Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szerintetek jogos lenne...

Szerintetek jogos lenne kerékpárra kötelező jogsi?

Figyelt kérdés
Szerintetek mennyire lenne jogos kerékpárra a kötelező jogsi? Lehetőleg érveket és ellenérveket is írjatok.

2020. aug. 9. 16:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 Alex Fly ***** válasza:

@Wadmalac: Svájcban a kerékpárt definiálják, nem a kerékpárost diszkriminálják.

Ez teljesen ugyanaz, mint amikor nálunk a kétkerekű kerékpárokra más szabály vonatkozik, mint amelyiknek ettől eltérő számú kereke van. Ettől még ugyanaz a személy minden megkötés nélkül használhatja bármelyiket...

A bukó kérdésébe ne menjünk bele: nem véletlenül nem teszik kötelezővé - ahol megtették, ott is csak kárt okozott...

2020. aug. 11. 14:14
 42/76 Wadmalac ***** válasza:

"@Wadmalac: Svájcban a kerékpárt definiálják, nem a kerékpárost diszkriminálják."

Az biztos. És az autósok is megfelelő óvatossággal kezelik.

"Ettől még ugyanaz a személy minden megkötés nélkül használhatja bármelyiket..."

Persze. De valamihez mégis kötni kell az eltérések szabályozását.

Amire gondolok, például a sportcélú kerékpárokon nappal nem kérik számon a világítás felszereltségét.

Ha este, éjjel nincs, büntetnek keményen.

2020. aug. 11. 14:19
 43/76 Wadmalac ***** válasza:

"ahol megtették, ott is csak kárt okozott..."

Ilyenről nem tudok.

Ausztriában gyerekeknek kötelező. Totál jogos.

Csehország: 18 felett nem kötelező.

Észtország: 16 felett nem kötelező.

Horvátország: 16 felett nem kötelező.

Lettország: gyerekeknek kötelező.

Liechtenstein: 20 km/h felett kötelező.

Litvánia: 18 felett nem kötelező.

Málta: pedelecre és gyerekülésen gyerekre kötelező.

Spanyolország: lakott területen 16 alatt, kívül mindenkinek kötelező.

Svájc: 20km/h felett kötelező.

Svédország: 15 alatt kötelező.

Szlovákia: változott, de eredetileg lakott területen 15 alatt, kint mindenkinek kötelező volt.

Azért szüntették meg, mert állítólag kevesebben ültek kerékpárra, a fő biztonságot meg az adja, ha sok a bringás.

Én nem látom, hogy a felsorolt, kötelezőséggel érintett országok ettől feltétlenül mögöttünk kullognának kerékpársport terén.

De tényleg marginálisan vág ide, nem akarok floodolni.

2020. aug. 11. 14:33
 44/76 Alex Fly ***** válasza:

@Wadmalac: erről van szó. Sportrajongó fórumtársunk viszont pont fordítva gondolkozik: szerinte a sportkerékpárosnak több joga van a közlekedésben a sima kerékpárossal szemben - akár ugyanazon kempingbringán ülve...

Mellesleg az általad említett példa alapján találtunk egy esetet, amelyben Magyarország fejlettebb, mint Svájc: itt ugyanis a rendelet semelyik kerékpár esetén nem teszi kötelezővé a lámpa felszerelését... :)

2020. aug. 11. 15:01
 45/76 anonim ***** válasza:

Alex Fly!

Ha hivatkozol valamire, akkor nem nekem kellene a forrást mellékelnem, hanem neked. Ezt nem tetted meg eddit, ezért nem tekinthetem meglévőnek.

A sportkerékpáros fogalmát te magyarázod félre szándékosan minden alkalommal. Most is. A sport szón lovagolsz és nem azzal foglalkozol, amiről szól. Ha elmagyarázok valamit és te ugyanazt ismételgeted, akkor nincs értelme veled beszélni.

Amiket írsz ezzel kapcsolatban, azoknak semmi közük a témához. Mellébeszélsz, terelsz. Értem, hogy érdemi érved nincs, de nem kötelező terelni.

Nem kijátszás az, ha egy 52 éves dokumentumot a kornak megfelelően frissítünk, újragondolunk.

2020. aug. 11. 15:34
 46/76 anonim ***** válasza:

"A mellékutakon való csalinkázás kisebb kockázati faktor, ott még elmegy, de főúton és-vagy lakott területen kívül is életveszélyes."

Ezzel vitatkoznék. Mellékutcákban a parkoló autókból nagyon nehéz észrevenni a bringást. A jobbkezes utcák is veszélyes annak, aki nem ismeri a KRESZt. Főútvonalon csak menni kell.

2020. aug. 11. 15:37
 47/76 anonim ***** válasza:

"Sportrajongó fórumtársunk viszont pont fordítva gondolkozik: szerinte a sportkerékpárosnak több joga van a közlekedésben a sima kerékpárossal szemben - akár ugyanazon kempingbringán ülve..."

