Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Sokan miért nem tudják elképze...

Sokan miért nem tudják elképzelni, hogy egy sportra való bicikli miért drága?

Figyelt kérdés

600 ezerért akarok használtan egy DH biciklit venni, de akiknek ezt elmondtam, elszörnyülködve néztek, és kérdezték, mi kerülhet ennyibe egy biciklin. (pedig az újak ennek a három-négyszeresébe kerülnek ma már) Meg jöttek a szokásos dolgok, hogy ebből autót lehet venni, meg hogy száz ezerért lehet venni ugyan ilyet és csak lehúzás. Mióta űzöm ezt a sportot, rájöttem, hogy laikusoknál ilyen szempontból nagyon érzékeny ez a téma valamiért, de például olyat még nem láttam, hogy azt kérdőjelezik meg, hogy a 200 milliós luxus autó miért annyi.

Szerintetek ennek mi az oka, hogy a drágább bicikliket ilyen nehezen fogadja el sok ember?

2021. jan. 20. 13:28
1 2 3 4
 1/40 Metionin ***** válasza:
99%
Mert a bicikliről arra asszociálnak, hogy csak mész vele pl. városban vagy sima bicikliutas túrán. Fogalmuk sincs róla, hogy egy igazi verseny cuccnak milyen alkatrészeinek kell lennie, hogy a városi biciklin lévő fék, fogaskerék, váltó, kerék stb. nem elég. Egy hegyi versenyen pl. az életeddel játszol ha nem megfelelő minőségű a felszerelésed. Egyszerűbb ha nem mondod el hogy mennyibe kerül, én is azt csinálom az ilyen dolgokkal.
2021. jan. 20. 13:50
 2/40 A kérdező kommentje:
Hát ezek után biztos nem fogom, de azt hittem legalább van annyi bennük, hogy bele tudnak gondolni, hogy nyilván teljesen más a felépítése, minősége, meg ilyenek, de úgy látszik nem.
2021. jan. 20. 13:58
 3/40 anonim ***** válasza:
88%
200 kiló netto is bizonyos térségben álomfizu . 600 kiló egy rosszabb hasznaltautó , 2 milkó egy jobb allapotú . Ebből indulnak ki .
2021. jan. 20. 14:03
 4/40 Metionin ***** válasza:
98%
Nem, mindig arra asszociálnak hogy "de itt meg ott van olcsón is, miért nem azt veszed?" És nem fogják fel, hogy vagy mert eleve szar vagy mert azon a szinten ahol te vagy, az olcsóbb, kezdőbb cucc már nem elég. Én biciklit csak közlekedni használok de sportolok mást, íjazok és balettozok. Mindkettővel kapcsolatban megkaptam már hogy pl. íj van a Decathlonban 5 ezerért, minek vettem hagyományőrző valódi íjat drágán? Nem ugyanúgy lehet lőni vele? Meg miért jobb a 2000 ft-os versenyvessző mint az 500 ft-os műanyag? Vagy ők láttak xy boltban 8 ezerért spicc cipőt, akkor nekem miért a 20 ezres kell? Ja mert a 8 ezreset lehetetlen betörni és kényelmetlen, a 20 ezresben meg gerinckímélő rugós izé is van és ezer éve használják a profik is? De futó barátommal is ezt csinálják, a srác maratonokat fut de miért nem jó neki a lidl-ös edzőcipő, minek neki a drága futócipő? Ez egyfajta mentalitás amivel nem lehet mit kezdeni csak el kell engedni.
2021. jan. 20. 14:10
 5/40 anonim ***** válasza:
72%
Én még nem nagyon találkoztam ezzel, pedig egy egy millás használt tarmacot hajtok.
2021. jan. 20. 14:14
 6/40 anonim ***** válasza:
98%

Ez egy nagyon csúnya magyar betegség (bár világszerte elterjedt). Sokan mindig, mindenről azt hiszik, hogy jobban tudják, holott fingjuk sincs a témáról.

Én nem vagyok sportoló, de eszembe nem jutna megkérdőjelezni, hogy aki űz egy sportot (főleg, ha nem hobbi szinten), miért vesz drága felszerelést. Habár teniszeztem 4 évig, használtam 5 és 25 ezres ütőt, bicikliből is volt már alattam 30, 60 és 90 ezres: tudom mi a különbség, de ez inkább elvi kérdés. Az ilyen embereknek nem érdemes elmondani semminek az árát, mert csak kötekedni fognak.

2021. jan. 20. 14:31
 7/40 Wadmalac ***** válasza:
100%

A tipikus kocsmaesze humorizálás az árra, hogy "ennyibe kerül és még tekerni is kell?".

Egyszerűen nem tudják. Azon nem lepődnek meg, ha egy Ferrari hatvan milla, de az, hogy "egy bicikli" fél milla, az nonszensz.

Érted? A kocsinál a márka alapján érti az árat. A bringa meg neki mind csak "egy bringa".

Általában nem is érdemes magyarázni, miért drágább, mert valójában nem is érdekli.

Embere válogatja, mivel lehet egy kis fényt vinni a sötétbe.

"tudod, mennyibe kerül egy rallye-autó? 50-10 milla. Na ez is olyan kerékpárban".

"a tied mennyibe került? Ötven? Na az enyém fele annyi súllyal tud téged kétszer könnyebben tekerve vinni kétszer annyi évig. Kétszer kettőször kettő, az nyolc. Ezért kerül nyolcszor annyiba, mint a tied."

A legritkább eset, mikor olyan ember kérdezi, aki szintén teker valami ős-csepelt vagy tecsós borzalmat, de akinek kezébe mered adni a lovat. Olyankor csak annyit szoktam mondani, tessék, üljél rá, próbáld ki.

Két perc után asztaqrvázva szoktak visszajönni és nincs több kérdés.

2021. jan. 20. 14:44
 8/40 Wadmalac ***** válasza:
100%
*50-100 milla
2021. jan. 20. 14:45
 9/40 anonim ***** válasza:
100%

Nekem hobbyszinten heti 4x-5x súlyzós edzés teremben. Nő vagyok.

Tőlem is sajnálják a tápkiegészítőket, mert drága, meg minek. Ezek koncentrált élelmiszerek, meg vitaminok!

A nyomorult tejsavót kinézik az ember szájából, én egy szót nem beszélek ezekről, de edzés után az öltözőben csak megihatnám nyugodtan nem? :D

A kaját már frankón eltitkolom, meg hazudok. Kinek hiányzik a szörnyülködés, hogy megeszem hetente a lazacot, tonhal es marha sztéket.

Nem kell a feszkó.

2021. jan. 20. 14:48
 10/40 Wadmalac ***** válasza:
100%

"megeszem hetente a lazacot, tonhal es marha sztéket."

Na jó, azért most hadd irigyeljelek egy kicsit. :D

2021. jan. 20. 14:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!