Sokan miért nem tudják elképzelni, hogy egy sportra való bicikli miért drága?
600 ezerért akarok használtan egy DH biciklit venni, de akiknek ezt elmondtam, elszörnyülködve néztek, és kérdezték, mi kerülhet ennyibe egy biciklin. (pedig az újak ennek a három-négyszeresébe kerülnek ma már) Meg jöttek a szokásos dolgok, hogy ebből autót lehet venni, meg hogy száz ezerért lehet venni ugyan ilyet és csak lehúzás. Mióta űzöm ezt a sportot, rájöttem, hogy laikusoknál ilyen szempontból nagyon érzékeny ez a téma valamiért, de például olyat még nem láttam, hogy azt kérdőjelezik meg, hogy a 200 milliós luxus autó miért annyi.
Szerintetek ennek mi az oka, hogy a drágább bicikliket ilyen nehezen fogadja el sok ember?
Ez egy nagyon csúnya magyar betegség (bár világszerte elterjedt). Sokan mindig, mindenről azt hiszik, hogy jobban tudják, holott fingjuk sincs a témáról.
Én nem vagyok sportoló, de eszembe nem jutna megkérdőjelezni, hogy aki űz egy sportot (főleg, ha nem hobbi szinten), miért vesz drága felszerelést. Habár teniszeztem 4 évig, használtam 5 és 25 ezres ütőt, bicikliből is volt már alattam 30, 60 és 90 ezres: tudom mi a különbség, de ez inkább elvi kérdés. Az ilyen embereknek nem érdemes elmondani semminek az árát, mert csak kötekedni fognak.
A tipikus kocsmaesze humorizálás az árra, hogy "ennyibe kerül és még tekerni is kell?".
Egyszerűen nem tudják. Azon nem lepődnek meg, ha egy Ferrari hatvan milla, de az, hogy "egy bicikli" fél milla, az nonszensz.
Érted? A kocsinál a márka alapján érti az árat. A bringa meg neki mind csak "egy bringa".
Általában nem is érdemes magyarázni, miért drágább, mert valójában nem is érdekli.
Embere válogatja, mivel lehet egy kis fényt vinni a sötétbe.
"tudod, mennyibe kerül egy rallye-autó? 50-10 milla. Na ez is olyan kerékpárban".
"a tied mennyibe került? Ötven? Na az enyém fele annyi súllyal tud téged kétszer könnyebben tekerve vinni kétszer annyi évig. Kétszer kettőször kettő, az nyolc. Ezért kerül nyolcszor annyiba, mint a tied."
A legritkább eset, mikor olyan ember kérdezi, aki szintén teker valami ős-csepelt vagy tecsós borzalmat, de akinek kezébe mered adni a lovat. Olyankor csak annyit szoktam mondani, tessék, üljél rá, próbáld ki.
Két perc után asztaqrvázva szoktak visszajönni és nincs több kérdés.
Nekem hobbyszinten heti 4x-5x súlyzós edzés teremben. Nő vagyok.
Tőlem is sajnálják a tápkiegészítőket, mert drága, meg minek. Ezek koncentrált élelmiszerek, meg vitaminok!
A nyomorult tejsavót kinézik az ember szájából, én egy szót nem beszélek ezekről, de edzés után az öltözőben csak megihatnám nyugodtan nem? :D
A kaját már frankón eltitkolom, meg hazudok. Kinek hiányzik a szörnyülködés, hogy megeszem hetente a lazacot, tonhal es marha sztéket.
Nem kell a feszkó.
"megeszem hetente a lazacot, tonhal es marha sztéket."
Na jó, azért most hadd irigyeljelek egy kicsit. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!