Nem én vagyok a béna.Csak a katázgatás,levegőkékítés,elavult technikák totál nem érnek semmit.
Érdekes,most már versenyzőkkel sparringolok és az edző szerint is jól megy.A karatésnak esélye sincs,hogy kivédje egy bokszoló támadását,egy jobb bokszolót eltalálni sem fog
Nem szószerint vert el
Gondolom életedben nem volták még boksz vagy más rendes küzdősport edzésen.
Már ne haragudj,de hogy gondolod,hogy ezzel el tudsz verni bárkit is?
Nálunk edzésen volt,hogy egy barnaöves csajt kicsit erősebben megütött egy másik csaj.És elkezdett bőgni!Ez tényleg szánalmas.És nem is a csaj,hanem az,hogy ez barna öves szinten van.
Ez azt bizonyítja,hogy hiába tudom eljárni a bassai dai-t (ami barna öves kata),annak semmi harcértéke nincs.Az ilyen kizami-tsuki,gyaku tsuki ütéseket nem lehet alkalmazni éles helyzetben,főleg nem egy bokszoló ellen.Karatén még arra sem tanítanak meg,hogy a fejet védeni kell.Ott lóg lent,hikitében.Védekezni nem tanítvmeg,az age uke meg ezek csak a karatés ütéseket tudják kivédeni,mint pl.a gyaku tsuki.De horgot,felütést nem tud.Viszont a bokszoló el tud hajolni bármi elől.A boksz kéztechnikája sokkal hatékonyabb.Amíg ütök egy gyakut,addig tudnák ütni 3 egyenest.Az egész sokkal egyszerűbb,kényelmesebb,lazább.És sokszor az a hatékony,ami egyszerű
Mellesleg nálunk karatén nem volt se full kontakt,se zsákolás,se semmi ilyen.Így nem csoda,ha nem vagyunk hozzászolva ahhoz,hogy erőset üssünk és az ütést sem bírjuk.Így nem csoda
Egyébként 17 voltam akkor és a gyerel kb fél fejjel volt alacsonyabb.Nem szószerint vert el.Inkább úgy mondom,hogy jem bírtam vele.Ez csak sima játékos bunyó volt akkor,nem rendes sparring
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!