Ez a válaszod már kimeríti a hazugság fogalmát.

1. Beakadt nálad a sport szó valamiért, ezért sportrajongónak nevezel, de erre semmi alapot nem adtam, azon kívül, hogy megemlítettem ezt a fogalmat.

2. Leírod, hogyan, mivel ellentétesen gondolkozom, csak nem támasztod alá, mert nem igaz. (Wadmalac gondolataival 90%-ban egyetértek.)

3. Írtam a jogról és a kötelességről, tehát kizárólag a jogot említeni erős csúsztatás.

4. Sehol nem írtam a kempingbringát és te is nagyon jól tudod, hogy ez egy definíciós kérdés. Ezt írtam ezzel kapcsolatban: "Vannak elképzelések a sportkerékpáros definíciójára. De nyilvávaló, hogy ez sem egy könnyű feladat."

Szép teljesítmény egy mondatban 4 pofátlan hazugásgot előadni, de én az alátámasztott érveket értékelem, ez nálam egy nagy nulla. Ajánlom a politikusi szakmát!

2020. aug. 11. 15:51
 48/76 Alex Fly ***** válasza:

@47:

1.) 30. hozzászólás: "Ezért lenne jó, ha végre bevezetnél a sportkerékpáros kategóriát. Évek óta terítéken van." -ezelőtt szó nem volt sportkerékpárosról. Ha nem a te agymenésed volt ez a komment, akkor nem értem a felháborodást. Ha igen, akkor meg miért akarod most hirtelen letagadni? Te ragaszkodsz mindenáron a "sportkerékpáros" kifejezéshez...

2.) Leírtam: Wadmalac azt a külföldön egyes helyeken létező jelenséget említette, amikor a járművek között tesznek különbséget. Te ezzel szemben a jármű helyett az azt vezető személyekkel tennéd ugyanezt. Ez még véletlenül sem jelenti ugyanazt! Mondjuk ha tényleg nem tudod, mi a különbség a kerékpár és a kerékpáros között, akkor elnézhető...

3.) Írtad, hogy a kötelező bringainfrahasználat eltörlése kizárólag a sportkerékpárosok számára lenne elérhető. Ennyi. Más konkrétumot nem. Azt meg, hogy miket képzelsz amellé amit leírsz, honnan a francból kellene tudnom?

4.) Valóban nem írtál kempingbringát. Sőt semmilyen bringát sem. Annak semmiféle jelentőséget nem tulajdonítottál, kizárólag az azt hajtó kerékpárosok között teszel különbséget. Akkor mi a bajod azzal, hogy kempinget hoztam fel példának? De ha ekkora problémát okoz, akkor pl. egy-egy Votec Cougar megfelelő lenne a számukra?

Szóval előadtál magyarázkodás gyanánt négy állítást. Az első esetben letagadod az általad leírtakat; a másodikban ellentmondasz mindannak, amit addig írtál; a harmadikban viszont arra hivatkozol, amit nem említettél; a negyediknek pedig semmi jelentősége nincs azzal kapcsolatban, amit itt propagálsz....

Az utolsó mondatoddal egyet tudok érteni; remekül összefoglaltad az eddigi tevékenységedet.

2020. aug. 11. 17:50
 49/76 anonim ***** válasza:

Alex Fly!

Nem magyarázkodtam, mert nem szorultam rá. Csak megmutattam, hogy egy mondatban 4x sikerült pofátlan nagyot hazudnod. Most sem vagy képes érdemben válaszolni, érvek helyett ovis szinten minősítgetsz.

A tények téged továbbra sem érdekelnek. Folytatod a mellébeszélést és a hazudozást.

Valamit továbbra sem linkelted be a forrást, amire hivatkozol.

Valamiért bánt téged a sport szó és ahogy leírtam azt, elvesztettél minden kontrollt és minden kapcsolatot a valósággal.

2020. aug. 11. 19:21
 50/76 Alex Fly ***** válasza:

@49: Mit mutattál meg? hogy hogyan lehet teljesen összefüggéstelenül ellentmondani annak, amit pár kommenttel ezelőtt írtál?

Úgy látszik, te vagy analfabéta vagy, vagy pedig komoly szövegértési nehézséggel küzdesz, mivel nem csak a saját karakterhalmazaidat nem ismered fel, de ráadásul amiket nekem írogatsz, abban sem az általam leírtakra reagálsz, hanem a saját idióta fantazmagóriáidra. Meg néhány, önmagában totál értelmetlen kifejezést ismételgetsz, mint ha attól bármi köze lenne hozzá...

De nyugodj meg: NEM lesz kerékpáros jogosítvány. A sportkerékpárosoknak pedig maradnak ugyanazon jogosultságai, amelyek ma is megvannak nekik.

Ennyi. Többet nem vagyok hajlandó veled foglalkozni -láthatóan igen messze vagy attól az értelmi szinttől, hogy érdemes legyen.

2020. aug. 11. 19:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!