Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mi a véleményetek a Goju Ryu...

Mi a véleményetek a Goju Ryu karatéról?

Figyelt kérdés

2017. márc. 22. 19:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/88 A kérdező kommentje:
Vegyük a chudan uke-t én sem szoktam a komplett mozdulatot végigvinni hanem csak egy részt . Úgy hogy gyorsan lehessen alkalmazni
2017. márc. 30. 14:28
 42/88 anonim ***** válasza:
0%

#35 hol válik be máshol a karate?

Az MMA-ban szerinted miért nincsenek sehol sem karatésok?Mert szarrávernék őket!Egy olyan stílus,ami arra tanít,hogy emeld ki az állad és legyen a kezed a csípődnél-hadd b@@@sszanak pofán-eleve csak vesztes lehet.

2017. márc. 30. 15:08
 43/88 anonim ***** válasza:
0%
Kékítitek a levegőt,de tudjátok etyáltalán mi az a fájdalom??Lehet ti is csak elkezdenétek bőgni,ha megütne egy bokszoló,mint az a barnaöves karatés..És az még sehol simcs ahhoz képest,hogy sípcsonttal lerúg egy thai boxos
2017. márc. 30. 15:12
 44/88 anonim ***** válasza:
66%
persze, hogyne, egy kyos nem használhat egy csómó mindent egy mma ba, persze, tudom abba mindent lehet, de egy karate sz ar, szóval ne hadjuk neki, hogy a kemény technikákat alkalmazza..
2017. márc. 30. 15:14
 45/88 anonim ***** válasza:
0%
De nem használtam karatét a gyerek ellen.A boksztudásommal mentem ellene,akkor kb.az 5.edzés után.16 éves voltam akkor.De miért is használtam volna a karatét..Már az első bokszedzés után tudtam,hogy én az életben nem fogom többet használni a gyaku tsukit,mert a boksz kéztechnikája sokkal természetesebb és kényelmesebb.
2017. márc. 30. 15:17
 46/88 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert te nem tanultad meg a karate technikákat, hogy mire való, az nem a karate baja.

karateban ha megfigyelted volna, de gondolom nem, minden egyes kéztechnika kétkezes. Ez az ami tilos pl a boxban meg az mmaban. Hoppá e mi? Mert hiába kemény az mma, ott is vannak szigorú szabályok.

vegyük pl az alap jodan uke védést. Ugy tanítják eleinte, az egy fejre irányuló támadás védése. Lehet akár az is. Na de a két kéz közül melyik is a védés? Ezt már kevesen tudják. De a jodan uke lehet karfeszítés és akár kar törés is. Kétkezes technika miatt, lehet nyakra való támadás is. Ha jól megtanulta, lehet földre vitel is. Ez eddig mennyi is? 4-5? Továbbá, hol is kell védeni a jodan uket ha védésként használják? Vannak itt szép sorban kérdések, amit egy laikus, vagy pár éve karatézó nem tud.

Egyet nagyon jegyezzetek meg! Box és mma sport! Karateban való versenyzés, megint csak sport. Minden egyéb más esetben, a karate nem sport! teccikérteni?

2017. márc. 31. 13:27
 47/88 anonim ***** válasza:

Sokan azt hiszik, a karate olyan mint a thaibox. Pedig elvileg köszönő viszonyban sincsenek egymáshoz. Nem abból áll, hogy ütnek meg rúgnak.

Jó, boran más tészta.

Egy érdekesség, mégis mi a karate.

https://www.youtube.com/watch?v=juyanT_0zoM

Picit sarkitva, de itt is látszik. Számoljuk meg közösen, egy éles mma meccsen, hányszor léptették volna le Whiteot. :)

https://www.youtube.com/watch?v=zbAK48gF5qM

Magyarországon szar a karate oktatás? Azt mondjátok. Valóban szar ott, ahol a karate tényleges tanulása helyett versenyre készítik fel a tanulókat.

2017. márc. 31. 13:39
 48/88 anonim ***** válasza:
82%

,,Az MMA-ban szerinted miért nincsenek sehol sem karatésok?"

Egy szabály rendszerben miként legyenek karatésok? Teleportálják bele magukat a szabályrendszerbe vagy hogy? Amúgy George St-Pierre. Tessék, máris mondtam egy karatést, aki elég nagyra vitte az UFC-ben. Ne, ne gyere azzal, hogy ő nem Karatezik. Többször is lenyilatkozta, hogy neki igenis a Karate az elsődleges stílusa. Értenél a témához akkor tudnád ezt. Meg ne várd el, hogy egy olyan szabályrendszerben domináljon a Karate, aminek az állóharcát a Muay Thai/Kick Boksz köré írták. Saját szabályrendszerükben jóhogy dominálnak a Muay Thaiosok. Olyan hülyeséget írtál, mintha azt hoznád fel példának a birkózás jobb a földharcban, mint az ökölvívás. Sherdog fórumot vágod? Különös, ott mindenki meg van elégedve a Karateval és jó alapnak tartják a későbbiekben az MMA-hoz is, többen is leírták miként védték meg magukat az utcán Karateval, de ennek ellenére a Karate sz*r, mert te azt mondtad. Ha meg ilyen az értelmi szinted nem csodálkozok, hogy nem érted a ,,Levegő kékítés" lényegét.

,,De nem használtam karatét a gyerek ellen.A boksztudásommal mentem ellene,akkor kb.az 5.edzés után."

Pls, don't be stupid. Téged nem, mint karatést vertek el, hanem, mint kezdő bokszolót. Ebben az esetben a Karatet baromira nem fikázhatod, mivel a vereségedhez semmi köze a Karatehoz. Az meg tényleg okos dolog, hogy 5. edzésed után máris sparringolni küldenek téged. Normális helyeken ilyenkor még te is a ,,levegőt kékíted" boksz edzésen. Ja, hogy csak a Karatenal szabad szidni, ha a technika helyes kivitelezését gyakorolják?

2017. márc. 31. 14:07
 49/88 Csongor185 ***** válasza:
100%
Ez hülyeség az egész. Semmi baj karatéval, ismerek olyan shotokánosokat ahol szó szerint véresre vernek a ruhát letépik rólad kumitén. Akkor meg pont az volt a baj, hogy a gyereknek miért véres állandóan az orra stb. Ott kell keresni a hibát hogy magyar országon az egész küzdősport és harcművészet a pénzre megy,és ez nem csak a karatéra igaz hanem mindegyikre. Szó szerint meg veszik maguknak a hírnevet . Attól függetlenül vannak jó karate edések. Kezdjük ott ha mester nem magyaráza és különbözteti meg a tradicionális részt ( kihon, kata, kihonkumite) a valostól már rossz a egész . náluk a karate edzésen zsákolunk, pont kesztyűznünk, és teljesen kick-box szabályrendszerbe sparingolunk, és ilyen egy normális edzés ha ez nincs az sz...r hely ennyi.
2017. márc. 31. 14:11
 50/88 anonim ***** válasza:
100%
Lyoto Machida (22-7), Justin Scoggins (11-2), Gunnar Nelson (14-2), Kyoji Horiguchi (16-2), Robert Whittaker (15-4). Még pár Karates név és a W/L arányuk MMA-ban és UFC-ben. Ennek ellenére a Karate sz*rt se ér az MMA-ban. Egyedül Lyotoba tudsz belekötni, mert ő az apjától tanulta a Karatet, a többi mind rendes Karate edzésen kezdte és mai napig a Karatet tartják egyik elsődleges stílusoknak.
2017. márc. 31. 14:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!