezdetben én is paráztam, de semmi okom nem volt rá. Van DOT-os Sram fékem is, azzal időnként van tennivaló, de a Shimano évekig (10.000 km/év) elmegy olajcsere és légtelenítés nélkül.)

2020. dec. 8. 17:51
 10/13 anonim ***** válasza:
Közben visszaolvasva TR75 első kommentjére reagálnék. A spyre országúti/CX fék. Egy trekkingen nem fog rendesen működni, legalábbis nem a jelenlegi fékkarral, mert más a bovden húzása. Országúti bovdenhúzásu fékkart kell hozzá párosítani. Ha jól tudom, létezik ilyen egyenes kormányra, de nem tudom, hogy milyen minőségben, és mennyire beszerezhető.
2020. dec. 8. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!