Szerintetek jogos lenne kerékpárra kötelező jogsi?
Több szülőtől hallottam, hogy a gyereke nem akar bukót hordani. Megkérdezte, hogyan veheti rá. Én meg visszakérdeztem, hogy te viselsz-e bukót. Ő nem...
Aztán meggyőztem, hogy a szülői viselkedés nagyon erős minta. A második módszer: el kell menni egy közeli versenyre és ott mindenki bukóban teker. Mindkét esetben cool lesz a gyerek számára a sisak és ő akarja majd hordani.
Svájc: Ott éppen nappal is nagyon hasznos a lámpa, mert nagyon könnyen egy alagútban találja magát az ember.
"Svájc: Ott éppen nappal is nagyon hasznos a lámpa, mert nagyon könnyen egy alagútban találja magát az ember."
Igaz. Én vinném.
De ha megnézel bármi ilyen Stelvio jellegű lejtőzős videót, én még aközben nem láttam senkit alagutaknál sem lámpát kapcsolgatni. :D
A szülői példamutatás és a versenynézés is jó ötlet.
Csak ugyebár ehhez erős szülői hajlandóság is kell.
Hü de meghúznák egy ilyen 30-40 km-es szerpentin-lejtőt...
Úgy látom, általában pöppet jobb a bitumen, mint Dobogókőről lefelé.
Nálam nem kérdés, biztos hogy bukó+lámpa nekem meglenne.
ITGuy: itt egy támpont, ez 60%-ot ír:
A Forsense felmérése szerint a felnőtt lakosság mintegy 60 százalékának van jogosítványa és a családok több mint kétharmadában van legalább egy személygépkocsi. Minden második kérdezett rendszeresen szokott autót vezetni, harmaduk ugyanakkor nem is tervezi, hogy jogosítványt szerezzen.
ITGuy!
A közlekedési kultúra nem (csak) KRESZ ismertről szól. Egy nap alatt tudok legalább 100 db, piroson átmenő autót fényképezni. Valószínű, hogy a 99%-uknak van jogsija.
Hiába tanítanak valamit az iskolában, ha anyuka átrohan a piroson vagy padlógázzal ugrat az iskola melletti fekvőrendőrön. Visekledősi mintáknál a szülői példa lesz a meghatározó.
Volt egy barátom, ami tipikus BMW-s stílusban vezetett: Nem indexelt, mert akkor úgysem engedik be, de minden résbe betolta az autót. kanyarodósávban ment előre, stb.
Ő ugyanezt stílust hozta bringán is, csak biciklin nem volt meg a rutinja és az ereje. Mert ő is 100:1 arányban bringázott (az autózáshoz képest). Szerintem te is a tipikus hétvégi bringásokról beszélsz.
A többség nem azért bringázik, mert nincs autója! Az összes bringás ismerősöm vezet autót is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!